Și-a procurat o foaie turistică în Turcia, dar când a ajuns a fost cazată la un alt hotel. Peripețiile unei familii din Orhei

O familie de la Orhei a procurat o foaie turistică pentru un sejur în Turcia. Ajunsă la fața locului, aceasta și-a dat seama că a fost cazată la un alt hotel, decât cel prevăzut în contractul de servicii turistice, încheiat cu agenția de turism din Moldova. În urma insistenței de a li se oferi cazare în hotelul indicat în contract, turiștii în ziua următoare au fost transferați după solicitare.

Mare le-a fost mirarea, când au văzut condițiile neconforme a hotelului multrâvnit, comparativ cu cele promise la momentul procurării foii turistice – lipsa piscinii, dereticarea odăii și schimbarea lenjeriei de pat o dată în 7 zile, telefonul și televizorul din odaie erau defecte și lipsea accesul la rețeaua Wi-Fi.

De asemenea, plaja din fața hotelului nu era curățată. O altă nemulțumire exprimată de turiști este asupra serviciilor de alimentație – produsele erau de o calitate inferioară, mesele și vesela murdară, iar personalul de deservire- necorespunzător.

La revenirea din călătorie, familia a depus o reclamație la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP).

În urma acțiunilor întreprinse de către APCSP,  agenția de turism din Moldova a soluționat conflictul pe cale amiabilă și a fost nevoită să achite o compensație în mărime de 40% din valoarea costului foii turistice.

În acest context, APCSP recomandă tuturor celor care urmează să achiziţioneze pachete de servicii turistice de la agenţiile de turism din Moldova, să solicite informaţii complete despre pachetele de servicii ce urmează a fi contractate (în conformitate cu obligaţiile de informare impuse agenţilor economici din turism).

“Fiţi precauţi dacă se oferă informaţii vagi sau incomplete. În cazul în care turistul este nemulţumit de serviciile turistice primite, acesta este în drept să întocmească o sesizare în scris, clar şi explicit, cu privire la deficienţele constatate la faţa locului, legate de realizarea pachetului de servicii turistice contractat”, a îndemnat instituția.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.