Connect with us

Externe

Pro-life este pentru viață sau împotriva femeilor?

Publicat

pe

Pro-life, numită și mișcarea de apărare a vieții este o mișcare socială care tinde să interzică avorturile. Adepții mișcării își zic apărători ai vieții omului din momentul conceperii, dar discursul lor începe tot mai mult să îndepărteze de la realitate și să cauzeze daune femeilor. Uneori aceste daune nu mai pot fi reparate.

Pro-life a apărut în anii 70, în America, imediat după ce avortul a fost legalizat de Curtea Supremă din SUA. Cetățenii conservatori și religioși au protestat împotriva acestei legi, astfel mișcarea pentru interzicerea prin lege a avorturilor s-a răspândit prin lume. Activiștii Pro-life tind să educe oamenii prin demonstrarea materialelor despre atrocitățile avortului.

Argumentul etic al adepților mișcării Pro-life este următorul: orice avort este un omor, pentru că omul este om de la momentul conceperii, nu de la naștere. În unele cazuri, acești activiști consideră drept avort chiar și metode de contracepție care nu permit ovulului fecundat să se lipească de peretele uterului. În acest mod, orice femeie care a făcut un avort, conform discursului Pro-life, este o ucigașă (mai rău: activiștii mișcării pun accentul pe faptul că este ucis nu doar un om ci un copil nevinovat). Orice om care acceptă avortul, conform aceluiaș discurs, este un potențial complice la crimă.

Cu toate acestea, metodele pe care le folosesc adepții Pro-life, nu pot fi numite umane.
Minciună și intimidare

„Strigătul tăcut”

„Biblia Pro-life” este filmul documentar „Strigătul tăcut”, realizat în 1984. În cadrul acestui film, medicul ginecolog, Bernard Nathanson comentează procesul avortului, care cică va fi arătat spectatorilor în regim live și „din punct de vedere al victimei”. La drept vorbind, filmul a fost compus dintr-o serie de imagini de ultrasunet, statice. Avortul a fost făcut la termenul de 12 săptămâni, dar doctorul Nathanson a numit embrionul – copil.

Apoi el comentează fiecare etapă a operației, numind instrumentele „arme mortale” iar embrionul „copil, rupt în bucăți”. Și dacă privești cadrele din film, te poți gândi că embrionul într-adevăr încearcă să „fugă” de instrumente iar la final ca și cum deschide gura, ceea ce doctorul Nathanson a numit – „strigăt tăcut”.

Comunitatea medicală a numit acest film -fraudă și a denunțat toate declarațiile lui Nathanson.

Declarație: „Embrionul simte durere”

Adevăr: Datele contemporane ale științei demonstrează că fătul nu este capabil să simtă durere, cel puțin până la săptămâna a 24-a. Până la acest termen nu sunt încă formate terminațiile nervoase în scoarța creierului mare.

Declarație: „Embrionul încearcă să fugă din calea instrumentelor chirurgicale”

Adevăr: la începutul filmului, imaginile de ultrasunet se demonstrează la viteză mică, iar din momentul introducerii în uter a instrumentelor chirurgicale, cadrele se schimbă mai repede. Așa se creează o impresie falsă, că fătul s-ar mișca din frică. De fapt, mișcarea embrionului de 12 săptămâni pot avea doar un caracter reflector.

Declarație: „Chiar și la termenul de 12 săptămâni, capul fătului este prea mare deaceea în timpul avortului trebuie să fie strivit.”

Adevăr: dacă avortul este făcut după reguli, la 12 săptămâni nu este nevoie de niciun alt instrument decât o canulă de aspirație. Greutate embrionului la acest termen este de aproximativ 14gr.

Declarație: „Gura deschisă a embrionului este „strigătul tăcut” al durerii și fricii”

Adevăr: în timpul dezvoltării intrauterine, fătul petrece foarte mult timp cu gura deschisă. În cadru poate fi prins un căscat sau pur și simplu spațiul întunecat între bărbia și pieptul fătului. În orice caz, fătul nu poate striga nici măcar reflector, nu tocmai conștient.

