Schimb de experienta romano-moldo-ucrainean pentru implementarea acquis-ului comunitar

„Mecanisme de ajustare a legislatiei nationale la standarde europene: schimb de experienta intre Romania, Ucraina si Republica Moldova” – aceasta este tema Conferintei ce va avea loc la Chisinau vineri, 25 noiembrie.

Manifestarea se va desfasura in cadrul unui proiect trilateral realizat de Asociatia pentru Cultura Civica si Politica, Institutul de Studii Europene din Moldova, Agentia pentru Initiative Legislative (Ucraina), Fundatia Proiectul de Educatie Civica si Dezvoltare Academica (Romania). Proiectul este derulat in cadrul Programului Est Est: Parteneriat dincolo de Hotare, Fundatia SOROS-Moldova, informeaza un comunicat al Asociatiei pentru Cultura Civica si Politica. In contextul tendintei de integrare europeana a statelor din regiune, realizarea acestui proiect are drept scop informarea institutiilor guvernamentale si neguvernamentale din Basarabia, Romania si Ucraina despre situatia existenta si perspectivele implementarii acquis-ului comunitar. Prin desfasurarea unui schimb de experienta in domeniul armonizarii legislatiei nationale la standardele europene, organizatorii spera sa aduca in atentia opiniei publice din Basarabia si Ucraina experienta Romaniei in procesul de integrare europeana. Reamintim ca experti din cele trei state vecine s-au intalnit la finele lunii septembrie, la Kiev, la seminarul “Cooperarea societatii civile in procesul de armonizare a legislatiei Romaniei, Moldovei si Ucrainei la standardele europene”, o initiativa ce a vizat antrenarea societatii civile din cele trei tari intr-o cooperare regionala durabila. Discutand pe marginea problematicii comune, participantii au convenit asupra necesitatii prezentarii in cadrul Conferintei de la Chisinau a unor rapoarte alternative privind situatia in domeniul integrarii europene in cele trei state. Rapoartele vor fi ulterior publicate in forma unui studiu comparativ integrat. Ca rezultat al distribuirii studiului efectuat, acesta va putea fi utilizat de reprezentantii societatii civile si institutiilor guvernamentale din cele trei state. Recomandarile de baza continute in rapoartele expertilor referitoare la stadiul existent in procesul adaptare a legislatiei nationale vor fi incluse intr-un Policy Paper, ce va fi expediat pe adresa institutiilor abilitate de la Chisinau, Kiev si Bucuresti. // Romanian Global News

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.