Connect with us

Social

Peste 100 de tineri au depus Jurământul Militar la Bulboaca

Publicat

pe

Peste 100 de tineri au depus astăzi Jurământul Militar la Baza militară de instruire de la Bulboaca, în prezenţa autorităţilor publice locale, părinţilor şi rudelor soldaţilor. Serviciul militar în termen durează 12 luni.

„Reforma iniţiată de conducerea Ministerului Apărării pentru o armată mai bună, mai pregătită şi mai dotată poate fi realizată doar cu militari profesionişti, instruiţi în cele mai prestigioase şcoli şi cu experienţă acumulată în teatrele internaţionale de operaţii. Aceşti militari sunteţi voi – tinerii încadraţi în serviciul militar în termen azi şi angajaţi în bază de contract mâine”, a declarat ministrul Apărării Eugen Sturza în cadrul ceremoniei.

Eugen Sturza i-a felicitat pe cei peste o sută de ostaşi cu ocazia evenimentului şi le-a solicitat dedicaţie, atitudine responsabilă şi disciplină în executarea obligaţiunilor de serviciu.

 „Vă îndemn să vă ascultaţi comandanţii, dar, în acelaşi timp, să veniţi şi cu iniţiative, iniţiative care să contribuie la dezvoltarea Armatei Naţionale, care s-o facă mai atractivă pentru tânăra generaţie şi mai apreciată de cetăţenii acestei ţări”, a spus ministrul Apărării.

În cadrul festivităţii de depunere a jurământului militar a fost organizat un  program de exerciţii demonstrative de luptă corp la corp şi de mânuire a armei, expoziţii de armament, echipament şi tehnică militară.

De notat că după depunerea jurământului militar, ostaşii vor beneficia de patru zile de concediu.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Social

Medic neurolog din capitală, reținut pentru comercializarea medicamentelor cu efect psihotrop

Publicat

pe

De către

Un bărbat și o femeie din Chișinău au fost reținuți de oamenii legii, fiind suspectați de comercializarea medicamentelor cu efect psihotrop în proporții deosebit de mari. Valoarea drogurilor depistate precum și a celor vândute până la moment de către suspecți se ridică la peste 200.000 lei.

În urma investigațiilor, s-a stabilit că bărbatul activează ca medic neurolog la un spital din capitală, iar femeia este consumator și distribuitor. Medicul comercializa medicamente cu efect psihotrop și elibera rețete false care permiteau consumatorilor de droguri să procure din farmacii medicamente care se află sub controlul statului ca având efecte psihotrope.

În urma mai multor măsuri speciale de investigații, efectuate în cadrul cauzei penale, suspecții au fost reținuți în flagrant în timp ce comercializau droguri, fiind efectuate achiziții de control.

Totodată, în urma perchezițiilor, în biroul de serviciu al medicului au fost ridicate mai multe pastile și cutii a medicamentelor cu efect psihotrop, rețete care urmau să fie completate pentru persoane terțe, având pe ele imprimată ștampila umedă.

La domiciliul suspectului au mai fost ridicate rețete similare cu ștampila aplicată însă fără completarea denumirii preparatului, precum și medicamente cu efect psihotrop.

La domiciliul femeii au fost depistate și ridicate rețete necompletate dar ștampilate și semnate de medic, precum și mai multe medicamente cu efect psihotrop.

Suspecții sunt arestați pe un termen de 30 de zile și riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

Citește mai departe

Social

Un bărbat din Bălți, reținut de CNA. Ar fi primit 600 de euro mită de la o persoană

Publicat

pe

De către

Un bărbat din Bălți ar fi pretins și primit 600 de euro mită de la o persoană, căreia i-ar fi promis că o poate ajuta să obțină mai ușor permisul de conducere.

Potrivit denunțătorului, la sfârșitul lunii iulie 2017, bănuitul i-ar fi dat asigurări că ar avea influență asupra membrilor comisiei de examene din cadrul Secţiei Înregistrare Transport şi Calificare a Conducătorilor Auto Bălți şi că îi poate determina să-i pună note de promovare a probelor scrise şi practice.

Pe faptele denunţate, CNA a pornit o urmărire penală pentru trafic de influenţă.

În prezent, bănuitul este reţinut pentru 72 de ore şi se află în custodia CNA. Pe numele lui a fost deschisă o cauză penală în temeiul art. 326, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 7 ani de închisoare.

DGT Nord a CNA desfăşoară în continuare acţiuni de documentare a cazului sub toate aspectele pentru identificarea complicilor bănuitului.

Serviciul Nord al Procuraturii anticorupţie conduce urmărirea penală.

Citește mai departe

Social

O mașină cuprinsă de flăcări a explodat în Chișinău. În interior a fost găsit un cadavru carbonizat// VIDEO

Publicat

pe

De către

O mașină, cuprinsă de flăcări, a explodat în această noapte pe strada Alba Iulia 113 din Chișinău. Pompierii Detașamentului Căutare Salvare nr.1, solicitați să intervină la lichidarea incendiului, au găsit în interior un cadavru carbonizat.

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI autoturismul de model UAZ a luat foc în timpul staționării, după care a explodat. Ajunși la fața locului pompierii, au stabilit că, în urma incendiului, mașina a fost distrus de flăcări, iar în interior a fost depistat cadavrul carbonizat al unei persoane.

Identitatea omului urmează a fi stabilită.

Totodată, flăcările au afectat parțial două autovehicule din preajma de model Cadillac, și Suzuki.

Toate circumstanțele, cauza producerii incendiului, dar și prejudiciul material urmează a fi stabilite de specialiști. Cazul este cercetat de către organele de drept.

În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 38 situații de risc.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com