Connect with us

Social

Împreună spunem NU traficului de ființe umane: programul evenimentului

Publicat

pe

Astăzi, 10 iunie, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, vor avea loc o serie de acțiuni de sensibilizare și conștientizare a consecințelor traficului de ființe umane – Împreună spune NU traficului de ființe umane.

De la ora 10:00 până la 15:00 cetățenii sunt invitați să participe la activitățile organizate, dar și să se informeze despre ce este traficul de ființe umane, consecințele acestuia și cum să participe la combaterea acestui fenomen.

În programul evenimentului

Cursa de 5 km va începe la ora 12:00 de la Arcul de Triumf.

Pentru a participa la cursă este necesar să te înregistrezi la cortul unde vor fi eliberate gratuit tricourile participanților și să te asiguri că la ora 12:00 ești la linia de start.

În cadrul evenimentului vom avea parte de un program artistic nemaipomenit din partea Corului de cameră „Credo” și Orchestrei-Model al Departamentului Trupelor de Carabinieri.

La fel, vor avea loc prezentări excepționale de echitație, avându-l ca protagonist pe calul Decebal, adevărată stea a Plutonului de Cavalerie a Inspectoratului Național de Patrulare.

În zona EXPO vei avea posibilitatea să afli mai multe despre activitatea ONG-urilor ce lucrează în domeniul combaterii traficului de ființe umane, dar și în sprijinirea victimelor.

Aici, vei cunoaște mai multe informații despre activitatea organizațiilor La Strada, Centrul de Drept Căușeni, Женские Инициативы din Tiraspol și Stimul din Ocnița.

În zona expozițională MAI vei avea posibilitatea să cunoști îndeaproape dispozitivele și mijloacele de transport folosite de către subdiviziunile Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Vei admira ATV-urile Poliției de Frontieră, echipamente mobile de patrulare, dar și tehnică criminalistă, centrul mobil de prevenire și informare în domeniul siguranței rutiere și autospeciale de intervenție la incendii.

În orășelul copiilor vor fi organizate un șir de activități educaționale și distractive pentru toți copiii prezenți la eveniment.

Despre circularea transportului public în 10 iunie

Pe parcursul maratonului de 5 km, care va începe la ora 12:00, circulația transportului public pe bulevardul Ștefan cel Mare, în perimetrul străzilor Ismail și Toma Ciorbă va fi sistată. Transportul public va fi redirecționat pe străzi adiacente. Iar între orele 13:30 și 19:00 va fi suspendată circulația transportului în perimetrul străzilor Bănulescu Bodoni – Alexandr Pușkin.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Social

Atenție! Temperatura aerului va scădea cu 5-6°C, iar în orele dimineții se prevăd înghețuri la suprafața solului

Publicat

pe

De către

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că în legătură cu afluxul maselor de aer rece din nord-vestul continentului în intervalul 25-27 septembrie temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5-6°C.

De asemenea, în orele dimineții pe 26 și 27 septembrie izolat se prevăd înghețuri la suprafața solului cu intensitatea de până la -1..-2°С, iar în raioanele de nord în aer de până la -1°C.

Prognoza SHS arată că începând cu vineri valorile termice ale aerului vor crește.

Citește mai departe

Social

6000 de moldoveni activează în peste 20 companii israeliene. Moldova și Israelul au prelungit acordul privind angajarea temporară

Publicat

pe

De către

Republica Moldova și Israel vor extinde perioada de valabilitate a Acordului bilateral între Republica Moldova și Israel cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din Republica Moldova în anumite sectoare din Statul Israel pentru o perioadă adiţională de cinci ani.

În acest sens, astăzi, cabinetul de miniștri a aprobat prelungirea termenului de valabilitate a tratatului până la data de 5 ianuarie 2024, în contextul în care, termenul de valabilitate al tratatului urmează să expire pe 5 ianuarie 2019.

Prelungirea perioadei de valabilitate rezultă din implementarea cu succes a Acordului pe perioada valabilității acestuia.

Astfel, până în prezent, au fost organizate 12 etape de recrutare și angajare a cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul Statului Israel, reușindu-se organizarea angajării pe teritoriul Statului Israel a unui număr de 6082 lucrători moldoveni, care activează, în baza unui contract individual de muncă, în peste 20 companii israeliene.

Conform documentului Statul Israel, va contribui la:

– asigurarea unui proces de angajare legal, echitabil și bine-informat pentru cetățenii Republicii Moldova, care au drept scop desfășurarea unei activități de muncă pe teritoriul Statului Israel (în domeniul construcțiilor);

– contracararea colectării de taxe ilegale pentru plasare în câmpul muncii pe teritoriul Statului Israel;

– promovarea protecției drepturilor la muncă și protecției sociale a lucrătorilor moldoveni pe perioada desfășurării procesului de recrutare, selectare, plecare, sosire, angajare și reîntoarcere.

În context, implementarea unor astfel de Acorduri realizează migrația circulară, care constituie o prioritate a politicii de stat în domeniul migrației de muncă.

Citește mai departe

Social

Ultimele 12 ambulanţe din lotul de 69 de maşini au fost repartizate prin ţară

Publicat

pe

De către

Ultimele 12 ambulanţe din lotul de 69 de maşini au fost repartizate în mai multe localităţi din ţară. O autosanitară a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe din raionul Edine, notează Publika.

Noile ambulanţe sunt dotate cu defibrilator, electrocardiograf, dar şi echipament de ultimă generaţie pentru resuscitarea bolnavilor.

“Aceste ambulanţe noi sunt foarte bine echipate, au aparataj performant. Au centru de telemedicină, indirect este cardiograma citită, transmisă la centrul unde se consultă pacientul şi medicul cardiolog stabileşte diagnoza precisă”, a spus Svetlana Sapaniuc, medic pe ambulanţă, Rezina.

Autorităţile centrale au anunţat că până la sfârşitul anului, încă 35 de autosanitare performante vor ajunge la substaţiile din Chişinău. Pentru această achiziţie, Guvernul a alocat 50 de milioane de lei.

“Aceste ambulanţe sunt aici, sunt în sistemul de sănătate pentru a vă crea dstră condiţii de lucru bune şi calitative. Pacientul este acel pentru care suntem noi astăzi în sistem”, a spus Rodica Scutelnic, secretar de stat, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

“Conform contractului, automobilele până la anul nou o să vină în Chişinău şi anul nou colaboratorii din Chişinău o să-l întâlnească în automobile noi. Noi sperăm că până la mijlocul anului viitor mai mult de 60% din transportul sanitar o să fie deja schimbată, reînnoită”, a spus Boris Golovin, deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Pentru procurarea lotului de 69 de ambulanţe s-au cheltuit 51 de milioane de lei.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com