Connect with us

Social

Și-a procurat o foaie turistică în Turcia, dar când a ajuns a fost cazată la un alt hotel. Peripețiile unei familii din Orhei

Publicat

pe

O familie de la Orhei a procurat o foaie turistică pentru un sejur în Turcia. Ajunsă la fața locului, aceasta și-a dat seama că a fost cazată la un alt hotel, decât cel prevăzut în contractul de servicii turistice, încheiat cu agenția de turism din Moldova. În urma insistenței de a li se oferi cazare în hotelul indicat în contract, turiștii în ziua următoare au fost transferați după solicitare.

Mare le-a fost mirarea, când au văzut condițiile neconforme a hotelului multrâvnit, comparativ cu cele promise la momentul procurării foii turistice – lipsa piscinii, dereticarea odăii și schimbarea lenjeriei de pat o dată în 7 zile, telefonul și televizorul din odaie erau defecte și lipsea accesul la rețeaua Wi-Fi.

De asemenea, plaja din fața hotelului nu era curățată. O altă nemulțumire exprimată de turiști este asupra serviciilor de alimentație – produsele erau de o calitate inferioară, mesele și vesela murdară, iar personalul de deservire- necorespunzător.

La revenirea din călătorie, familia a depus o reclamație la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP).

În urma acțiunilor întreprinse de către APCSP,  agenția de turism din Moldova a soluționat conflictul pe cale amiabilă și a fost nevoită să achite o compensație în mărime de 40% din valoarea costului foii turistice.

În acest context, APCSP recomandă tuturor celor care urmează să achiziţioneze pachete de servicii turistice de la agenţiile de turism din Moldova, să solicite informaţii complete despre pachetele de servicii ce urmează a fi contractate (în conformitate cu obligaţiile de informare impuse agenţilor economici din turism).

“Fiţi precauţi dacă se oferă informaţii vagi sau incomplete. În cazul în care turistul este nemulţumit de serviciile turistice primite, acesta este în drept să întocmească o sesizare în scris, clar şi explicit, cu privire la deficienţele constatate la faţa locului, legate de realizarea pachetului de servicii turistice contractat”, a îndemnat instituția.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Șofer reținut. Și-a instalat ilegal pe mașină girofar și se deplasa cu viteză excesivă pe trotuar

Publicat

pe

De către

Un șofer a fost reținut de inspectorii de patrulare în timp ce se deplasa cu viteză excesivă și avea instalat și conectat ilegal pe mașină un girofar.

Cazul a avut loc în dimineața zilei de 31 decembrie 2017, când un automobil de model „Skoda” a fost surprins de polițiștii de patrulare cum deplasa cu viteză excesivă pe trotuar. Mai mult decât atât, avea instalat și conectat ilegal pe mașină un girofar.

Șoferul imediat a fost somat să se stopeze, însă acesta a refuzat, deplasându-se spre intersecția străzilor Ismail cu Kogălniceanu,.

Aici acesta a accidentat un automobil parcat pe trotuar.

Într-un final, mai multe echipe de patrulare, acesta a fost stopat și reținut la intersecția străzilor Independenții cu Traian.

La volanul automobilului s-a dovedit a fi un bărbat de 34 de ani, locuitor al capitalei.

La fața locului a fost solicitată grupa operativă pentru stabilirea circumstanțelor și luarea unei decizii conform legislației în vigoare.

Citește mai departe

Social

Cetățenii R.Moldova, deținători ai pașapoartelor simple, pot traversa frontiera moldo-ucraineană fără probleme

Publicat

pe

De către

Poliția de Frontieră informează că cetățenii Republicii Moldova, deținători ai pașapoartelor simple (non-biometrice), pot traversa frontiera moldo-ucraineană fără a întâmpina probleme.

Nu sunt restricții de circulație la frontieră cu Ucraina în baza acestui tip de document.

Astfel, Poliția de Frontieră precizează că condițiile de călătorie pentru cetățenii Republicii Moldova în Ucraina rămân neschimbate.

Potrivit prevederilor Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind călătoriile fără vize ale cetățenilor, cetățenii moldoveni au dreptul de a intra, tranzita și ieși de pe teritoriul Ucrainei în baza documentelor de călătorie prevăzute în Anexă la Acord.

