Un nou malware hibrid

Bitdefender atrage atenția asupra apariției unui nou tip de amenințare informatică: malware-ul hibrid, rezultat în urmă infectării cu viruși a viermilor informatici de pe calculatoarele afectate.

Un studiu realizat de Bitdefender relevă existența a peste 40.000 de astfel de hibrizi dintr-un eșantion de zece milioane de fișiere infectate. Asta înseamnă nu mai puțin de 0,4% din atacurile informatice detectate și verificate de specialiști.

Malware-ul hibrid este cu atât mai periculos cu cât el are o putere mai mare de răspândire și atacă haotic sistemele. Rezultatul este punerea în pericol a conturilor bancare ale utilizatorilor, dar și a datelor de pe PC-urile infectate.
Potrivit specialiștilor Bitdefender, nici măcar creatorii acestor noi amenințări nu au putut anticipa modul în care malware-ul hibrid va acționa.

Bidefender a decis cercetarea acestor hibrizi malițioși după descoperirea unui vierme informatic numit "Rimecud" care era infectat de virusul Virtob, a cărui caracteristică este infectarea de fișiere ("file-infector").
"Dacă un astfel de hibrid ajunge pe calculatorul utilizatorului, acesta se va confrunta cu grave probleme de ordin financiar, furt de identitate, sau cu valuri de spam trimise la întâmplare", declară Loredana Botezatu, E-Threats Analyst Bitdefender, inițiatoarea studiului asupra noilor hibrizi malware.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare