Connect with us

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

PSRM a făcut publice alte cinci candidaturi la alegerile parlamentare

Publicat

pe

Socialiștii au anunțat alte cinci candidaturi pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Este vorba despre Mihai Catraniuc – pe circumscripția electorală Orhei, Oleg Savva – Fălești, Mihail Paciu – pe circumscripția electorală Ivancea, Ghenadi Mitriuc – pe circumscripția Ungheni și Nicolae Melnic – pe circumscripția electorală Edineț .

Anunțul a fost făcut în cadrul unor mitinguri de protest împotriva „politicii de jaf a guvernării „proeuropene” din ultimii 9 ani”. Cei prezenți și-au exprimat nemulțumirea față de „acțiunile guvernării care nu au lăsat speranțe pentru un viitor mai bun pentru poporul republicii și îi forțează să părăsească țara”.

S-a lansat în presă în toamna lui 2012, la ziarul Timpul, unde a fost reporteră și redactoare adjunctă. S-a alăturat echipei Moldova.org începând cu iunie 2016.

Partidul Democrat din Moldova

Cifra săptămânii: 7 – în atâtea localități au fost organizate festivități cu tentă electorală

Publicat

pe

De către

Se pare că partidele PD și PSRM au început neoficial, dar foarte vizibil campania electorală, chiar dacă până la alegeri mai sunt cinci luni.

Vladimir Mizdrenco, președinte al fracțiunii socialiștilor în Consiliul raional Râșcani și lider al organizației teritoriale a PSRM în același raion, alături de deputatul socialist Vlad Bătrâncea și consilierul șefului statului, Maxim Lebedinschi, au  participat la evenimentele organizate în orășelul Costești și comuna Răcăria cu ocazia hramurilor localităților.

Deputatul PDM Oleg Sîrbu a participat, alături de colegii de partid, la hramurile din localitățile Terebna, Ruseni, Stolniceni și Lopatnic, iar liderul aceleiași formațiuni politice, Vladimir Plahotniuc, a participat în acest weekend la hramul satului Vărzărești.

Citește mai departe

Important

Maia Sandu către Candu: Din 2011 până în 2016 ați reușit să adunați 13 milioane de lei și un apartament

Astăzi, 4 octombrie, ora 19.50, Președintele Parlamentului, Andrian Candu, și lidera PAS, Maia Sandu, s-au alăturat dezbaterilor în direct, în studioul postului „public” de televiziune Moldova 1.

Publicat

pe

De către

Astăzi, 4 octombrie, ora 19.50, Președintele Parlamentului, Andrian Candu, și lidera PAS, Maia Sandu, s-au alăturat dezbaterilor în direct, în studioul postului „public” de televiziune Moldova 1.

Amintim, că Maia Sandu a declarat într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook că ar fi preferat o dezbatere cu nașul lui Andrian Candu – liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

De asemeni, centrul de Investigații Jurnalistice a publicat o investigație prin care demonstrează că în ultimii ani, de când a intrat în politică, Plahotniuc și-a adus toată familia într-un bloc de locuit din centrul capitalei, care îi aparține. În blocul de pe strada Bulgară din capitală, Plahotniuc împreună cu soția sa dețin spațiul locativ de peste 1,250 metri pătrați, 4 garaje și un subsol de peste 80 m2, în valoare de peste 10 milioane de lei. Toată proprietatea a fost cumpărată după ce a devenit politician, iar până în 2009, Plahotniuc locuia într-un apartament de 52 m2 din aceeași clădire.

Vladimir Plahotniuc a intrat în politică în anul 2009, fiind cardinalul din umbră a Partidului Democrat din Moldova. Pe parcursul ultimilor ani, colegul său de Alianță, Vlad Filat, l-a acuzat pe Plahotniuc de faptul că încearcă să-și subjuge țara, fiind capul mai multor scheme mafiote din Moldova. Plahotniuc a mai fost acuzat și de faptul că este beneficiarul atacurilor raider asupra mai multe bănci moldovenești, dar și de faptul că controlează o parte din întreprinderile de stat din Moldova, banii fiind scoși peste hotare prin firme off-shore.

