Connect with us

Social

Silvia Radu s-a întâlnit cu un grup de părinți nemulţumiţi ai elevilor de la liceul ”Mihai Eminescu”

Publicat

pe

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, împreună cu viceprimarul Ruslan Codreanu și șefa-adjunctă a Direcției generale educație, tineret și sport, Viorica Negrei, s-au întâlnit marți cu un grup de părinți ai elevilor de la liceul ”Mihai Eminescu” din sectorul Botanica al Capitalei.

Părinţii au venit la Primărie, exprimându-şi nemulţumirea în legătură cu tergiversarea executării lucrărilor de reparație în școală, elevii fiind impuşi să înveţe în schimbul II. Iar motivul ar fi lucrările de reparații la clădirea instituției de învățământ, unde trebuie renovate 7 săli de clasă la nivelele III și IV.

Viorica Negrei a declarat că Direcția generală educație le-a propus părinților transferarea temporară a elevilor la altă instituție de învățământ, pe durata executării lucrărilor, însă inițiativa nu a fost acceptată de părinți. Potrivit reprezentantului Direcției generale educație, în luna august, Consiliul municipal Chișinău a alocat bani pentru reparația acoperișului Liceului „Mihai Eminescu”, în sumă de 1milion 300 mii lei.

În context, viceprimarul de ramură, Ruslan Codreanu, a menționat că la etapa anterioară, caietul de sarcini pentru licitație a fost perfectat cu abateri, pentru a avantaja un anumit agent economic. Un alt participant la licitație a atacat în judecată respectiva neconformitate și ca rezultat licitația a fost stopată.

„S-a făcut cu rea intenție de către un reprezentant al Direcției educație de sector, iar persoana în cauză nu mai activează în prezent în cadrul subdiviziunii”, a precizat Ruslan Codreanu. Viceprimarul de ramură a dat indicații responsabililor de la Direcția Educație Botanica să monitorizeze zilnic situația pe teren, împreună cu directorul instituției de învățământ, pentru a se asigura că lucrările sunt executate în termen.

Silvia Radu a promis că municipalitatea va face investigații pe subiectul abordat de protestatari, solicitându-le părinților să depună o petiție la Cancelarie pentru ca autoritățile să se sesizeze, să sancționeze pe cei vinovați în cazul de față, dar și pentru depășirea problemei de la liceul „Mihai Eminescu”.

„Astfel de cazuri nu pot fi repetate, pentru că avem prea multe școli ca părinții să vină să se plângă la Primărie de probleme nerezolvate. Sunt manageri de diferit nivel care au responsabilitatea să se ocupe de asemenea chestiuni”, a spus Silvia Radu.

Șefii administrației municipale le-au promis părinților că după revenirea din vacanța de iarnă, elevii vor intra într-un regim obișnuit de studii, așa cum a fost până la intemperiile din aprilie, care au și provocat inițial avarierea clădirii școlii de la Botanica.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Anenii Noi: Un bărbat găsit strangulat în casă, iar soţia acestuia depistată moartă în automobil

Publicat

pe

De către

Caz tragic la Anenii Noi. Inspectoratul de Poliție a fost sesizat ieri, în jurul orei 16:30, privind depistarea trupurilor neînsufleţite a doi soţi, ambii în vârstă de 39 de ani.

Astfel, corpul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit strangulat, fără semne de moarte violentă, în apartamentul său din oraşul Anenii Noi.

Soția acestuia a fost depistată pe bancheta din spate a automobilului deținut de aceștia, cu urme de asfixie mecanică în regiunea gâtului.

Cuplul are doi copii minori.

Poliția presupune că motivul crimei ar fi violența în familie.

La moment, sunt întreprinse toate acțiunile de investigație și urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor crimei respective, iar expertiza medico-legală va stabili cu certitudine cauza decesului ambilor soți.