Totuși, cu toate că filmul a fost denunțat și numit fraudă imediat ce a fost lansat, adepții Pro-life până acum îl recomandă femeilor însărcinate – ca pe o demonstrație a ceea ce vor face cu copilul lor. Și la ce trebuie să renunțe numaidecât pentru că aceasta nu este doar un omor ci un omor cu cruzime.

Adepții Pro-life nu demonstrează nicicum declarațiile lor cu privire la faptul că embrionul este în stare să simtă durere. Simplu, nu există confirmare a declarațiilor lor. Totul este o minciună.
Care este pericolul mișcării Pro-life?

Adepții mișcării tot mai des încalcă drepturile femeilor: în primăvara anului curent, în Polonia au avut loc proteste masive împotriva interzicerii absolute, prin lege a avorturilor, cu toate că și până acum sunt premise doar întreruperea sarcinii apărute în urma violului și a fătului cu anomalii de dezvoltare.

Se pare că nu se ține cont de faptul că femeia care are o sarcină nedorită, este o femeie într-un moment complicat al vieții.

Adepților mișcării Pro-life nu le pasă absolut de problemele ei. Singura lor problemă este păstrarea sarcinii cu orice preț, chiar și cu prețul vieții. Ipotetic, dacă ar fi să aleagă între posibilitatea nașterii unui om nou și a vieții omului care deja trăiește, ei vor alege prima opțiune. Și în lupta lor pentru viața embrionului, ei nu vor să meargă pe un drum bătătorit: cel de a preveni sarcinile nedorite prin educație sexuală.

Activiștii Pro-life nu distribuie prezervative gratuite și broșuri cu descrierea metodelor de contracepție. Ei nu militează pentru lecțiile de educație sexuală în școli, mai mult, ei se declară împotrivă. Ei nu ajută femeile în situațiile dificile ale vieții

Ei nu fac nimic pentru a ajuta femeile să evite sarcinile nedorite. Dimpotrivă, ei fac totul pentru ca femeile să rămână însărcinate cât mai des, indiferent de cât de mult ar putea să dăuneze vieții lor o sarcină nedorită.

Se pare că ei nu sunt de partea femeilor. Se pare că ei sunt împotriva lor.

Sursa: Cosmo.ru

Citește mai departe

Externe

După săptămâni de panică a fost descoperit autorul căpșunelor cu ace de cusut în interior

Publicat

pe

De către

O femeie de 50 de ani a fost arestată în Australia în urma unei anchete „vaste şi complexe”, care vizează cazul căpşunelor cu ace de cusut în interior, au anunţat duminică autorităţile.

Australia a trăit, în luna septembrie, mai multe săptămâni de panică, după descoperirea mai multor cazuri de căpşune cu ace şi bolduri în interior, incidente care au provocat dificultăţi producătorilor, panică în rândul consumatorilor şi un val de farse pe reţelele de socializare, relatează Agerpres, citând AFP.

Peste 100 de cazuri de „căpşune capcană″⁣ au fost raportate după primul incident, căruia i-a căzut victimă un bărbat spitalizat pentru dureri de stomac. Un incident similar a fost semnalat şi în
Noua Zeelandă.

Poliţia a anunţat arestarea, duminică după-masă, a unei femei de 50 de ani în urma „investigaţiilor vaste şi complexe″⁣.

Poliţia nu a oferit detalii suplimentare în ceea ce priveşte rolul sau implicarea acesteia în incidente.

Incidentele au forţat supermarketurile să retragă căpşunele de pe rafturi, iar pe cultivatori să distrugă stocurile nevândute.

De asemenea, legislaţia în domeniu a fost înăsprită, cei vinovaţi de contaminărilor alimentare riscând până la 15 ani de închisoare.

