Și-au omorât amicul de pahar, după care l-au îngropat pe teritoriul unei fostei fabrici. Trei indivizi din Teleneşti, condamnați

Trei indivizi din Teleneşti au fost condamnaţi la 16, 17 şi, respectiv, 23 de ani de detenţie pentru omorul intenţionat al unui locuitor al raionului Sângerei.

Procurorii au demonstrat că, inculpaţii, cu vârstele cuprinse între 29 şi 30 de ani, şi-au omorât amicul de pahar, după care l-au îngropat pe teritoriul fostei fabrici de cărămidă din oraşul Teleneşti. Crima a avut loc în luna august 2013, însă a fost descoperită peste patru ani de la producerea acesteia.

Victima, în vârstă de 32 de ani, originară din raionul Sângerei a plecat de acasă în vara anului 2013 şi de atunci nu s-a ştiut locul aflării sale.

Totuşi, în urma unei înştiinţări telefonice la poliţie despre comiterea crimei, primite de la fosta concubină a unuia dintre inculpaţi, au fost depistate şi ridicate osemintele victimei.

La scurt timp, suspecţii au fost identificaţi, aceştia fiind prieteni cu victima. S-a stabilit că, fiind sub influenţa alcoolului între agresori şi victimă s-a iscat o ceartă din cauza unei sume de bani. Cearta a generat o bătaie, victima fiind lovită crunt cu pumnii şi picioarele până când a rămas fără suflare.

Pentru a ascunde urmele crimei, inculpaţii au incendiat hainele şi obiectele pe care au mai rămas urmele infracţiunii, după care au dus cadavrul bărbatului pe teritoriul fostei fabrici de cărămidă din oraşul Teleneşti, unde l-au îngropat.

De notat că, fosta concubină care a comunicat despre cele întâmplate, a fost ameninţată cu moartea în caz că va povesti cuiva despre acest fapt. Ulterior, însă, fiind victima violenţei în familie, l-a denunţat pe fostul concubin.

Prin aceeaşi sentinţă, instanţa a dispus încasarea de la inculpaţi în beneficiul succesorului victimei a sumei de 260 de mii lei drept prejudiciu moral cauzat prin infracţiune.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.