Un bărbat din Edineț și-a luat televizor, dar peste o lună l-a adus înapoi la magazin. Ce apărea pe ecran — Moldova.org
Connect with us

Social

Un bărbat din Edineț și-a luat televizor, dar peste o lună l-a adus înapoi la magazin. Ce apărea pe ecran

Publicat

pe

Un bărbat din raionul Edineț  a avut parte de mai multe momente neplăcute, după ce și-a procurat recent un televizor, dar după o lună pe ecranul lui au început să apară fâșii colorate verticale și orizontale. Acesta s-a deplasat la magazinul de electrocasnice, care a recepționat produsul și i-a promis că timp de două săptămâni va rezolva această problemă, însă nu s-a ținut de cuvânt.

Astfel, după două săptămâni, bărbatul s-a întors la magazinul de aparate electrocasnice din Edineț, unde agentul economic  i-a răspuns că televizorul încă nu a fost reparat din motiv că nu ar fi avut mașină, care să-l transporte la Chișinău.  Ulterior, agentul economic l-a înștiințat pe consumator că televizorul se află la reparație în capitală.

Bărbatul, ajungând la locul cu pricina, a fost informat însă că aparatul electrocasnic încă nu a ajuns la service centru.

În urma acestui fapt, omul s-a întors la Edineț, unde vânzătorul punctului comercial a mai încercat să convingă consumatorul că televizorul  a suportat o lovitură în timpul transportării acestuia la magazin.

Nefiind de acord cu această abordare, bărbatul a solicitat de la vânzător Registrul de reclamații, acela nu i l-a putut oferi.

În consecință, consumatorul a apelat la LINIA VERDE a Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, 0 800 28 028, unde a semnalizat problema cu care s-a confruntat și a fost sfătuit să depună o petiție în adresa instituției pe care a trimis-o prin intermediul oficiului poștal.

În urma depunerii unei plângeri în scris, consumatorul și-a revendicat drepturile, fiindu-i restituită  contravaloarea produsului procurat.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe

Social

Postul vamal Tudora ar putea deveni punct comun de control

Publicat

pe

De către

Postul vamal Tudora dispune de infrastructura necesară pentru efectuarea controlului comun. Astfel, persoanele și mărfurile ar putea fi supuse unui singur filtru de control, pe teritoriul țării noastre, și ar traversa mult mai repede frontiera cu Ucraina.

Propunerea a fost înaintată de către directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, care a mers ieri la posturile de la Tudora (RM) și Starokazacie (UKR) pentru a discuta cu omologii ucraineni posibilitățile de accelerare a circulației prin acest post.

În opinia șefului Vămii din Republica Moldova, aceasta ar constitui una dintre cele mai viabile soluții pentru problema cozilor care se creează frecvent la frontiera comună, îndeosebi în perioada sărbătorilor sau vacanțelor.

În cadrul vizitei au fost identificate spațiile unde ar putea fi găzduiți atât angajații autorităților vamale și de frontieră, cât și brokerii vamali din Ucraina. În scurt timp, autoritățile ambelor state vor înainta spre aprobare Protocoalele necesare pentru demararea controlului comun.

Conform Acordului interguvernamental între Republica Moldova și Ucraina, semnat 6 octombrie 2017, controlul comun poate fi aplicat la toate punctele de trecere de la frontiera comună.

Totuși, până la luarea unor decizii în acest sens, Vitalie Vrabie a menționat necesitatea folosirii la capacitate maximă a tuturor resurselor tehnice și umane disponibile, astfel încât cetățenii să beneficieze de un control operativ pe ambele părți ale frontierei.

Printre cele mai importante măsuri se numără suplinirea numărului de personal, utilizarea tuturor pistelor de control, indiferent de sensul de traversare și asigurarea funcționalității sistemelor informaționale din gestiune.

