Connect with us

Social

Guvernul a cerut sanctionarea functionarilor care au admis gestionarea proasta a patrimoniului de stat

Guvernul a cerut sanctionarea functionarilor care au admis gestionarea proasta a patrimoniului de stat

Publicat

pe

Guvernul a cerut ieriDepartamentului energetica, resurse energetice si combustibil sasanctioneze functionarii unitatilor energetice care s-au facutvinoveti de gestionarea proasta a patrimoniului public din acestsector in anii 1996-1998.

Factorii de decizie de la Departamentul respectiv au fost obligatisa intreprinda masuri pentru restituirea neconditionata aprejudiciilor provocate de persoanele vinovate, nominalizate inrapoartele Curtii de Conturi.

Curtea de Conturi a stabilit ca S.A."Termocomenergo" in anii1996-1998 a procurat toate resurse energetice prin firmeintermediare, fapt care a cauzat majorarea tarifelor. ConducereaS.A."Termocomenergo", in persoana managerului Alexei Maistrenco, asemnat in perioada noiembrie 1996 – februarie 1998 contracte decredite in suma de 65 mln de lei si 3 milioane de dolari la dobanzipaguboase pentru intreprindere.

Ieri guvernul a mai decis demiterea din functie a presedinteluiS.A."Tutun" Mircea Ciubara pe motiv de admitere a unui sir deilegalitati economico-financiare si gestionare proasta aproprietatii de stat.

BASA-PRESS

Citește mai departe
Advertisement
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Social

O mașină a luat foc lângă o biserică din Dumbrava, după ce proprietara a lăsat o lumânare aprinsă// VIDEO

Publicat

pe

De către

O mașină a luat foc, în această dimineață, lângă o biserică din localitatea Dumbrava, după ce proprietara a lăsat o lumânare aprinsă. Apelul la serviciul 112 a fost recepționat la ora 5.00. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care a reușit lichidarea focului fără ca acesta să obțină răspândire.

Automobilul a fost deteriorat în proporție de 70 la sută. Alte intervenții ale echipajelor de salvatori au fost necesare în raioanele Cahul, Orhei, Drochia, Cantemir, Ialoveni, Florești, dar și Soroca.

În total pe tot teritoriul țării pompierii au stins peste 70 hectare de vegetație arsă. Mai mult, salvatorii au fost alertații și în lichidarea focarelor generate de cauciucuri aprinse.

Focare care riscau să iasă de sub control au fost înregistrate în sectoarele Ciocana și Buiucani ale municipiului Chișinău.

Potrivit datelor IGSU pentru menținerea siguranței și intervenția în situații de risc în țară sunt mobilizați 600 de salvatori și pompieri cu 200 unități de tehnică. În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

Î total, înultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 70 situații de risc. Acțiunile acestora au fost orientate la lichidarea focarelor de ardere, dar și deblocare de persoane.

Citește mai departe

Social

Focul Haric s-a pogorât şi în acest an! Lumina Sfântă s-a aprins în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim// VIDEO

Publicat

pe

De către

Focul Haric s-a pogorât la Ierusalim şi în acest an. Miracolul s-a produs după ce Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea, a rostit o rugăciune în Biserica Sfântului Mormânt.

Mii de pelerini au aşteptat în Biserica Mormântului Sfânt venirea Luminii Sfinte, considerată cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă.

Patriarhul Ierusalimului a intrat în capela în care se află mormântul lui Iisus Hristos având în mâini 33 de lumânări neaprinse, acest număr simbolizând vârsta pe care o avea Iisus atunci când a fost răstignit.

Sfânta Lumină se aprinde deasupra Sfântului Mormânt, spunându-se că focul se coboară din cer şi aprinde lumânările. Este considerat cel mai vechi miracol din lumea creştină, prima dată fiind documentat în anul 1106. Ceremonia este transmisă în direct în multe ţări creştine.

Ceremonia, simbol al eternităţii, păcii şi Învierii lui Hristos, este unul dintre momentele esenţiale ale tradiţiei liturgice ortodoxe.