Citește mai departe

Social

RTEC a informat Primăria că are nevoie de 400 de anvelope, pentru care sunt necesare 4 milioane lei

Publicat

pe

De către

Primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, a solicitat conducerii Regiei Transport Electric Chişinău să asigure, în regim de urgenţă, achiziţionarea anvelopelor pentru troleibuzele care circulă pe străzile oraşului.

Potrivit primarului Silvia Radu, administraţia RTEC abia vineri a informat Primăria despre necesitatea de a procura 400 de anvelope, iar în acest sens sunt necesare 4 milioane lei.

„În condiţiile de iarnă, dotarea necorespunzătoare a unităţilor de transport public pun în pericol securitatea pasagerilor. Operatorul trebuia să fie pregătit din timp pentru sezonul rece. Este un lucru neacceptat”, a spus Silvia Radu.

În context, primarul general interimar a cerut ca până la finele săptămânii curente să fie soluţionată problema, astfel încât toate troleibuzele care circulă pe rutele municipale să fie dotate cu anvelope noi.

Citește mai departe

Social

Republica Moldova va achiziționa complexe radiologice mobile din Belarus

Publicat

pe

De către

Republica Moldova este interesată de achiziționarea complexelor radiologice mobile din Republica Belarus. Un memorandum de intenție în acest sens a fost semnat astăzi, la Minsk, în cadrul vizitei premierului Pavel Filip la o întreprindere specializată în producerea echipamentelor medicale moderne.

Unităţile medicale mobile oferă soluții eficiente în domeniul radiografiei pulmonare și mamografiei. Complexele radiologice mobile digitale vor fi utilizate pentru profilaxia maladiilor, în special a tuberculozei.

Inițiativa aparține premierului Pavel Filip și are ca scop sporirea accesului populației la servicii profilactice de calitate, în zona rurală.

Întreprinderea belarusă ”ADANI” este specializată în fabricarea echipamentelor de înaltă tehnologie, bazate pe știința pentru radiologie medicală, screening-ul cu raze X și testarea nedistructivă cu raze X. Compania are semnate contracte cu peste 70 de ţări din lume.

Citește mai departe

Ultimele Știri

Opinii32 de minute în urmă

Creșterea remitențelor completează pușculița BNM

Ultimele date ale Băncii Naționale a Moldovei arată că moldovenii care muncesc în străinătate au trimis acasă echivalentul a 116...

Social2 ore în urmă

Anenii Noi: Un bărbat găsit strangulat în casă, iar soţia acestuia depistată moartă în automobil

Caz tragic la Anenii Noi. Inspectoratul de Poliție a fost sesizat ieri, în jurul orei 16:30, privind depistarea trupurilor neînsufleţite...

Reportaje3 ore în urmă

Sex în Moldova

Este sau nu sex în Moldova? Ce ne facem cu propria sexualitate? Dar cu cea a copiilor noștri? Știi cum...

Politică15 ore în urmă

Igor Dodon despre decizia CC: Voi face tot posibilul să nu se ajungă la adoptarea acesteia în Parlament

Preşedintele Igor Dodon a criticat dur avizul pozitiv dat astăzi de Curtea Constituţională privind introducerea obiectivului de integrare europeană în...

Social15 ore în urmă

RTEC a informat Primăria că are nevoie de 400 de anvelope, pentru care sunt necesare 4 milioane lei

Primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, a solicitat conducerii Regiei Transport Electric Chişinău să asigure, în regim de urgenţă,...

Social16 ore în urmă

Republica Moldova va achiziționa complexe radiologice mobile din Belarus

Republica Moldova este interesată de achiziționarea complexelor radiologice mobile din Republica Belarus. Un memorandum de intenție în acest sens a...

Economie16 ore în urmă

Peste 120 de antreprenori din Moldova și Belarus s-au reunit la Minsk

Peste 120 de agenți economici din Republica Moldova și Republica Belarus au participat la Forumul de afaceri moldo-belarus, care s-a...

Advertisement

Opinii