Inspectoratul Național de Patrulare a anunţat vineri, 21 aprilie, că peste 177 de maşini au fost deteriorate de arbori din cauza ninsorilor. Totodată, de când a început viscolul pe traseele din ţară au rămas blocate 102 vehicule.

Din cauză că şoferii au încălcat cerințele Regulamentului circulației rutiere şi s-au pornit la drum cu cauciucuri de vară, nu şi-au ajustat viteza de deplasare sau nu au respectat distanța între vehicule au fost înregistrare 166 de derapări și accidente rutiere. Acestea s-au soldat cu 2 persoane traumate.

De asemenea au fost înregistrate  2 accidente cu implicarea unităților de transport a călătorilor din raioanele Sîngerei și Șoldănești. Ca rezultat al condițiilor climaterice nefavorabile au fost înregistrate 13 cazuri de traumatizare a cetățenilor.

Inspectoratul Național de Patrulare atenţionează că circulaţia pe drumurile de la ieşire şi intrare în toate raioanele din ţară este interzisă. De asemenea, în ţară sunt blocate 33 trasee naţionale şi 183 de localităţi, iar pe dumurile naţionale este interzisă deplasarea transportului de mare tonaj.

Oamenii sunt rugaţi să evite deplasarea pe cât posibil atât cu maşinile, cât şi pe jos.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore au fost antrenați în activități de asigurare a securității circulației rutiere şi a ordinii publice 1701 polițiști şi 215 echipe mobile.