Pelerini, la mănăstirile basarabene

Ctitorite de domnitori sau mireni, mănăstirile basarabene sunt un adevărat tezaur al neamului nostru, sunt mărturii ale dreptei credinţe. Locuri pline de legende, tradiţii şi istorie, cetăţi de rezistenţă care mereu îndeamnă omul să se oprească şi să se gândească la Cel de Sus.

Mănăstirile basarabene oferă clipe de o mare revelaţie sufletească, atât prin valoarea lor artistică şi istorică, dar mai ales spirituală. Pelerinajele pe la locurile sfinte ale spaţiului dintre Prut şi Nistru sunt cele mai frumoase porniri ale sufletului.

Prin popasul sfânt şi prin reculegerile tainice, omul îşi găseşte aici alinarea. La mijloc de codru sa la geana pădurii, pe muchie de deal sau pe stânci milenare, departe de lume sau în mijlocul satului, mănăstirile basarabene atrag prin simplitate, iar aceasta parcă le apropie şi mai mult de Dumnezeu. Sunt de o atracţie specială în orice anotimp al anului, de asta şi vă provocăm să vizitaţi minunatele perle sfinte ale acestui pământ.

De la Nord la Sud, aveţi posibilitatea să treceţi pe la cele mai bine de 30 de mănăstiri. De la cele mai cunoscute, precum Hâncu şi Căpriana, la unele mai noi, asemeni celor de la Coada Iazului sau Hagimus, sfintele lăcaşe ne aşteaptă să ne facem timp pentru închinare şi reculegere.

Nu staţi mult pe gânduri, mergeţi pe jos sau cu maşina, cu autostopul sau autobusul de rută, faceţi-vă timp, sâmbetele sau duminicile, să aprindeţi câte-o lumânare pentru sănătatea neamului. Mănăstirile basarabene, renăscute, ne cheamă pentru a redescoperi puterea divinului.

 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.