600.000 atacuri cibernetice catre facebook

De Victor Neaga/ Chişinǎu / Moldova.ORG/ — Facebook a dezvăluit că la fiecare 24 de ore primeşte aproximativ 600.000 încercări de autentificare pe site din partea unor impostori care încearcă să acceseze mesajele utilizatorilor, fotografiile şi alte informaţii personale ale acestora.

Aceasta este prima oară când Facebook dezvăluie modul în care este "bombardat" de hackeri zilnic, potrivit Telegraph.

Aceste cifre au fost dezvăluite într-o postare blog Facebook, ce anunţa noi măsuri de securitate care urmează a fi implementate în următoarele săptămâni pentru a opri acest tip de manifestări.

Experţii în securitate au declarat pentru The Times că aceste cifre au constituit o mare preocupare şi au solicita o mai mare grijă în alegerea parolelor şi accesarea ofertelor care se presupune că provin de la prieteni de pe Facebook.

"Atunci când un login pe Facebook este compromis, aceasta înseamnă că altcineva, un hacker, a preluat controlul contului respectiv", a declarat Graham Cluley, senior technology consultant în cadrul firmei de securitate Sophos.

Când un hacker preia controlul asupra contului unui utilizator Facebook, acesta poate posta imagini, trimite mesaje şi accesă toate informaţiile personale ale utilizatorului, a indicat Cluley.

Prima dintre noile măsuri de securitate are ca scop ajutarea utilizatorilor Facebook ale căror conturi sunt blocate de către hackeri.

Instrumentul "Trusted Friends" va permite utilizatorilor să nominalizeze trei până la cinci prieteni de încredere, cărora le vor fi trimise codurile de autentificare în cazul în care unei persoane i-a fost blocat accesul la cont de către un hacker, prin schimbarea parolei.

O a doua măsură de securitate reprezintă o facilitate în stabilirea parolelor pentru aplicaţii, ceea ce înseamnă că membrii nu trebuie să utilizeze aceleaşi date de autentificare pentru diferite alte servicii pe care le accesează prin intermediul Facebook.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare