Connect with us

Social

Site pentru verificarea autenticitatii medicamentelor www.amed.md

Site pentru verificarea autenticitatii medicamentelor ww.amed.md

Publicat

pe

Moldova.ORG — Specialiştii Ministerului Dezvoltării Informaţionale au lansat pe site-ul Agenţiei pentru Medicamente www.amed.md o nouă opţiune "Verifică autenticitatea preparatelor procurate".

Doritorii pot determina în acest mod dacă medicamentul procurat la farmacie a fost adus legal în republică, corespund parametrii lui cu exigenţele în vigoare etc.

Pentru a beneficia de acest serviciu, este necesar de a include în tabelul special de pe site informaţia despre data procurării, denumirea medicamentului, codul fiscal al farmaciei de pe timbrul de control al preparatului procurat.

După prelucrarea acestor date, utilizatorul va afla, pe cât de mult corespunde informaţia furnizată cu realitatea.

Citește mai departe
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Social

Referendumul pentru modificarea Constituției României. 35 de secții de votare sunt deschise în Moldova

Publicat

pe

De către

În perioada 6-7 octombrie, începând cu ora 7.00 până la 21.00, are loc Referendumul național pentru revizuirea Constituției României.

Cetățenii României trebuie să răspundă cu „Da” sau „Nu” la următoarea întrebare: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

În aceste zile, în R. Moldova vor fi deschise 35 de secții de votare.

„Ambasada României în R. Moldova recomandă cetăţenilor români care se vor afla pe teritoriul Republicii Moldova la datele la care se va desfășura Referendumul pentru revizuirea Constituției României să se asigure că deţin documente de identitate valabile, condiţie absolut necesară pentru exercitarea dreptului la vot”, găsim în comunicatul de presă emis de Ambasadă.

La referendumul pentru familia tradițională au dreptul să participe toți cetățenii români care au împlinit vârsta de 18 ani. Pentru a fi valabil referendumul, la urne trebuie să se prezinte cel puţin 5.483.548 persoane cu drept de vot.

Citește mai departe

Social

Primăria anunță: Trafic suspendat pe bulevardul Ștefan cel Mare

Publicat

pe

De către

Primăria municipiului Chișinău informează că în zilele de sâmbătă și duminică, 6 – 7 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale va fi organizată „Ziua Națională a Vinului”.

În acest context, începând cu ziua de vineri, 5 octombrie (ora 20.00), dar și în zilele de sâmbătă și duminică, 6 – 7 octombrie 2018, va fi suspendat traficul rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Al. Pușkin – Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

„Circulația transportului public va fi redirecționată pe străzile adiacente. Recomandăm conducătorilor auto să evite zona centrală a oraşului, în special străzile Al. Puşkin şi Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni”, anunță Primăria, într-un comunicat de presă.

Cum va circula transportul public în acest weekend: 

Rutele nr. 1, nr. 4, nr. 5, nr. 8, nr. 22 şi nr. 28 vor fi redirecționate pe str. București, în ambele direcții și anume:

Tur – de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt pe str. Alexei Şciusev, str. Bucureşti, str. Ciuflea sau bd. Dacia şi în continuare pe traseele stabilite.

Retur – pe acelaşi traseu;

Rutele nr. 30 şi nr. 31 vor circula de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt pe str. Vasile Alecsandri, str. Bucureşti, str. Al. Puşkin, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi în continuare pe traseele stabilite.

Autobuze:

Rutele nr. 5, nr. 9, nr. 11, nr. 17 şi nr. 46 vor circula în ambele direcţii cu ocolirea Pieţii Marii Adunări Naţionale şi anume:

Tur – de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, str. 31 august 1989, str. Al. Puşkin, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi în continuare pe traseele stabilite.

Retur – de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt pe str. Al. Puşkin, str. Ierusalim, str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi în continuare pe traseele stabilite.

Citește mai departe

Social

Ziua Națională a Vinului revine în PMAN. Ce surprize ne așteaptă

Publicat

pe

De către

Ziua Națională a Vinului revine în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Cea mai mare sărbătoare a tradițiilor, ajunsă la cea de-a 17-a ediție, va fi sărbătorită în acest weekend, 6 și 7 octombrie.

Cu genericul „Vin din sufletul Moldovei” evenimentul va fi dedicat vinurilor moldovenești cu Indicație Geografică Protejată. Anul acesta, 60 de producători vinicoli vor fi în PMAN, pentru a prezenta produsul mândriei naționale și al tradițiilor în vinificație.

Ceremonia oficială de inaugurarea a celei de-a XVII-a ediții a Zilei Naționale a Vinului va avea loc începând cu ora 11:00.

În Piața Marii Adunări Naționale vor fi amenajate mai multe zone, printre care Zona meșterilor populari, care va găzdui o expoziție a obiectelor artizanale realizate, o Curte Țărănească în plină acțiune de preparare a vinului, cu butoaie, teasc, struguri, coșuri din lozie și, bineînțeles, cu gospodina și gospodarul casei.

Vizitatorii care vor dori să descopere Vinul Moldovei vor putea alege să facă tururi tematice, care pornesc din inima capitalei spre originea vinurilor de calitate din toată țara. Tradiționala Școală a Vinului va cuprinde o serie de masterclass-uri ghidate de somelieri profesioniști care vor iniția participanții în tainele consumului conștient al Vinului Moldovei.

Programul artistic al evenimentului va fi completat de un concert susținut de: Zdob și Zdub și Carla’s Dreams. 

La fel, în centrul capitalei va fi amenajat un stand special pentru vinificatorii din România – țară-oaspete a acestei ediții a Zilei Naționale a Vinului. Degustând cele mai alese vinuri românești vizitatorii vor putea face o călătorie imaginară prin cele mai importante zone vitivinicole de peste Prut.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com