Sighişoara – singura cetate medievală locuită din Europa/ FOTO

Sighişoara este singurul oraş din România aflat în patrimoniul UNESCO, un adevărat simbol medieval aflat în sânul Transilvaniei, păstrează şi azi multe poveşti şi legende.

Cetatea a fost construită de saşi în secolul al XII-lea. Zidurile aveau aproape un kilometru, iar turnurile de apărare aparţineau breslelor de meşteşugari. Numele Dracula s-a legat de burg prin tatăl lui Vlad Ţepeş, Vlad Dracul, care ar fi locuit într-una din casele cetăţii.

În pofida trecerii atâtor veacuri, Sighişoara de astăzi mai păstrează suficiente clădiri din cele cu care se fălea în veacurile trecut şi chiar nouă dintre cele 14 turnuri iniţiale, cum ar fi cele ale fierarilor, cizmarilor , tăbăcarilor, al cositorarilor, măcelarilor, giuvaergiilor, frângherilor etc

Cel mai celebru este însă Turnul cu ceas, construit încă din secolul al XIV-lea. De la începuturile sale, Turnul cu ceas, funcţiona ca sediu al sfatului comunal, fiind transformat din 1899 în muzeu de istorie.

Vara se organizează o adevărată poveste pentru turişti – Festivalul de Artă Medievală, iar toboşarul de serviciu, la fel ca acum trei secole, anunţă totul şi ne povesteşte ceea ce vedem. Casele vechi încă locuite, muzica, oamenii îmbracaţi ca pe vremuri- totul te face să te simţi personajul celei mai frumoase poveşti.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.