Sub maşina jurnalistului Pavel Şeremet a fost plasată o bombă. Momentul în care aceasta a explodat// VIDEO

Jurnalistul rus Pavel Șeremet a fost ucis miercuri în urma exploziei unei bombe plasate sub mașina în care se afla, pe o stradă din centrul Kievului. Acesta se îndrepta în jurul orei 7:45 spre redacția unui post de radio unde urma să-și modereze talk-show-ul.

Pavel Şeremet se afla în mașina partenerei sale de viață, Aliona Pritula, redactor-fondator al ziarului „Ukrainskaia Pravda”.

Consilierul ministrului de interne ucrainean Anton Gherașcenko a explicat că mașina în care se afla Șeremet a fost aruncată în aer cu un dispozitiv acționat de la distanță.

Procurorul general al Ucrainei  Iuri Luțenko a numit moartea lui Șeremet „omor”, spunând că explozia a fost provocată de un „dispozitiv exploziv” și că toate dovezile indică un asasinat.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a scris pe Facebook că a cerut organelor de securitate să ancheteze imediat moartea lui Șeremet, adăugând că vinovații trebuie pedepsiți.

Prieteni și rude ale lui Pavel Șeremet și Alenei Pritula au declarat publicației ucrainene Novaia Gazeta că cei doi observaseră în ultima vreme că sunt filați.

Pavel Șeremet, 44 de ani, născut la Minsk, era un jurnalist foarte cunoscut, cu o carieră remarcabilă în Belarus și Rusia, care se stabilise de cinci ani în Ucraina, unde activa la influenta publicație electronică Ukrainska Pravda, înființată de Gheorghi Gongadze, jurnalistul asasinat și decapitat la începutul anilor 2000 sub regimul președintelui Leonid Kucima.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.