Connect with us

Publicat

pe

Cum arată o școală la care copilul merge cu plăcere? Unde profesorii îi încurajează individualitatea și îi dezvoltă punctele forte, invitându-l într-o călătorie captivantă în lumea cunoștințelor? Unde lipsesc „eminenții” și „codașii”, iar talentele fiecărui elev sunt puse în valoare? Unde o diplomă de absolvire înseamnă undă verde spre cele mai prestigioase universități din lume? Răspunsul îl găsești la singura Școală Cambridge din Moldova – Școala  Internațională Heritage    care și-a deschis ușile pentru noii discipoli! Admiterea pentru anul de studii 2018-2019 este în toi, iar noul an școlar promite să aducă elevilor și mai multe experiențe educaționale inovative.

Școala unde copilul tău este fericit

O școală internațională înseamnă metode de predare de ultimă generație și educație centrată pe copil. Elevii Heritage descoperă, analizează și experimentează, nu învață pe de rost. Curriculumul unic, o îmbinare reușită a programului școlar național cu practicile pedagogice din Occident, este perfect echilibrat cu activitățile extrașcolare, astfel încât să nu obosească sau să streseze copiii. La Heritage educația înseamnă nu doar discipline academice, ci și o varietate de hobby-uri, care garantează dezvoltarea multilaterală a școlarului și îl orientează spre alegerea vocației. Copilul tău se visează un viitor matematician, scriitor, muzician, biolog sau constructor de roboți ? Profesorii Heritage vor avea grijă să valorifice la maxim talentele lui.

Acces la tehnologii avansate

În secolul 21 ghiozdanul încărcat cu zeci de caiete și manuale e piesă de muzeu. La Heritage elevii şi profesorii folosesc la ore tehnologii de ultimă generație. Creta este înlocuită cu table interactive şi sisteme de proiecție, iar laptopurile și tabletele au luat locul caietelor și pixurilor. Nici fizica, chimia sau matematica nu se mai predau la tablă. Copiii au acces la laboratoare bine echipate, nemaivorbind de atelierele de robotică și STEM, unde elevii se transformă în inventatori. Testele Cambridge International sunt susținute la calculator.

Diplome care deschid ușile universităților din toată lumea

Heritage este prima şcoală internaţională fondată în Moldova, dar şi singura școală din țară care a obținut statutul de „Şcoală Cambridge”. Ce oportunități oferă elevilor aceste titluri? Calificările/diplomele absolvenților Heritage sunt recunoscute la nivel global, iar asta înseamnă că ei au toate șansele să fie admiși în universitățile de top ale lumii – o rampă de lansare spre o carieră internațională.

Elevul Heritage – un cetățean al lumii

Până a obține diplomele care le vor deschide calea spre cele mai râvnite universități, elevii Heritage trăiesc experiențe cosmopolite încă în școală. Disciplinele școlare sunt predate în limbile română/rusă şi engleză intensivă, iar la dorință, copiii pot opta pentru franceză sau germană. Studierea aprofundată a limbilor străine se desfășoară într-un mediu multicultural, unde profesorii și elevii din toate colțurile lumii comunică între ei pe principii de toleranță, diversitatea culturală și respect față de propriile origini.

Oferă-i copilului tău o școală a viitorului!

Programează-te pentru un tur de prezentare a școlii la: +373 62022210

Diverse

Actrița Tatiana Raețcaia pregătită de „rolul” dificil la „Chefi la cuțite”

Publicat

pe

De către

Tatiana Raeţcaia este o actriță în vârstă de 27 de ani și o mamă tânără. Ea a acceptat un nou rol, dar de data aceasta nu pe scenă, ci în bucătărie. Artista a venit la „Chefi la cuţie” deoarece s-a plictisit să stea acasă, în concediu de maternitate, și pentru că emisiunea i se pare „o provocare”.

Înainte de a intra în concediu de maternitate, Tatiana Raeţcaia, în vârstă de 27 de ani, a lucrat ca actriță la Teatrul Eugen Ionesco din Chișinău. Pe soțul ei l-a cunoscut la un festival de teatru din Chișinău, după care au vorbit pe internet timp de câteva luni – și așa a ajuns ea la București.

M-am hotărât să vin, pentru că m-am plictisit să stau acasă și aici e o chestie care o să mă provoace, o să-mi stârnească emoții și o să mă facă să mă simt oarecum ca pe scenă. O să am de jucat un rol și e cel mai greu rol, pentru că este acela al Tatianei Raeţcaia.

Tatiana Raeţcaia a pregătit pateuri cu vișină, varză și cartofi.

