Ambasadorii au vizitat CNA: Suntem în aşteptarea unor soluţii în cazurile de interes public

Mai mulţi ambasadori şi reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău au avut astăzi o întrevedere cu directorul Centrului Naţional Anticorupţie Viorel Chetraru. Discuţiile au vizat activitatea CNA.

Delegaţia a fost reprezentată de ambasadorii Franţei, Marii Britanii, României, Italiei, Slovaciei, oficiali ai Ambasadei Poloniei, SUA şi Suediei, precum, de şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola şi alţi funcţionari de rang înalt.

Directorul CNA i-a informat pe oficialii UE despre derularea mai multor investigaţii, inclusiv de interes public, menţionând că urmărirea penală pe aceste cazuri sunt o prioritate pentru anchetatori şi procurori.

Chetraru a menţionat că au fost formate grupuri de lucru care includ procurori şi ofiţeri de urmărire penală, dar şi experţi din diferite domenii pentru anchetarea dosarelor de rezonanţă sub toate aspectele şi cât mai operativ.

Oficialii UE s-au arătat interesaţi de evoluţiile pe marginea cazurilor investigate de CNA, exprimându-şi speranţa că acestea vor fi cercetate într-o manieră obiectivă şi profesionistă.

Ambasadorii şi-au arătat disponibilitatea de a oferi asistenţă consultativă şi sprijin în unele investigaţii ale CNA, menţionând că monitorizează îndeaproape activitatea Centrului anticorupţie şi sunt în aşteptarea unor soluţii pe marginea mai multor cazuri de interes public.

Reamintim că, Centrul Naţional Anticorupţie este parte a unui grup de lucru anticorupţie format din reprezentanţi ai misiunilor diplomatice UE acreditate în Republica Moldova şi ofiţeri CNA. Grupul are ca obiectiv asistarea şi monitorizarea proceselor anticorupţie desfăşurate de CNA. Până în prezent, au avut loc 7 şedinţe ale grupului.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.