Un incendiu, în care a decedat un bărbat în vârstă de 63 de ani, a avut loc în seara zilei de vineri în localitatea Ghidighici din municipiul Chișinău. La lichidarea incendiului au fost antrenate două echipaje ale pompierilor.

Apelul la serviciul 901 a fost recepționat la ora 20.20. Ajunși la faţa locului, salvatorii au stabilit că o încăpere este cuprinsă de flăcări, iar în interior se află trupul carbonizat al unui om.

Pompierii au localizat focul fără ca acesta să obțină răspândire, iar în două ore incendiul a fost lichidat complet. În urma arderii au fost afectate bunurile materiale din interiorul camerei și tavanul locuinței.

În procesul de intervenție pompierii au evacuat o butelie de gaz care risca să explodeze.

Un alt incendiu în care a avut de suferit un bărbat în vârstă de 61 de ani a a avut loc într-un sector de vile din apropierea localității Bâc, municipiul Chișinău.

Persoana s-a intoxicat cu fum, după ce casa acestuia a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au intervenit, reușind localizarea rapidă a incendiului, iar bărbatul a ieșit din zona de risc.

La moment viața acestuia este în afara pericolului. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite ulterior.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează oamenii să respecte strict regulile anti-incendiare și să evite utilizarea focului deschis în locuințe. De la începutul anului 2017 în Republica Moldova au avut loc 396 incendii în care au decedat 40 de persoane.