Connect with us

Partidul Acțiune și Solidaritate

Maia Sandu: Vreau să le spun cetățenilor să nu le fie frică

Publicat

pe

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a votat pentru “un președinte onest și corect”.

“Am votat pentru ca la conducerea Republicii Moldova să vină oameni onești și corecți care să ne reprezinte pe noi. Vreau să le spun tuturor cetățenilor să nu le fie frică, să vină astăzi la vot, și împreună să facem ordine în Republica Moldova”.

Citește mai departe

Important

Maia Sandu către Candu: Din 2011 până în 2016 ați reușit să adunați 13 milioane de lei și un apartament

Astăzi, 4 octombrie, ora 19.50, Președintele Parlamentului, Andrian Candu, și lidera PAS, Maia Sandu, s-au alăturat dezbaterilor în direct, în studioul postului „public” de televiziune Moldova 1.

Publicat

pe

De către

Astăzi, 4 octombrie, ora 19.50, Președintele Parlamentului, Andrian Candu, și lidera PAS, Maia Sandu, s-au alăturat dezbaterilor în direct, în studioul postului „public” de televiziune Moldova 1.

Amintim, că Maia Sandu a declarat într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook că ar fi preferat o dezbatere cu nașul lui Andrian Candu – liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

De asemeni, centrul de Investigații Jurnalistice a publicat o investigație prin care demonstrează că în ultimii ani, de când a intrat în politică, Plahotniuc și-a adus toată familia într-un bloc de locuit din centrul capitalei, care îi aparține. În blocul de pe strada Bulgară din capitală, Plahotniuc împreună cu soția sa dețin spațiul locativ de peste 1,250 metri pătrați, 4 garaje și un subsol de peste 80 m2, în valoare de peste 10 milioane de lei. Toată proprietatea a fost cumpărată după ce a devenit politician, iar până în 2009, Plahotniuc locuia într-un apartament de 52 m2 din aceeași clădire.

Vladimir Plahotniuc a intrat în politică în anul 2009, fiind cardinalul din umbră a Partidului Democrat din Moldova. Pe parcursul ultimilor ani, colegul său de Alianță, Vlad Filat, l-a acuzat pe Plahotniuc de faptul că încearcă să-și subjuge țara, fiind capul mai multor scheme mafiote din Moldova. Plahotniuc a mai fost acuzat și de faptul că este beneficiarul atacurilor raider asupra mai multe bănci moldovenești, dar și de faptul că controlează o parte din întreprinderile de stat din Moldova, banii fiind scoși peste hotare prin firme off-shore.

***

Două luni în urmă, într-un reportaj realizat de Ziarul de Gardă, fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a confirmat faptul că Igor Dodon se subordonează Partidului Democrat:

„Înainte de a se începe campania, și înainte de toate-toate, Dodon era culcat sub Democrați definitiv, și de acolo nu mai iese. El se subordonează PD-ului și e sluga PD-ului pe toate chestiunile și toate problemele: și în parlament, și în societate.”

Fostul președinte Voronin, despre actualul președinte Dodon: „Pentru mine, el nu există ca președinte. Eu nu văd în el președinte. Eu văd în Igor Dodon o persoană care, încă înainte de a fi ales, înainte de a începe campania electorală, înainte de toate-toate, culcată sub democrați definitiv. Și el de acolo nu mai iese”

Geplaatst door Ziarul de Gardă op maandag 31 juli 2017

Citește mai departe

Important

Ora opoziției: Protest contra sistemului electoral mixt, în fața cinematografului Gaudeamus

UPDATE 14:10. Manifestanții au ajuns în dealul Schinoasei și protestează în fața sediului postului public de televiziune Moldova1. Protestatarilor li s-a alăturat și liderul PPDA, Andrei Năstase și lidrul PAS, Maia Sandu.

Publicat

pe

De către

Sursă: Agora.md

UPDATE.15:20. Liderii PPDA şi PAS, Andrei Năstase şi Maia Sandu, au declarat că protestele opoziţiei vor continua, dar că data acestora va fi anunţată ulterior.

UPDATE 15:00. Participanții la protest au cerut demisia in corpore a Consiliului Coordonator al Audiovizualului şi eliberarea necondiţionată a lui Alexei Alexeev, care a fost reţinut la protestul anterior.

UPDATE 14:10. Manifestanții au ajuns în dealul Schinoasei și protestează în fața sediului postului public de televiziune Moldova1. Protestatarilor li s-a alăturat și liderul PPDA, Andrei Năstase și lidrul PAS, Maia Sandu.

UPDATE 13:42: Protestatarii urcă dealul spre Telecentru, scandând „Jos Mafia” și utilizând vuvuzele.

UPDATE 13:12: Participanții la miting s-au oprit în fața Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. „Pentru ei contează instituțiile unde se iau decizii și care dezinformează populația. Astăzi e ziua internațională a oamenilor în etate. Cu toții să le mulțumim petru ceea ce au făcut pentru această țară”, a declarat Andrei Năstase.

UPDATE 13:06: Protestatarii pornesc în marș spre Teleradio Moldova. „Am dat suficient timp pentru Moldova 1 să ne dea ora opoziției. Reacția lor seamănă mai mult a profanării. Astăzi le vom aminti că avem drepturi egale cu guvernarea, care au 5% din rating”, a spus Alexandru Slusari.

UPDATE 12:42: „Trebuie să-i dăm pe toți joc, câte un pic. Iar apoi să întoarcem miliardul”, spune una dintre protestatare.

UPDATE 12.40: Oamenii strigă „Rușine să vă fie, Moldova 1” și „Nu mințiți poporul cu televizorul”.

„Protestăm față de această lege a votului mixt, prin care se elimină principiul reprezentativității, protestăm față de neadmiterea noastră, a opoziției la televiziunea publică”, a declarat Andrei Năstase.

Citește mai departe

Important

Iurie Leancă: Sunt gata să o ajut pe Maia Sandu

Publicat

pe

De către

Iurie Leancă, președintele PPEM, a felicitat-o pe Maia Sandu la telefon pentru rezultatele de la alegerile prezidențiale de ieri. Leancă mai declară că o va susține pe Sandu în turul II.

“Suntem pregătiți să o ajutăm în orice fel găsește dânsa de cuviință”, a declarat Leancă.

Totodată, liderul popular-europenilor a recunoscut că a luat un scor mult mai mic decât se aștepta. Cu toate astea, însă, acesta ar fi ales să participe la alegeri pentru a nu-i permite candidatului PSRM, Igor Dodon, de a învinge din turul I.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com