Connect with us

Peste 200 de salvatori din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost ridicați pe alarmă în această dimineață. Angajații Detașamentelor Căutare Salvare din municipiile Chișinău și Bălți au participat la desfășurarea de luptă pentru a demonstra capacitățile de intervenție în situații excepționale de amploare.

Verificarea efectivului a fost efectuată la indicația conducerii Serviciului Situații Excepționale pentru a vede stare de pregătire a salvatorilor, echipamentului dar și a tehnicii din dotare.

În total în cele două subdiviziuni au fost verificate peste 80 unități de tehnică utilizată în descarcerare, intervenții la incendii, deblocări din dărâmături, dar și autovehicule cu tracțiune sporită folosite în condiții grele de iarnă.

Mai mult, efectivul a prezentat echipamentul de luptă, fiind analizată minuțios starea de pregătire în condiții extreme. I

nspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI efectuează astfel de testări de două ori pe an pentru a cunoaște nivelul de intervenție în cele mai dificile situații excepționale. O verificare similară a avut loc săptămâna trecută în sudul țării, unde au fost testați la rezistență peste 150 de pompieri și salvatori din raioanele Comrat, Cantemir și Cahul.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Ministrul israelian al Apărării Liberman a primit în dar de la premierul Filip arborele genealogic al familiei sale

În cadrul vizitei oficiale întreprinse în Statul Israel, premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu ministrul israelian al Apărării, Avigdor Liberman, care este originar din Republica Moldova. În cadrul întrevederii, Pavel Filip i-a adus în dar lui Avigdor Liberman arborele genealogic al familiei sale, care își are rădăcinile în Orhei.

Totodată, în cadrul dialogului, șeful Cabinetului de miniștri de la Chișinău a reiterat interesul Republicii Moldova pentru dinamizarea parteneriatului între ministerele Apărării celor două state. De asemenea, Pavel Filip a spus că țara noastră este deschisă pentru semnarea unui acord bilateral de cooperare în domeniul tehnico-militar, care să vizeze inclusiv politica de apărare şi planificarea apărării, instruirea militară și asistenţa tehnico-materială.

La rândul său, oficialul israelian a salutat interesul de care dau dovadă autoritățile Republicii Moldova în dezvoltarea relațiilor bilaterale, inclusiv în domeniul apărării. Totodată, Avigdor Liberman a declarat că se mândrește că s-a născut în Republica Moldova și a studiat la Chișinău.

Oficialii au mai făcut un schimb de opinii privind importanța depunerii eforturilor comune în combaterea terorismului, diminuarea migrației ilegale și a traficului de persoane, precum și privind reducerea traficului ilicit de droguri.

Citește mai departe

Social

Un angajat al unui autoservice a furat un automobil, pentru a se plimba. Unde a fost depistată maşina

Un angajat al unui autoservice a fost reţinut de oamenii legii, după ce a furat un automobil pe care l-a lăsat acolo un bărbat din capitală. Angajatul le-a declarat oamenilor legii că a luat maşina pentru a se plimba.

Astfel, poliţiştii sectorului Ciocana au fost alertaţi de către un locuitor al capitalei, care a comunicat că i-a fost furat automobilul de model “Honda CRV”, fiind parcat pe teritoriul unui autoservice. În urma investigaţiilor demarate de către poliţişti, automobilul a fost depistat abandonat în ograda unui bloc de locuit din bulevardul Dacia a sectorului Botanica.

Ulterior, automobilul a fost returnat proprietarului. Totuşi, poliţiştii au continuat investigaţiile, menite să identifice autorul infracţiunii de răpire a unităţii de transport.

Acesta a fost localizat şi reţinut pe o stradă din capitală. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 20 ani, care activa în cadrul acestui autoservice. El şi-a recunoscut vinovăţia, relatând că l-ar fi sustras doar cu scopul de a se plimba.

Bănuitul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore şi este cercetat pentru răpirea unităţii de transport, care prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 11 600 lei la 27 000 lei sau închisoare de la 1 la 3 ani.

Citește mai departe

Social

Un taximetrist din capitală reţinut pentru 72 de ore, după ce a tamponat o tânără pe trecerea de pietoni

Aseară, în jurul orei 20.00, Poliţia capitalei a fost informată despre un incident produs pe bulevardul Cantemir.

Un taximetrist din capitală a fost reţinut pentru 72 de ore, după ce joi seara a tamponat violent o tânără pe trecerea de pietoni de pe bulevardul Cantemir. Victima, în vârstă de 24 ani, după impact a fost transportată în stare gravă la spital, fiind internată în secţia de reanimare.

Accidentul s-a produs aseară, în jurul orei 20.00. Taximetristul a tamponat violent tânăra în timp ce aceasta traversa strada regulamentar.

La volanul automobilului de model “Dacia”, ce aparţine unei companii de taxi, se afla un bărbat de 43 ani, domiciliat în capitală. El a recunoscut circumstanţele producerii accidentului. Acesta n-ar fi observat victima în momentul când traversa pe trecerea de pietoni, din cauza condiţiilor climaterice.

El a fost reţinut pe un termen de 72 de ore şi este cercetat penal pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport, care prevede o pedeapsă cu închisoare de la 3 ani până la 7 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport de până la 4 ani.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore în municipiul Chişinău s-au produs 68 de accidente rutiere soldate cu 9 persoane traumate, dintre care 3 conducători auto au părăsit locul comiterii accidentului.

Aceştia urmează a fi identificaţi şi sancţionaţi cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 2 ani până la 3 ani. Din numărul total de accidente înregistrate soldate cu pagube materiale, au fost sancţionaţi 35 şoferi cu amenzi în mărime de la 900 lei până la 1 500 lei şi puncte de penalizare aplicate total – 175.

Citește mai departe

Ultimile Știri

Social1 minut în urmă

Peste 200 de salvatori au fost ridicați pe alarmă în această dimineață// VIDEO

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență efectuează astfel de testări pentru a cunoaște nivelul de intervenție în cele mai dificile...

Social49 de minute în urmă

Ministrul israelian al Apărării Liberman a primit în dar de la premierul Filip arborele genealogic al familiei sale

În cadrul vizitei oficiale întreprinse în Statul Israel, premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu ministrul israelian al Apărării, Avigdor Liberman,...

Social1 oră în urmă

Un angajat al unui autoservice a furat un automobil, pentru a se plimba. Unde a fost depistată maşina

Un angajat al unui autoservice a fost reţinut de oamenii legii, după ce a furat un automobil pe care l-a...

Cultură2 ore în urmă

S-a stins din viaţă cunoscutul satiric rus Mihail Zadornov

Cunoscutul scriitor și satiric rus Mihail Zadornov s-a stins din viaţă în această dimineaţă, în urma unei boli incurabile. Zadornov...

Social3 ore în urmă

Un taximetrist din capitală reţinut pentru 72 de ore, după ce a tamponat o tânără pe trecerea de pietoni

Aseară, în jurul orei 20.00, Poliţia capitalei a fost informată despre un incident produs pe bulevardul Cantemir.

Cultură3 ore în urmă

Zilele Culturii Republicii Moldova inaugurate în Israel

Premierul Pavel Filip a participat, în seara zilei de joi, la deschiderea Zilelor Culturii Republicii Moldova în Statul Israel. Manifestația...

Important4 ore în urmă

Infografic: Campania #MeToo în Moldova

Hastag-ul #MeToo a provocat mai multe femei din întreaga lume, care au trecut prin agresiuni sau abuzuri sexuale, să-și scrie...

Advertisement

Opinii