Connect with us

Social

Accident tragic în apropiere de Mihăilenii Vechi. Patru angajați ai Poștei Moldovei au decedat

Publicat

pe

Accident tragic în apropierea satului Mihăilenii Vechi,, raionul Rțșcani. Un automobil de model VAZ 2107, care aparține ÎS Poșta Moldovei, s-a ciocnit lateral cu un camion Mercedes. Patru persoane, care sunt angajați ai ÎS Poșta Moldovei, și-au pierdut viața. A fost nevoie de intervenția de descarcerare.

Accidentul a avut loc aproximativ la ora 09:50.

Primele cercetări au arătat că șoferul automobilului VAZ 2107, în vârstă de 64 de ani, a pierdut controlul volanului, acesta fiind inversat și a fost proiectat într-un camion de model Mercedes, condus de un bărbat în vârstă de 61 de ani, originar din raionul Edineț.

În automobil VAZ se aflau cele patru persoane care au murit, bărbați cu vârste de 24, 34, 35 și 64 de ani.

Toți pasagerii decedați, inclusiv șoferul automobilului VAZ, sunt angajați ai ÎS Poșta Moldovei și sunt din raionul Râșcani.

La locul accidentului a intervenit o echipă de salvatori și pompieri pentru descarcerarea corpurilor neînsuflețite a trei persoane, din fiarele mașinii.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală de către Inspectoratul de Poliție Râșcani. Poliția se află la fața locului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului rutier.

În context, conducătorii auto sunt rugați să fie prudenți la volan, pentru a evita astfel de cazuri cu pericol pentru viață.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Social

Poliţiştii au depistat muniţii într-o fâşie forestieră din sectorul Ciocana

Publicat

pe

De către

Ofițerii de investigație ai sectorului Ciocana au intrat în posesia unei informații operative, precum că în fâșia forestieră din sectorul Râșcani, într-un ascunziș sunt depozitate muniții. Informația a fost confirmată, oamenii legii depistând la fața locului mai multe săculețe cu muniții.

Astfel, au depistat un săculeț cu 267 cartușe, un amotizator, 25 percutoare pentru focos de instruire, imitare, 4 amorsare de instruire, imitare, un obiect de formă conică explozibil artizanal .

În acest context au fost solicitați angajații Centrului tehnico- criminalistic și expertize judiciare din cadrul IGP pentru ca munițiile să fie ridicate, sigilate și transportate în condiții speciale de securitate și pentru a fi supuse unor expertize balistice.

Totodată, au fost demarate acțiuni suplimentare în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și complicilor în acest caz.

Conform legislaţiei penale în vigoare, suspectul implicat în acest caz riscă să fie sancţionat cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 3 ani.

Citește mai departe

Social

Șofer fără permis, prins la volan. Câți bani a pus în biroul polițistului// VIDEO

În timp ce omul legii îi explica despre răspunderea penală pentru acţiunile de corupere a unei persoane publice, șoferul număra banii, pe care ulterior i-a lăsat polițistului.

Publicat

pe

De către

Un tânăr a fost prins în trafic, conducând fără permis de conducere. Pentru a nu înregistra şi documenta cazul, tânărul a lăsat în  biroul de serviciu al polițistului suma de 3200 de lei.

Mai mult, în timp ce omul legii îi explica despre răspunderea penală pentru acţiunile de corupere a unei persoane publice, șoferul număra banii, pe care ulterior i-a lăsat polițistului.

Momentul a fost surprins de o cameră video.

Denunţul a parvenit de la angajaţii Batalionului nr. 3 al Brigăzii de patrulare a INP, care în timpul patrulării au stopat un automobil, la volanul căruia se afla tânărul care nu avea dreptul de a conduce un mijloc de transport.

Pentru a nu înregistra şi documenta cazul şi a evita reţinerea automobilului la parcarea forţată, șoferul a lăsat într-un sertar din  biroul de serviciu cei 3200 de lei.

Pe numele suspectului a fost pornită o cauză penală, iar în cazul în care vina acestuia va fi dovedită în instanţa de judecată, el riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 100000 la 200000 de lei.

În acest context, Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI îndeamnă cetățenii să se abțină de la manifestările de corupție, de orice gen, iar în cazul în care cunosc sau sunt forțați să ia parte la acțiuni cu caracter corupțional să comunice acestea la numărul scurt 1520.

Citește mai departe

Important

Fact-check: Cum depistăm site-urile care publică știri false

Publicat

pe

De către

Tot mai multe site-uri care publică știri false apar în mediul online din Moldova. Cum le depistăm?

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele Știri

Economie2 ore în urmă

Noi prețuri! Benzina și motorina se ieftinesc cu aproape un leu

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a micșorat marţi, 23 ianuarie, cu aproape un leu prețurile plafon la benzină şi...

Social2 ore în urmă

Poliţiştii au depistat muniţii într-o fâşie forestieră din sectorul Ciocana

Ofițerii de investigație ai sectorului Ciocana au intrat în posesia unei informații operative, precum că în fâșia forestieră din sectorul...

Social3 ore în urmă

Șofer fără permis, prins la volan. Câți bani a pus în biroul polițistului// VIDEO

În timp ce omul legii îi explica despre răspunderea penală pentru acţiunile de corupere a unei persoane publice, șoferul număra...

Cultură3 ore în urmă

Underland Fest 2018: peste 6000 de oaspeți au descoperit unicul festival subteran din lume

Sâmbăta trecută, pe 17 februarie, Cramele Cricova au prins culoare, au oscilat pe ritmuri de muzică și aromă de izvar....

Politică3 ore în urmă

PDM vine cu un proiect de lege care ar simplifica procedura de obținere a permisului de conducere

Permisele de conducere care au fost eliberate cu abateri trebuie să fie anulate. Cu un demers în acest sens a...

Important3 ore în urmă

Fact-check: Cum depistăm site-urile care publică știri false

Tot mai multe site-uri care publică știri false apar în mediul online din Moldova. Cum le depistăm?

Justiție4 ore în urmă

Finalitate în dosarul ”minei prăbuşite din Paşcani”: trei persoane, trimise în judecată!

Preşedintele Cooperativei de Producţie „Orizont Extragere” din satul Paşcani, raionul Criuleni, împreună cu şeful de sector şi maistrul în condiţii...

Advertisement

Opinii