Fostul premier român, Adrian Năstase, a încercat să se sinucidă

Ex-premierul Adrian Nastase, condamnat miercuri la doi ani de închisoare cu executare, a încercat să se sinucidă în momentul în care doi reprezentanţi ai Politiei au venit pentru a-l ridica de la reşedinţa sa. Nastase s-a împuşcat în cât din arma pe care o deţinea legal.

În această dimineaţă medicul Ioan Lascar a declarat că starea lui Adrian Nastase este stabilă. „Nu doresc sa fac alte declaraţii pentru că aceasta este relaţia medic-pacient şi în plus familia şi-a exprimat dorinţa de a nu face publice anumite detalii”, a menţionat Lascar.

Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, a declarat că a vorbit cu clientul său după anunţarea sentinţei şi acesta era calm.

"Am vorbit cu domnul Năstase la o jumătate de oră după ce s-a pronunţat verdictul. I-am explicat că toate aceste proceduri pe care le vom declanşa nu conduc la o amânare a executării pedepsei sau o suspendare a executării pedepsei. Era un om absolut responsabil şi absolut calm la ora la care am vorbit cu dânsul", a declarat Ion Cazacu.
Adrian Năstase împlineşte vineri 62 de ani.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.