O țară din UE va trimite imigranţii nedoriţi pe o insulă unde trăiesc doar animale bolnave

Danemarca intenţionează să îi găzduiască pe imigranţii nedoriţi într-un loc extrem de neprimitor – o insulă mică şi greu accesibilă, unde se află în prezent laboratoarele, grajdurile şi crematoriul unui centru pentru cercetarea bolilor contagioase la animale, a relatat luni cotidianul american New York Times citat de Stirileprotv.ro

Şi pentru ca mesajul să fie şi mai clar, unul din cele două feriboturi care asigură transportul spre insulă se numeşte ‘Virus’, adaugă publicaţia.

„Nu sunt doriţi în Danemarca, şi vor simţi acest lucru”, a scris pe Facebook ministrul pentru imigraţie, Inger Stojberg.

Vineri, guvernul de centru-dreapta şi Partidul Popular Danez, de dreapta, au anunţat un acord pentru găzduirea a până la 100 de persoane pe insula Lindholm – străini care au fost condamnaţi pentru diverse infracţiuni şi solicitanţi de azil cărora li s-a respins cererea şi care nu mai pot fi trimişi înapoi în ţările lor de origine.

Cu o suprafaţă de circa şapte hectare, insula, situată într-un mic golf din Marea Baltică, se află la circa 3,2 kilometri de cea mai apropiată coastă, iar serviciul de feribot funcţionează ocazional. Străinii vor fi obligaţi să se prezinte zilnic la centrul administrativ din insulă, pentru că în caz contrar riscă închisoarea.

Conform înţelegerii, circa 115 milioane de dolari vor fi alocate în următorii patru ani pentru centrele de imigranţi din insulă, care ar urma să se deschidă în 2021.

Ministrul finanţelor, Kristian Jensen, care a condus negocierile, a spus că insula nu este o închisoare, dar a adăugat că cine este trimis acolo va trebui să şi doarmă acolo.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.