Patriarhul Ortodox de la Ierusalim, Teofil al III-lea, a ieşit din biserică având Lumina Sfântă a Învierii, pe care a răspândit-o credincioşilor. Apoi, Lumina Sfântă este purtată în procesiune prin centrul vechi al Ierusalimului, conform unei tradiţii datând din secolul al IV-lea.

Lumina Sfântă este considerată de creştinii ortodocşi drept o minune care se întâmplă în fiecare an în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui ortodox.

Sfânta Lumină va fi adusă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim la Chişinău, în scuarul Catedralei Mitropolitane, în seara zilei de sâmbătă, 7 aprilie, între orele 19.00 şi 20.00.

Citește mai departe

Social

Un moldovean căutat șapte ani de poliție, reținut la 500 metri de linia de frontieră

Publicat

pe

De către

Un cetățean moldovean, anunțat în căutare acum șapte ani de autoritățile de drept naționale pentru săvârșirea infracțiunii de furt, a fost depistat la frontiera moldo-ucraineană. Polițiștii de frontieră l-au reținut în dimineața zilei de 6 aprilie, la aproximativ 500 metri de linia de frontieră.

Patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Briceni, acționând în baza unei informații operative, au surprins în zona de competență un bărbat care și-a justificat prezența la frontieră prin faptul că efectua lucrări agricole.

Bărbatul nu deținea asupra sa niciun act de identitate și nici nu a informat reprezentanții Poliției de Frontieră despre cele declarate, astfel fiind însoțit la Sector pentru legitimare.

Ca urmare a verificărilor s-a stabilit că este vorba despre un cetățean moldovean de 44 de ani, locuitor al satului Grimăncăuți.

Mai mult, în baza de date acesta figura ca anunțat în căutare de către Inspectoratul de Poliție Ciocana, din anul 2011. S-a constatat că în această perioadă de timp bărbatul s-a ascuns de organul de urmărire penală și de instanța de judecată.

La scurt timp, persoana a fost preluată de poliție pentru cercetările ulterioare și luarea măsurilor ce se impun în privința acesteia.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele Știri

Social21 de ore în urmă

O mașină a luat foc lângă o biserică din Dumbrava, după ce proprietara a lăsat o lumânare aprinsă// VIDEO

O mașină a luat foc, în această dimineață, lângă o biserică din localitatea Dumbrava, după ce proprietara a lăsat o...

Social2 zile în urmă

Focul Haric s-a pogorât şi în acest an! Lumina Sfântă s-a aprins în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim// VIDEO

Focul Haric s-a pogorât la Ierusalim şi în acest an. Miracolul s-a produs după ce Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea,...

Social2 zile în urmă

Un moldovean căutat șapte ani de poliție, reținut la 500 metri de linia de frontieră

Un cetățean moldovean, anunțat în căutare acum șapte ani de autoritățile de drept naționale pentru săvârșirea infracțiunii de furt, a...

Social2 zile în urmă

9 puncte de trecere de tip local vor fi deschise la frontiera cu Ucraina, în perioada Sărbătorilor Pascale!

La solicitarea administrației publice locale și în conlucrare cu grănicerii ucraineni, pe linia de frontieră moldo-ucraineană vor fi deschise 9...

Economie3 zile în urmă

Concluziile deputatului european Siegfried Mureșan, după ce a văzut cum au fost cheltuiți banii europeni în Moldova

„În cazul în care condițiile solicitate de Uniunea Europeană ar fi fost îndeplinite de către autoritățile de la Chișinău, asistența...

Social3 zile în urmă

Igor Dodon solicită Guvernului să repare complexul “Eternitate”: Dacă nu sunt bani, voi demara o campanie socială

Președintele Igor Dodon solicită Guvernului să repare complexul “Eternitate” întrucât, potrivit lui, prezintă “un pericol real” pentru sănătatea și viața...

Social3 zile în urmă

3400 moldoveni care au plecat în toate colțurile lumii au contribuit cu 1,1 milioane lei pentru dezvoltarea localităților de baștină

3400 de moldoveni care au plecat din localitățile de baștină în toate colțurile lumii au contribuit cu 1,1 milioane de...

Advertisement

Opinii