Afacerea de succes cu plăcinte în România a unui student din Republica Moldova

PE SCURT

Un student din Republica Moldova care s-a mutat în România a transformat dorul de plăcintele de acasă într-o afacere de succes.

Reţetele învăţate de la mama lui i-au impresionat şi pe guvernanţi, care au decis să-i finanţeze afacerea cu 200 de mii de lei, prin programul StartUp-Nation.

Anul acesta, peste 30 de mii de antreprenori din România au aplicat pentru ajutorul de la stat. Patiseriile sunt cele mai de succes afaceri pornite prin acest sistem de finanţare, scrie Observator.tv.

PE LUNG

Potrivit sursei citate, rotunde, rumene, cu blatul subţire şi umplutura cât mai puţin procesată, plăcintele care se coc în laboratorul abia deschis în Iaşi sunt o noutate pentru români. Nu şi pentru Iurie Mitrea, un student venit de peste Prut.

Iurie Mitrea a spus că. făcând facultatea la Iaşi, ducea lipsa plăcintelor de acasă. Făcute de mama, făcute de bunici. Şi totdeauna se gândea, oare de ce la Iaşi nu sunt plăcintele cu care este obişnuit din copilărie.

El a menționat că mama este motorul afacerii şi datorită ei a reuşit să iniţieze această afacere, relatează Observator.tv.

Ți s-a făcut poftă de plăcinte? Vezi rețeta de plăcinte cu cartofi prăjite la tigaie

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.