Persoanele fără adăpost vor beneficia de servicii de cazare şi reintegrare socială

Pe teritoriul țării vor fi create serviciile sociale, unde persoanele fără adăpost vor beneficia de cazare şi reintegrare socială. Aici, cetățenilor aflați în dificultate li se va oferi cazare pe timp de noapte, alimentație, vestimentaţie, dar și asistență în vederea reintegrării sociale.

Prevederi în acest sens sunt incluse Regulamentulcadru privind organizarea şi funcţionarea Serviciului adăpost de noapte pentru persoanele fără adăpost aprobat astăzi de Guvern.

Astfel, în cadrul Serviciului, persoanele vor beneficia de primul ajutor medical, consiliere psihologică, suport pentru obținerea documentelor de identitate și angajare în câmpul muncii.

Serviciile sociale vor fi create în funcție de necesităţile identificate și vor avea o capacitate de până la 70 de beneficiari pentru perioada caldă a anului și de maxim 100 de beneficiari în sezonul rece.

Perioada de ședere începând cu luna aprilie și până în luna octombrie va fi de la ora 20.00 până la ora 7.00, iar pentru perioada noiembriemartie, de la ora 18.00 până la ora 7.00. Î

În funcţie de categoria de beneficiari, poate fi stabilit un program de ședere cu regim individual, inclusiv cu posibilități de ședere în timpul zilei.

Cheltuielile ce ţin de organizarea şi funcţionarea Serviciului adăpost de noapte pentru persoanele fără adăpost vor fi suportate de către fondatori, iar costurile serviciilor prestate se estimează la circa 4300 lei lunar pentru fiecare beneficiar.

În prezent servicii pentru acordarea suportului persoanelor fără adăpost activează în municipiile Chişinău și Bălţi şi în orașul Ungheni.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.