Top 10 cele mai misterioase locuri de pe glob

  1. Castelul lui Dracula, România

Dacă duceți lipsă de emoții tari și sunteți în căutarea fantomelor, nu trebuie să mergeți prea departe. Castelul Bran este o legendă vie și un loc perfect pentru a petrece un week-end terifiant. Revista Forbes a plasat locația pe primul loc în topul celor mai înfricoșătoare locuri din lume. ”Scările circulare, coridoarele înguste, pasajele subterane pustii dau fiori pe șira spinării”, notează publicația. Turiștii vin aici pentru a descoperi legenda lui Vlad Ţepeş, muza lui Bram Stoker pentru romanul „Dracula“. Istoria spune că acesta a fost un domnitor crud, însetat de sânge, care-și ucidea dușmanii prin decapitări, trageri în țeapă și alte metode groaznice. Dacă încă nu ați vizitat renumitul castel, alegeți cea mai apropiată agenție de turism din Iași sau alt oraș românesc din apropiere și savurați o excursie de neuitat.

  1. Vechiul cimitir evreiesc din Praga

Procesiuni la acest cimitir au avut loc timp de aproape patru secole (din 1439 până în 1787). Pe o bucată relativ mică de teren sunt îngropați mai mult de 100 000 de morți, iar numărul de pietre funerare ajunge aici la 12.000. Pe teritoriul cimitirului, există locuri în care sub scoarța terestră au încăput 12 niveluri de spații funerare.

 

  1. Insula Păpușilor părăsite

În Mexic există o insulă pustie foarte ciudată, care este locuită în mare parte de păpuși înfricoșătoare. Ai auzit cândva la știri despre așa ceva? Cât de straniu nu ar părea – este real. Se spune că în 1950, un pustnic pe nume Julian Santana Barrera a găsit păpușa unei fetițe înecată într-un canal de la marginea insulei. Apoi a mai găsit o păpușă rătăcită. Le-a agățat pe ambele în copaci, convins fiind că astfel ajută sufletul copilei să se odihnească-n pace. Bărbatul a făcut din acest lucru un ”hobby”: a ”împodobit” copacii de pe insulă cu aproximativ 1000 de păpuși găsite prin tomberoane. În mod ciudat, Barrera a murit înecat pe 17 aprilie 2001 în același canal în care-și găsise sfârșitul, cu mult timp în urmă, stăpâna primei păpuși.

  1. Capela dos Ossos din Portugalia

Această biserică a fost construită în secolul al XVI-lea de către călugării franciscani. Capela în sine este mică – doar 18,6 metri lungime și 11 metri lățime, dar aici sunt păstrate oasele și craniile a cinci mii de oameni. Legenda spune că orașul Evora, în care este situată biserica, avea peste 43 de cimitire. Pentru că ocupau prea mult loc, a fost luată decizia de a distruge câteva dintre ele. Oasele exhumate au fost folosite la zidirea pereților capelei din oraș.

  1. Pădurea spânzuraților din Japonia

Pădurea Spânzuraților este numele neoficial al pădurii Aokigahara Dzyukay, situată în Japonia, pe insula Honshu. Ea este celebră prin numărul impunător de sinucideri care au fost comise aici. Inițial, pădurea era asociată mitologiei japoneze și era considerată habitatul demonilor și fantomelor. Acum se află pe locul doi în lume în topul locurilor în care oamenii aleg să-și pună capăt zilelor (pe primul loc este podul Porțile de Aur din San Francisco). La intrarea în Pădurea Spânzuraților este afișat un poster: „Viața ta este un dar prețios de la părinți. Gândește-te la ei și la familia ta. Nu suferi în singurătate. Apelează 22-0110″.

  1. Catacombele din Paris

Catacombele sunt o rețea de tuneluri subterane, apărute în urma extracției de calcar pentru construirea templelor și palatelor din Paris. Lungimea totală, potrivit diverselor estimări, este între 187 și 300 de kilometri. De la sfârșitul secolului al XVIII-lea în această necropolă subterană se odihnesc rămășițele a aproape 6 milioane de oameni, resturi de cadavre adunate din cimitirele locale.

  1. Piața Magică Akodesseva, Togo

Piața obiectelor de cult și ierburi magice Akodesseva se întinde chiar în inima orașului Lome, capitala statului Togo din Africa. Africanii din Togo, Ghana și Nigeria cred încă în religia Voodoo și în proprietățile miraculoase ale acestor păpuși. Sortimentul de produse la Akodessevy este foarte exotic: poți cumpăra de aici craniu de bovine, capete uscate de maimuțe, coarne de bivol, labe de leoparzi și multe alte lucruri nu mai puțin „minunate“. Adesea, turiștii se aprovizionează de aici cu suvenire, fără să știe că, prin intermediul acestora, localnicii le transmit boli, sărăcie și alte nenorociri.

  1. Buzludja, Bulgaria

Cel mai mare monument din Bulgaria este situat în vârful muntelui Buzludja, la înălțimea de 1441 de metri. A fost construit în 1980 în onoarea Partidului Comunist Bulgar. Construcția sa a durat aproape șapte ani și a implicat peste 6000 de muncitori și experți. Interiorul a fost decorat parțial cu marmură, iar scările erau înfrumusețate cu sticlă roșie de catedrală. Casa-monument este acum complet jefuită, a rămas doar o carcasă de beton cu armatură, care amintește de o navă extraterestră eșuată.

  1. Orașul Morților, Rusia

Dargavs din Osetia de Nord pare un sătuc frumos, pitoresc, cu case de piatră mici. În realitate este o veche necropolă. În criptele de diferite tipuri și dimensiuni erau îngropați oamenii împreună cu toate hainele și lucrurile personale. În loc de sicriuri erau folosite structuri din lemn asemănătoare cu niște bărci. Potrivit unei legende, epidemie s-a abătut peste Osetia la începutul secolul al XVII-lea.Bolnavii se izolau benevol în carantină în aceste colibe şi-și așteptau sfârșitul.

  1. Cimitirul suspendat din Sagada, Filipine

Pe insula Luzon din satul Sagada se află unul dintre locurile cele mai înfricoșătoare din Filipine. Aici puteți vedea construcții neobișnuite din sicrie, amplasate mult deasupra pământului, pe stânci. Sicriele sunt prinse de faleze si de grote cu cabluri și corzi. În rândul populației indigene, există o credință conform căreia cu cât mai sus va fi îngropat trupul defunctului, cu atât mai aproape de cer va fi sufletul lui.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.