Connect with us

Diverse

Pâine și sare și bannere de mulțumire. Cum a fost întâmpinat Filip în cel mai bogat sat din Găgăuzia

Publicat

pe

Zeci de oameni au ieșit să-l întâmpine cu pâine și sare, îmbrăcați în costume naționale găgăuze, pe șeful Executivului, Pavel Filip, la intrare în satul Avdarma.

De-a lungul drumului a fost întins și un banner, pe care scrie că “visul a zeci de generații din localitate, cel de a avea un drum modern, a devenit realitate, datorită suportului Guvernului”.

Pavel Filip efectuează o vizită de lucru în autonomia găgăuză. Șeful Cabinetului de miniștri urmează să inspecteze drumul reconstruit care face legătura între satele Ferapontievca și Avdarma.

Programul vizitei mai include și inspectarea lucrărilor de reparație a spitalului raional din Comrat. Ulterior, Pavel Filip va avea o întrevedere cu reprezentanții Comitetului executiv al UTA Găgăuzia, ai consiliilor locale, ai serviciilor desconcentrate şi primarii din regiune.

Citește mai departe

Diverse

Precizări de la FISC: Statul a scutit de plata impozitelor moldovenii care își vând locuințele în care au viză de reședință

Publicat

pe

De către

Statul a scutit de plata impozitelor moldovenii care își vând locuințele în care au viză de reședință, dar și tranzacțiile imobiliare de tip donație și moștenire. Anunțul a fost făcut de către Serviciul Fiscal, în cadrul unei mese rotunde organizate de Uniunea Agențiilor Imobiliare (UAI), structură ce întrunește peste 20 de companii imobiliare.

La acel eveniment, Șefa Direcției impozite directe de la Serviciul Fiscal de Stat, Parascovia Cibotarenco, a precizat că facilitățile au intrat în vigoare la începutul anului, puțini sunt, însă, cei care cunosc modificările Codului Fiscal. Prin urmare, oamenii evită să declare prețul real al tranzacțiilor. De scutirea impozitelor beneficiază toți cei care au viză de reședință de minim trei ani în locuința vândută.

Parascovia Cibotarenco a mai precizat că statul a renunțat și la taxe în cazul tranzacțiilor de donare și moștenire a locuințelor. La rândul lor, reprezentanții agențiilor imobiliare au anunțat că vor veni cu propuneri pentru modificarea legislației, ca tranzacțiile imobiliare să devină mai transparente. ”Reducerea impozitelor în urma tranzacțiilor imobiliare ar fi o soluție care, într-un final, va spori încasările la buget, întrucât numărul celor care ascund veniturile reale va fi cu mult mai mic”, explică Andrian Toderașcu, președintele Uniunii Agențiilor Imobiliare.

 Potrivit legislației, tranzacțiile imobilare sunt impozitate cu 7% – 18% din valoarea spațiului comercializat. Anume din acest motiv, în contractele de vânzare-cumpărare, de cele mai multe ori, este indicat prețul cadastral, acesta fiind unul cu mult sub prețul de piață.
Citește mai departe

Diverse

Filip scrie ca a fost șantajat pe Facebook de Valeriu Troenco

Publicat

pe

De către

Prim-ministrul a denunțat o tentativă de șantaj politic din partea unui fost ministru.

Pavel Filip a scris pe Facebook că a primit un mesaj din partea lui Valeriu Troenco. Acesta a deținut anterior funcția de ministru al Apărării. Ex-demnitarul amenință că va trece în tabăra opoziției dacă funcția soției sale, despre care afirmă că este angajată la ÎS Registru, va fi lichidată.

„Voi considera această decizie drept ilegală și discriminatorie, mă duc lângă Andrei Năstase, alte variante nu-mi lăsați. Sunt Valeriu Troenco”, se arată în mesajul primit tot pe Facebook de Pavel Filip. Șeful Executivului a calificat drept inacceptabile astfel de amenințări și a decis să le facă publice.

„Nu am făcut niciodată publice mesajele primite, dar atunci când ele capătă accente de șantaj sau amenințare, le consider inacceptabile și cred că e corect ca opinia publică să le cunoască. Am primit acest mesaj din partea domnului Valeriu Troenco, un fost înalt funcționar al statului, de pe un profil care pare să-i aparțină. Nu știu dacă soția sa lucrează la Registru, dacă funcția urmează să fie redusă și nu voi verifica această informația. Dacă îl vedeți însă și pe el devenit mare luptător pentru ”dreptate” pe la opoziția protestatară, să știți ce-l mână în luptă”, a scris Pavel Filip pe Facebook.

Citește mai departe

Diverse

Patru zile fără gaze naturale. Pe ce străzi din Chișinău va fi sistată livrarea?

Publicat

pe

De către

Primăria municipiului Chișinău anunță în perioada 25 septembrie (luni) – 28 septembrie (joi), pe unele străzi din Capitală, dar și în satul Bubuieci, va fi sistată livrarea gazelor naturale către consumatorii casnici, non-casnici și agenții economici.

Sistările anunțate sunt impuse de efectuarea unor lucrări planificate la intersecția str. Uzinelor cu str. Industrială. Vedeți aici lista străzilor pe care va fi sistată livrarea de gaze.

Citește mai departe

Ultimile Știri

Important7 ore în urmă

Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins recursul avocaților

Dorin Chirtoacă, primarul suspendat din funcție, rămâne în arest la domiciliu. Aceasta după ce magistrații de la Curtea de Apel...

Important8 ore în urmă

Se caută secretari de stat. Termenul de participare la concursuri a fost prelungit

Comisia pentru organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a funcţiilor publice de conducere de nivel superior anunţă prelungirea concursurilor pentru...

Economie9 ore în urmă

Evaziune fiscală admisă de o rețea de restaurante. Prejudiciul adus bugetului – 5, 7 milioane lei

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii PCCOCS au efectuat astăzi 27 de percheziții în cadrul unei cauze...

Cultură9 ore în urmă

Scriitorul Paul Goma, Doctor Honoris Causa al Academiei de Științe a Moldovei

Consiliul Suprem pentru Știință și Dezvoltare Tehnologică a decis în unanimitate acordarea titlului onorific de Doctor Honoris Causa scriitorului Paul...

Economie10 ore în urmă

Serviciul Vamal va avea alte două scanere staționare de ultimă generație

Guvernul chinez a aprobat finanțarea proiectului de procurare și instalare a altor două scanere  de ultimă generație la posturile vamale...

Economie10 ore în urmă

Banca Națională a Moldovei a inițiat un proces de reformare

Banca Națională a Moldovei (BNM) a inițiat un proces de reformare a sistemului de gestiune a resurselor umane. Această schimbare...

Important11 ore în urmă

Maia Sandu față în față cu Andrian Candu la Moldova 1

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu a acceptat invitația preşedintelui Parlamentului, vicepreședinte al Partidului Democrat, Andrian Candu de a...

Advertisement

Opinii