Pe contul ei de facebook, Tatiana a declarat că a primit cuțitele, ceea ce nu a fost arătat în video.

Chiar m-au provocat, chiar m-au scos din zona mea de confort…
Nu inteleg acest montaj pentru ca au taiat chiar inainte de momentul cand sa-mi dea Cuțitele.
Dar va zic eu, am luat 2 cuțite!

Citește mai departe

Diverse

Bucurie pentru studenți: Accesul în cămine va fi permanent, iar lumina nu se va stinge după ora 24:00

Publicat

pe

De către

Căminele din subordinea instituțiilor de învățământ de stat urmează să fie dotate suplimentar cu calculatoare conectate gratuit la internet, minim 2 mașini de spălat și minim o mașină de uscat hainele.

Prevederi în acest sens sunt incluse într-o hotărâre aprobată astăzi de Guvern, ce prevede îmbunătățirea condițiilor de funcționare a căminelor menționate.

Potrivit acesteia, administratorii căminelor vor fi obligați să asigure folosirea adecvată, neîntreruptă, cu excepția orelor sanitare, de către locatarii căminelor a mașinilor de spălat și de uscat haine, precum și folosirea spațiilor pentru baie.

O altă prevedere importantă presupune ca accesul în căminele instituțiilor de învățământ superior să fi asigurat permanent. De asemenea, se exclude obligativitatea deconectării luminii după ora 24:00 în alte încăperi decât cele de uz comun, cât și interzicerea utilizării obiectelor suplimentare de iluminare și încălzire de către locatarii cazați în cămine.

Potrivit documentului,  comisiile de cazare constituite în instituţiile de învăţământ vor mediatiza, obligatoriu, inclusiv pe web site-ul instituției, cu cel târziu trei săptămâni până la finele lunii mai: a) numărul de locuri de cazare pentru fiecare cămin, în parte, din numărul total de locuri de cazare din acestea; b) criteriile aplicate la repartizarea acestora; c) alte condiţii ale procedurii de cazare.

Pentru elevii, studenții, masteranzii și doctoranzii înmatriculați în anul I de studii, această informație urmează să fie mediatizată cel târziu la momentul deschiderii concursului de admitere.

Totodată, organele de administrare a căminelor vor fi obligate să asigure condițiile necesare de acces și de trai pentru persoanele cu dizabilități.

Citește mai departe

Diverse

Biserica Catolică propune o alternativă jocului Pokemon Go

Publicat

pe

De către

Cea mai nouă platformă bazată pe ideea din spatele Pokemon Go este realizată de Biserica Catolică şi are rolul de a îi impulsiona pe copii spre cunoașterea religioasă. Follow JC Go este o clonă a jocului virtual Pokemon Go, unde sfinții și personajele biblice au luat locul pokemonilor.

Elementele principale sunt aceleași ca la aplicația „Pokemon Go”, oferind posibilitatea de a călători în jurul lumii prin locuri reale și de a folosi camera telefonului pentru a prinde caractere virtuale. Doar că, spre deosebire de caracterele Pokemon, cum este Pikachu, jucătorii vor căuta sfinți și alte personaje religioase.

„Follow JC Go” nu are săli de sport deci jucătorul nu va putea crește personajul credincios, iar elementele de luptă din „Pokemon Go” sunt înlocuite cu întrebări filozofice, la care jucătorii trebuie să răspundă de fiecare dată când vor descoperi sfinți noi.

Enlarge

104008404_followjcgo
Follow JC Go are ca scop informarea a tinerilor despre credința catolică

Odată colecționate toate personajele, în joc își va face apariția Iisus Hristos, care le va conduce și va avea grijă de ele. Va trebui să te plimbi în împrejurimile bisericilor pentru a găsi obiecte „consumabile” pe care să le aplice pe echipa personală.

Deasemenea, jocul încurajează rugăciunea zilnică. De fiecare dată când jucătorii trec pe lângă o biserică sau un spital, ei primesc o notificare de la aplicație. Astfel, ei pot să se roage pentru bolnavii care se află în acel spital. Jucătorii sunt încurajați să facă donații în scopuri caritabile prin intermediul „Follow JC Go”, primind în schimb monede virtuale.

Aplicația a fost dezvoltată de gruparea religioasă catolică spaniolă Fundacion Ramon Pane, fondurile investite ridicându-se la suma de 500.000 de dolari. Jocul este activ doar în Spania şi Italia.

Conform declarației directorului executiv al fundației pentru portalul catolic Crux Now, Ricardo Grzona,  chiar dacă jocul nu a fost creat sau produs de Vatican, Papa este un mare fan al jocului.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com