Connect with us

Social

Guvernul a cerut sanctionarea functionarilor care au admis gestionarea proasta a patrimoniului de stat

Guvernul a cerut sanctionarea functionarilor care au admis gestionarea proasta a patrimoniului de stat

Publicat

pe

Guvernul a cerut ieriDepartamentului energetica, resurse energetice si combustibil sasanctioneze functionarii unitatilor energetice care s-au facutvinoveti de gestionarea proasta a patrimoniului public din acestsector in anii 1996-1998.

Factorii de decizie de la Departamentul respectiv au fost obligatisa intreprinda masuri pentru restituirea neconditionata aprejudiciilor provocate de persoanele vinovate, nominalizate inrapoartele Curtii de Conturi.

Curtea de Conturi a stabilit ca S.A."Termocomenergo" in anii1996-1998 a procurat toate resurse energetice prin firmeintermediare, fapt care a cauzat majorarea tarifelor. ConducereaS.A."Termocomenergo", in persoana managerului Alexei Maistrenco, asemnat in perioada noiembrie 1996 – februarie 1998 contracte decredite in suma de 65 mln de lei si 3 milioane de dolari la dobanzipaguboase pentru intreprindere.

Ieri guvernul a mai decis demiterea din functie a presedinteluiS.A."Tutun" Mircea Ciubara pe motiv de admitere a unui sir deilegalitati economico-financiare si gestionare proasta aproprietatii de stat.

BASA-PRESS

Citește mai departe
Advertisement
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Social

Inagurarea Târgului de Crăciun: Cel mai mare patinoar din țară, un carusel, dar și căsuțele din lemn aşteaptă vizitatorii //VIDEO

Publicat

pe

De către

Târgul de Crăciun, cu genericul „Acasă de Crăciun” este inaugurat la Chişinău. Acesta este amplasat în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni și Pușkin şi include cinci zone specifice: de poveste, de gheață, zona aventurii, a tradițiilor și a colindelor.

În Zona de poveste, aflată în vecinătatea bradului, copiii vor sta de vorbă cu Moș Crăciun chiar în căsuța lui și vor primi cadouri.

Zona de gheață va oferi adrenalină pe o suprafață de 35×24 de metri, unde va fi amenajat cel mai mare patinoar din țară.

Desprins din filme, un carusel cu 72 de locuri va fi atracția din Zona aventurii.

De la mic la mare vom descoperi meșteșuguri și produse tradiționale în 22 de căsuțe din lemn, care vor înfrumuseța Zona tradițiilor.

Atmosfera magică va fi completată cu sunete de clopoței și recitaluri ale artiștilor cunoscuți, care se vor reuni în Zona colindelor.

Citește mai departe

Social

Util! Vor fi organizate parcări temporare, în legătură cu inaugurarea „Târgului de Crăciun” în centrul Chişinăului

Publicat

pe

De către

Primăria Chişinău a informat că în seara zilei de astăzi, 15 decembrie, vor fi organizate mai multe parcări temporare în legătură cu inaugurarea „Târgului de Crăciun”.

Astfel, parcarea automobilelor va fi organizată după cum urmează.

– str. Al. Pușkin, tronsonul cuprins între străzile 31 august 1989 – Veronica Micle, parcare destinată pentru automobilele Corpului Diplomatic;

– str. Al. Puşkin, tronsonul cuprins între străzile 31 august – Veronica Micle, pe partea Palatului Național „Nicolae Sulac”, pentru invitații la eveniment;

– str. Veronica Micle, tronsonul cuprins între străzile Al. Pușkin – Vlaicu Pârcalab, pentru participanții la concertul ,,Potcoava de Aur”;

– str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, tronsonul cuprins între str. V. Micle – 31 august pe trotuar;

– Piaţa Marii Adunări Naţionale, de la str. str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni spre brad, în trei rânduri de maşini, pentru doritorii de a participa la eveniment.

Pe toată durata desfășurării evenimentului, ofițerii de patrulare vor asigura securitatea publică şi personală a cetăţenilor și oaspeților prezenți la sărbătoare și siguranţa traficului rutier.

De asemenea, aceștia vor dirija fluxul participanţilor la trafic şi vor redirecţiona deplasarea transportului pe parcursul desfăşurării manifestaţiilor pentru a nu admite crearea ambuteiajelor şi periclitarea circulaţiei rutiere.

Primăria municipiului Chişinău şi Inspectoratul Naţional de Patrulare solicită cetățenilor să se conformeze indicațiilor polițiștilor de patrulare care vor dirija circulația rutieră, să păstreze ordinea și curățenia în locurile publice și să traverseze strada doar în locurile permise.

Conducătorii auto care traversează zona sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră temporară.

Citește mai departe

Social

Bogdan Zumbreanu, votat de Parlament în funcția de şef al CNA

Publicat

pe

De către

Bogdan Zumbreanu a fost votat astăzi de Parlament la funcția de președinte al Centrului Național Anticorupție. Candidatura acestuia a fost votată de 60 de deputaţi din plenul Legislativului.

Tot astăzi, noul director al Centrului Național Anticorupție a depus jurământul în faţa deputaţilor.

De notat că în timp ce deputați din coaliţia de guvernare au salutat candidatura lui Zumbreanu. deputaţii din opoziţiei i-au reproşat că va fi numit în această funcţie pentru serviciile aduse partidului de guvernământ.

Potrivit Legii cu privire la CNA, directorul Centrului este numit în funcţie de Parlament cu votul majorităţii deputaţilor, pentru un mandat de 5 ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat.

Directorul CNA este inamovibil pe perioada exercitării mandatului.

Precizăm că funcţia de director CNA a rămas vacantă, după ce la 25 octombrie a expirat mandatul fostului șef, Viorel Chetraru.

Citește mai departe

Ultimele Știri

Externe12 minute în urmă

Putin îl urăște atât de mult, că nici nu-i pronunță numele

Refuzul lui Vladimir Putin de a pronunța în mod public numele lui Alexei Navalnîi, principalul său opozant politic, poate fi...

Social39 de minute în urmă

Inagurarea Târgului de Crăciun: Cel mai mare patinoar din țară, un carusel, dar și căsuțele din lemn aşteaptă vizitatorii //VIDEO

Târgul de Crăciun, cu genericul „Acasă de Crăciun” este inaugurat la Chişinău. Acesta este amplasat în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni și...

Politică4 ore în urmă

Parlamentul a ratificat Acordurile cu UE privind asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova

Parlamentul a ratificat, în ședința de astăzi, Acordul de împrumut și cel de grant cu Uniunea Europeană privind asistenţa macrofinanciară...

Social4 ore în urmă

Util! Vor fi organizate parcări temporare, în legătură cu inaugurarea „Târgului de Crăciun” în centrul Chişinăului

Primăria Chişinău a informat că în seara zilei de astăzi, 15 decembrie, vor fi organizate mai multe parcări temporare în...

Social4 ore în urmă

Bogdan Zumbreanu, votat de Parlament în funcția de şef al CNA

Bogdan Zumbreanu a fost votat astăzi de Parlament la funcția de președinte al Centrului Național Anticorupție. Candidatura acestuia a fost...

Social6 ore în urmă

Un nou deces la Penitenciarul nr.16-Pruncul

La penitenciarul de tip spital din Pruncul a fost constatată moartea biologica a unui pacient, fără semne de violență. Bărbatul,...

Social7 ore în urmă

Cele mai importante momente și fotografii din viața regelui Mihai I

Advertisement

Opinii