Promovarea potenţialului turistic al R. Moldova pe piaţa niponă

De Adriana Agapii/ Chişinău / Moldova.ORG/ — Agenţia Turismului din Republica Moldova lansează proiectul de promovare a potenţialului turistic al republicii pe piaţa japoneză.

Astfel ca, turiştilor niponi ce vizitează ţara li se propune un tur informaţional de cunoaştere a potenţialului turistic al Moldovei.

Acest tur informaţional face parte din proiectul de atragere a turiştilor niponi pe teritoriul ţărilor GUAM.
GUAM reprezintă Organizaţia pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică (ODDE), care a fost înfiinţată la 23 mai 2006, la primul Summit al şefilor de stat de la Kiev.

Din 10 octombrie 1996 există un For Consultativ GUAM, semnat la Strasbourg, între preşedinţii statelor Georgia, Ucraina, republica Azerbaidjan şi Republica Moldova, de unde şi denumirea de GUAM.

În cadrul traseului turistic (27-29 iulie 2011) propus turiştilor japonezi se vor vizita mai multe obiective turistice, cum ar fi: Biserica „Adormirii Maicii Domnului” ,r-nul Căuşeni; Mănăstirea „Curchi”, r-nul Orhei; rezervaţia naturală Complexul „Orheiul Vechi”; Agropensiunile din satul Butuceni, r-nul Orhei; vinăria „Chateau Vartely”, r-nul Orhei; „Pivniţele de la Cricova”, oraşul Cricova; Vinăria „Purcari”, s. Purcari, r-nul Ştefan Vodă; S.A. „Mileştii Mici”, s Mileştii Mici, r-nul Ialoveni etc.

Acest proiect mai are ca scop şi întărirea relaţiilor de parteneriat public-private între autorităţile publice centrale ale statelor membre GUAM.

Prin desfăşurarea cu succes a acestui proiect se va putea vorbi despre promovarea turismului în Republica Moldova pe piaţa turistică internaţională şi intensificarea vizitării de către turiştii străini a ţării noastre.

Republica Moldova are un potenţial turistic mare, cu specific popular, autentic, dorit şi căutat de turiştii străini, care necesită promovare şi investiţii de dezvoltare a infrastructurii.

Să sperăm că turismul în Republica Moldova va cunoaşte noi dimensiuni în dezvoltarea sa.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.