“Orange” a primit oficial licenta pentru telefonie mobila 3G

Agentia Nationala pentru Reglementare in Comunicatii Electronice si Tehnologia Informatiei (ANRCETI) a eliberat la 26 august curent companiei, o licenta pentru utilizarea frecventelor si canalelor radio in scopul furnizarii retelelor si serviciilor de comunicatii electronice mobile celulare de generatia a treia (3G). Licenta a fost inmanata reprezentantilor companiei de catre directorul ANRCETI, Sergiu Sitnic.

"Orange-Moldova" a ridicat licenta dupa ce a transferat la bugetul de stat taxa pentru eliberarea licentei de 8 mln USD, in lei moldovenesti. Licenta a fost acordata pe o perioada de 15 ani, cu dreptul de reinnoire pentru o perioada similara in conditiile legislatiei in vigoare.

Potrivit conditiilor de licenta, operatorul este obligat sa lanseze serviciile 3G nu mai tarziu de 1 august 2009. La finele primului an de operare de la lansarea serviciilor, titularul de licenta se obliga sa asigure cu retelele sale de telefonie 3G acoperirea municipiilor Chisinau si Balti, in al doilea an de operare – mun. Comrat, centrele raionale Cahul, Orhei, Ungheni si Soroca, in al treilea an – celelalte 29 de centre raionale. Dupa trei ani de operare, titularul licentei va asigura acoperirea teritoriului Republicii Moldova in functie de cererea de pe piata.

Compania si-a exprimat speranta ca va lansa aceste servicii pana la finele anului in curs.

Orange MoldovaPrin licenta data „Orange” a primit autorizatia sa furnizeze servicii de telefonie 3G, printre care telefonie vocala, SMS si MMS, roaming, servicii transport date, inclusiv acces la Internet mobil, televiziune IP, video pe intreg teritoriul Republicii Moldova.

De mentionat ca invitatia de depunere a cererilor pentru a obtine o astfel de licenta, a fost lansata de catre ANRCETI la 31 iulie curent si expediata celor patru operatori de telefonie mobila:„Eventis” SRL, SA „Moldtelecom”, „Moldcell” SA si „Orange – Moldova” SA.//REPORTER.MD

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.