Premieră pentru România. O comună din Bistriţa-Năsăud a semnat pentru unirea cu Republica Moldova

Reprezentanţii primăriei comunei Parva au semnat, luni, o declaraţie simbolică de unire cu Republica Moldova, potrivit unei postări a primarului Ioan Strugari pe pagina personală de socializare.

Documentul este semnat de primar, viceprimar, secretarul primăriei şi de către cei nouă consilieri locali.

În această declaraţie, semnatarii solicită preşedintelui României, preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor şi Guvernului “să facem tot ce ne stă în puterea noastră pentru reîntregirea ţării în anul centenar 2018”.

“Generaţia de azi are datoria morală de a lupta pentru aceleaşi idealuri apărate cu preţul vieţii lor de înaintaşii noştri. Poporul român nu poate sărbători Centenarul Unirii 2018 fără o parte din teritoriile româneşti care au făcut obiectul marii sărbători de la Alba Iulia în 2018. O sărbătoare adevărată a poporului român poate avea loc în aceleaşi condiţii din 1918”, se mai arată în document.

În această declaraţie simbolică de unire se precizează, de asemenea, că reprezentanţii comunei Parva se asociază demersurilor primarilor din Republica Moldova “de a lupta împreună pentru recunoaşterea valabilităţii actului Unirii citit de bistriţeanul Iuliu Hossu la 1 decembrie 1918”.

Comuna Parva din judeţul Bistriţa-Năsăud este înfrăţită, din mai 2017, cu comuna Teliţa din Republica Moldova, precizează Agerpres.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.