***

Două luni în urmă, într-un reportaj realizat de Ziarul de Gardă, fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a confirmat faptul că Igor Dodon se subordonează Partidului Democrat:

„Înainte de a se începe campania, și înainte de toate-toate, Dodon era culcat sub Democrați definitiv, și de acolo nu mai iese. El se subordonează PD-ului și e sluga PD-ului pe toate chestiunile și toate problemele: și în parlament, și în societate.”

Fostul președinte Voronin, despre actualul președinte Dodon: „Pentru mine, el nu există ca președinte. Eu nu văd în el președinte. Eu văd în Igor Dodon o persoană care, încă înainte de a fi ales, înainte de a începe campania electorală, înainte de toate-toate, culcată sub democrați definitiv. Și el de acolo nu mai iese”

Geplaatst door Ziarul de Gardă op maandag 31 juli 2017

Citește mai departe

Important

PSRM organizează proteste în mai multe orașe ale țării// VIDEO

Partidul Socialiștilor desfășoară astăzi proteste organizate în Cahul, Bălți și Anenii Noi. Protestatarii cer desfășurarea alegerilor anticipate și transformarea Moldovei într-o republică prezidențială.

Publicat

pe

De către

(12:15) În cadrul protestelor, a fost aprobată o rezoluție, prin care a fost anunțat că, începând de astăzi, PSRM dă startul Campaniei Naţionale de colectare a semnăturilor în susţinerea trecerii la forma de guvernare prezidenţială. Membrii PSRM își propun să colecteze cel puțin 70% din totalul semnăturilor cetățenilor cu drept de vot din Republica Moldova.

(11:30) „Acest protest e vocea poporului care nu mai poate răbda. Astăzi, 24 septembrie, trebuia să aibă loc referendumul consultativ cu poporul Republicii Moldova”, a spus în fața mulțimii din Bălți socialista Zinaida Greceanîi.

„Vrem dizolvarea guvernării actuale? Vrem ca președintele să poată dizolva guvernarea? Vrem ca legea care pune pe umerii oamenilor miliardul furat să fie anulată? Voi spuneți „Da” și ei, guvernanții, de asta se tem”, a declarat Greceanîi în rusă și în română.

„Noi suntem moldoveni și în școli trebuie să fie studiată istoria Moldovei”, a conchis președinta Partidului Socialist. La Bălți, se scandează „Jos Plahotniuc” și „Pentru Președinte”.

(11:08) „Este un miting de susținere a președintelui și de atenționare a guvernării oligarhice actuale. Cei care vor lua azi cuvânt vor spune viziunea oamenilor noștri”, a declarat la Cahul deputatul socialist Vladimir Țurcan.

(11:05) „Președintele trebuie să aibă această prerogativă să dizolve parlamentul, deoarece e singurul care are legitimitate. Cetățenii nu au votat pentru Parlamentul actual. Dacă ei ne interzic să desfășurăm referendum, vom merge în fiecare casă și vom colecta semnături”, a afirmat purtătorul de cuvânt al președintelui RM, Ion Ceban, la Anenii Noi. Oamenii scandează în rusă „Pentru o guvernare prezidențială!”.

(10:30) La Bălți, mulțimea scandează: „Vrem alegeri anticipate”, „Hoții la Dubă”, „Moldova” și „Referendum”. În fața mulțimii de protestatari se află socialista Zinaida Greceanîi.

La Cahul și Anenii Noi, oamenii cer desfășurarea alegerilor anticipate. Se scandează repetat „Victorie!”.

Urmăriți în direct protestele organizate de socialiști:

Anenii Noi

Cahul

Bălți

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com