Respectiv, pașaportul cetățeanului Republicii Moldova biometric sau non-biometric este valabil pentru călătorii pe teritoriul Ucrainei.

Pentru mai multe informații privind condițiile de intrare, tranzitare și ședere în Ucraina, instituția recomandă să consultaţi autorităţile de frontieră ucrainene.

Precizăm că anterior presa de la Kiev a scris că Ucraina a introdus începând de 27 decembrie 2017i sistemul de control biometric al străinilor la punctele de control de la granița cu Rusia. Datele biometrice obținute la punctele de control vor fi trimise la baza de date a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).

De la începutul anului curent, noul sistem de colectare a datelor biometrice va funcționa în 157 de puncte de trecere a frontierei ucrainene cu Rusia şi va permite nu doar verificarea perioadei de ședere în țară a străinilor, ci și conectarea la baza de date a Interpol.

Citește mai departe

Social

Două accidente fatale pe traseele din țară. A fost nevoie de intervenția salvatorilor pentru descarcerare

Publicat

pe

De către

Salvatorii au fost alertați pe parcursul zilei de ieri pentru a interveni la descarcerarea mai multor persoane care au avut de suferit în urma accidentelor rutiere.

Primul caz unde a fost necesar implicarea pompierilor a avut loc în după-amiaza zilei de ieri în apropiere de orașul Strășeni.

Conform informației recepționate de Serviciul 901, la ora 14:22, un autoturism de model „Renault Scenic” a derapat de pe traseu. În consecință, conducătorul auto în vârstă de 66 de ani a decedat, iar salvatorii au deblocat din fiare cadavrul persoanei.

Un alt accident cu urmări fatale a avut loc în UTA Găgăuzia. Aici pe traseul R -38 s-au ciocnit două automobile de model „VW Golf” și „Opel Zafira” .

În consecință conducătorul auto din autoturismul de model „VW Golf” a rămas blocat în fiarele mașinii fiind necesară descarcerarea acestuia. La fața locului pentru lucrări de deblocare au intervenit salvatorii unității de pompieri din Vulcănești.

La scurt timp persoana a decedat în spital.

Toate circumstanțele și cauzele producerii accidentelor de circulație urmează a fi stabilite de organele de drept.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează conducătorii auto să respecte regimul de viteză, iar în situații de risc să apeleze după ajutor, la Serviciul 901.

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Social1 minut în urmă

Și-a procurat o foaie turistică în Turcia, dar când a ajuns a fost cazată la un alt hotel. Peripețiile unei familii din Orhei

O familie de la Orhei a procurat o foaie turistică pentru un sejur în Turcia. Ajunsă la fața locului, aceasta...

Opinii14 minute în urmă

Veaceslav Negruța: 7 minciuni de la autorități în 2017

Ex-ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, expert Transparency International-Moldova, a publicat astăzi o listă cu „șapte minciuni”, pe care au insistat autorități...

Politică2 ore în urmă

Igor Dodon: Anul lui Stefan cel Mare și Sfânt va fi lansat oficial pe 2 februarie

Președintele Igor Dodon a declarat anul 2018 – Anul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt. Cu acest prilej, potrivit președintelui,...

Social2 ore în urmă

Șofer reținut. Și-a instalat ilegal pe mașină girofar și se deplasa cu viteză excesivă pe trotuar

Un șofer a fost reținut de inspectorii de patrulare în timp ce se deplasa cu viteză excesivă și avea instalat...

Social3 ore în urmă

Cetățenii R.Moldova, deținători ai pașapoartelor simple, pot traversa frontiera moldo-ucraineană fără probleme

Poliția de Frontieră informează că cetățenii Republicii Moldova, deținători ai pașapoartelor simple (non-biometrice), pot traversa frontiera moldo-ucraineană fără a întâmpina...

Economie3 ore în urmă

Agricultura Moldovei recuperează potențialul pierdut

Agricultura Republicii Moldova rămâne unul din domeniile vulnerabile ale economiei moldovenești, în pofida faptului că doi ani la rând în...

Economie3 ore în urmă

Majorare cu 10%, de la 1 ianuarie, pentru 120 de mii de bugetari

De la 1 ianuarie, salariile de funcție pentru 120 de mii de angajați bugetari au fost majorate cu 10 la...

Advertisement

Opinii