„Nu este de glumă”, a declarat în septembrie premierul Scott Morrison, într-un discurs televizat. „Nu este acceptabil, aşa ceva nu este acceptabil în această ţară”, a adăugat şeful guvernului, calificând autorul drept „laş” şi „nenorocit″⁣.

Citește mai departe

Externe

Dmitri Rogozin a decis să exploreze cosmosul cu ajutorul metodei „tovarășului Stalin”

Publicat

pe

De către

Șeful Agenției spațiale „Roskosmos”, fostul vicepremier rus, Dmitri Rogozin a propus testarea noului sistem de salvare de urgență a astronauților conform metodei „tovarășului Stalin”, scrie Meduza.io.

„Când tovarășului Stalin i-a fost arătat vehiculul blindat, în care urma să se deplaseze, el l-a pus pe constructorul mașinii înăuntru, iar asupra automobilului s-au tras rafale cu un pistol-automat. Constructorul a rămas în viață, pentru că mașina era bună. Propun ca proiectanții să fie urcați pe navele spațiale în timpul testelor sistemelor de salvare de urgență”, a declarat Rogozin.

Presa rusă scrie că declarația lui Rogozin a survenit, după ce unul dintre proiectanți a propus să instaleze noul sistem de salvare de urgență pe nava „Federația” și de a reduce numărul testelor.

Reamintim că pe 11 octombrie echipa formată din astronautul american Nick Hague și astronautul rus Aleksey Ovchinin a fost nevoită să aterizeze de urgență din cauza unei defecțiuni a capsulei Soyuz, produsă în timpul lansării. Nava Soyuz MS-10 a fost lansată de pe cosmodromul Baikonur, Kazahstan, însă din cauza unei probleme la lansator sistemele de salvare s-au activat, iar echipajul a trebuit să aterizeze de urgență.

Citește mai departe

Externe

Semnal de alarmă al sindicatelor: Tot mai multe companii vor să le pună implanturi cu microcip angajaților

Publicat

pe

De către

Cel mai mare sindicat al angajaților din Marea Britanie trage un semnal de alarmă cu privire la planul unor companii de a le implanta microcipuri angajaților. Firma britanică BioTeq, care oferă astfel de implanturi persoanelor fizice și companiilor, a pus deja 150 de microcipuri oamenilor, relatează The Guardian.

Microcipurile sunt implantate sub piele, între degetul mare și arătător, și sunt similare celor puse animalelor de companie. Acestea le permit oamenilor să deschidă ușile de acces în firmele în care lucrează, să își deschidă birourile sau să își pornească mașina. De asemenea, cipul poate reține și istoricul medical al unei persoane.

CBI, cel mai mare sindicat britanic, care reprezintă angajații a peste 190.000 de companii din Marea Britanie, se opune ferm acestui proiect. „Deși tehnologia schimbă modul în care lucrăm, acest lucru este extrem de inconfortabil. Companiile ar trebui să se concentreze mai degrabă pe stimularea angajaților și pe prioritățile imediate pe care le au, au declarat sindicaliștii.

Steven Northam, fondatorul și CEO-ul companiei BioTeq, a declarat pentru The Guardian că cele 150 de microcipuri implantate până acum au fost pentru persoane fizice și doar câteva pentru angajații unor companii din domeniul ingineriei și cel financiar.

BioTeq a implantat microcipuri și angajaților unei bănci care testează acest tip de tehnologie, iar mai multe microcipuri au fost livrate spre Spania, Franța, Germania, Japonia și China. Un microcip BioTeq costă între 80 și 300 de euro de persoană.

La compania suedeză Biohax, microcipurile se vând cu 170 de euro bucata. Jowan Österlund, fondatorul companiei, susține că microcipurile pot ajuta companiile să își îmbunătățească securitatea, în special cele din domeniul legal și financiar. „Aceste firme operează cu documente confidențiale. Cipurile le-ar ajuta să restricționeze accesul la astfel de documente”, a spus el.

Sursa: Digi24.ro

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com