Citește mai departe

Social

Un tânăr din Fălești ar fi primit 1000 euro mită pentru a mușamaliza un dosar. Susținea că are influență asupra procurorilor

Publicat

pe

De către

Un tânăr din raionul Fălești a ajuns să fie reținut de ofițerii și procurorii anticorupție, după ce ar fi primit 1000 de euro mită pentru a mușamaliza un dosar penal pornit pe tâlhărie.

Acesta ar fi susținut că, împreună cu tatăl său, are influență asupra procurorilor din cadrul Procuraturii Glodeni și că-i poate determina pe acuzatorii de stat să adopte o decizie favorabilă în privința inculpatului.

Transmiterea banilor s-ar fi produs prin intermediul mamei învinuitului, care a depus o sesizare la CNA, după ce tânărul nu s-a ținut de promisiunea de a rezolva cazul fiului ei.

În seara zilei de ieri, bărbatul în vârstă de 28 de ani a fost reținut pentru 72 de ore și este acum cercetat penal pentru trafic de influență.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200 000 de lei.

Serviciul Nord al Procuraturii anticorupție conduce urmărirea penală.

Citește mai departe

Social

Ce proiecte vor fi realizate în cadrul Bugetului Civil Chişinău în ediţia din anul 2018

Publicat

pe

De către

Echipa de lucru pentru Bugetul Civil Chişinău a aprobat astăzi rezultatele votării pentru proiectele depuse de cetăţeni spre finanţare prin intermediul bugetării participative, dar şi a aprobat lista proiectelor ce vor fi recomandate pentru implementare în anul 2018.

Prin urmare, în anul 2018 din contul Bugetului Civil Chişinău vor fi realizate următoarele proiecte:

a) Proiecte mari:
1. Modernizarea unui teren de sport multifuncţional la Liceul Teoretic „Dante Aligheri”;
2. Salvare de urgenţă pentru animalele de companie fără stăpân;
3. Curtea grădiniţei – un loc sigur şi plin de copii;
4. Amenajarea unei părţi a curţii Liceului „Minerva” (Proiect Mare);
5. Parc nou în Chişinău pe str. Ion Creangă;
6. Promovarea Chişinăului ca destinaţie turistică;
7. Восстановление муниципальных площадок для игры в бадминтон в парке „Valea Morilor”;
8. Crearea condiţiilor favorabile pentru beneficiarii activităţilor desfăşurate pentru copii din familii socialmente-vulnerabile „AMICUL” şi a copiilor cu dizabilităţi „Nicuşor”;

b) Proiecte mici:
1. Amenajarea unei părţi a curţii Liceului „Minerva” din capitală (Proiect Mic);
2. Amenajarea scuarului Parcului din zona Poşta veche, str. Doina, intersecţie cu str. Andrei Lupan, cu instalarea scenei de tip „Teatru de vară” şi a scaunelor pentru spectatori;
3. Curtea blocului locativ – un obiect de infrastructură ca alternativă a smartphone-lor, gadjeturilor, computerelor, televizoarelor şi a reţelelor sociale;
4. Curăţirea şi înverzirea terenului adiacent, transformarea locului într-o grădină verde;
5. Crearea unui teren de joacă modern pentru copii pe str. Drumul Viilor, 38/1 şi 38;
6. Amenajarea unui teren de joacă pentru copii pe bd. Cuza Vodă, 10;
7. Amenajarea unui teren de joacă pentru copii şi a spaţiului de odihnă pentru persoane în etate din str. N. Titulescu, 20, 22, str. N. Zelinski, 1 şi 2;
8. Curte deschisă pentru artă;
9. Reamenajarea terenului de joacă pentru copii aferent blocurilor cu adresele str. Belgrad, 23, 21, bd. Cuza Vodă, 8, 8/1, 8/2.

Valoarea totală a proiectelor ce vor fi realizate este de 2.983.467 lei, dintre care 823.312 lei sunt prevăzuţi pentru proiecte mici şi 2.160.155 lei reprezintă suma prevăzută proiectelor mari.

De menţionat că lista proiectelor ce vor fi finanţate prin intermediul bugetului civil urmează a fi înaintată spre aprobare Consiliului municipal Chişinău.

Citește mai departe