Connect with us

Externe

O stewardesă a căzut din avion, de la înălţime. Nimeni nu îşi explică ce s-a întâmplat

Publicat

pe

O stewardesă de la Air India a fost grav rănită după ce a căzut dintr-un avion, înainte de decolare, pe Aeroportul din Mumbai, informează BBC.

Incidentul a avut loc luni dimineaţă, în timpul pregătirilor ce se efectuau pentru îmbarcarea spre Delhi. Harsha Lobo, însoţitor de zbor, a căzut în gol, pe uşa avionului, când a vrut să o închidă.

Femeia, în vârstă de 52 de ani, a suferit multiple leziuni şi are o fractură şi a fost transportată la spital.

Air India a transmis, într-un comunicat, că investighează acest caz.

„Într-un incident nefericit, unul dintre membrii echipajului, Harsha Lobo, a căzut de la înălţime, pe uşa aeronavei Boeing-777, în timp ce o închidea”, a transmis Air India.

Potrivit medicilor, ajunşi la faţa locului, Harsha Lobo era conştientă la momentul acordării primelor îngrijiri, dar starea sa este gravă.

Sursa: Mediafax

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Externe

După săptămâni de panică a fost descoperit autorul căpșunelor cu ace de cusut în interior

Publicat

pe

De către

O femeie de 50 de ani a fost arestată în Australia în urma unei anchete „vaste şi complexe”, care vizează cazul căpşunelor cu ace de cusut în interior, au anunţat duminică autorităţile.

Australia a trăit, în luna septembrie, mai multe săptămâni de panică, după descoperirea mai multor cazuri de căpşune cu ace şi bolduri în interior, incidente care au provocat dificultăţi producătorilor, panică în rândul consumatorilor şi un val de farse pe reţelele de socializare, relatează Agerpres, citând AFP.

Peste 100 de cazuri de „căpşune capcană″⁣ au fost raportate după primul incident, căruia i-a căzut victimă un bărbat spitalizat pentru dureri de stomac. Un incident similar a fost semnalat şi în
Noua Zeelandă.

Poliţia a anunţat arestarea, duminică după-masă, a unei femei de 50 de ani în urma „investigaţiilor vaste şi complexe″⁣.

Poliţia nu a oferit detalii suplimentare în ceea ce priveşte rolul sau implicarea acesteia în incidente.

Incidentele au forţat supermarketurile să retragă căpşunele de pe rafturi, iar pe cultivatori să distrugă stocurile nevândute.

De asemenea, legislaţia în domeniu a fost înăsprită, cei vinovaţi de contaminărilor alimentare riscând până la 15 ani de închisoare.

„Nu este de glumă”, a declarat în septembrie premierul Scott Morrison, într-un discurs televizat. „Nu este acceptabil, aşa ceva nu este acceptabil în această ţară”, a adăugat şeful guvernului, calificând autorul drept „laş” şi „nenorocit″⁣.

Citește mai departe

Externe

Dmitri Rogozin a decis să exploreze cosmosul cu ajutorul metodei „tovarășului Stalin”

Publicat

pe

De către

Șeful Agenției spațiale „Roskosmos”, fostul vicepremier rus, Dmitri Rogozin a propus testarea noului sistem de salvare de urgență a astronauților conform metodei „tovarășului Stalin”, scrie Meduza.io.

„Când tovarășului Stalin i-a fost arătat vehiculul blindat, în care urma să se deplaseze, el l-a pus pe constructorul mașinii înăuntru, iar asupra automobilului s-au tras rafale cu un pistol-automat. Constructorul a rămas în viață, pentru că mașina era bună. Propun ca proiectanții să fie urcați pe navele spațiale în timpul testelor sistemelor de salvare de urgență”, a declarat Rogozin.

Presa rusă scrie că declarația lui Rogozin a survenit, după ce unul dintre proiectanți a propus să instaleze noul sistem de salvare de urgență pe nava „Federația” și de a reduce numărul testelor.

Reamintim că pe 11 octombrie echipa formată din astronautul american Nick Hague și astronautul rus Aleksey Ovchinin a fost nevoită să aterizeze de urgență din cauza unei defecțiuni a capsulei Soyuz, produsă în timpul lansării. Nava Soyuz MS-10 a fost lansată de pe cosmodromul Baikonur, Kazahstan, însă din cauza unei probleme la lansator sistemele de salvare s-au activat, iar echipajul a trebuit să aterizeze de urgență.

Citește mai departe

Externe

Semnal de alarmă al sindicatelor: Tot mai multe companii vor să le pună implanturi cu microcip angajaților

Publicat

pe

De către

Cel mai mare sindicat al angajaților din Marea Britanie trage un semnal de alarmă cu privire la planul unor companii de a le implanta microcipuri angajaților. Firma britanică BioTeq, care oferă astfel de implanturi persoanelor fizice și companiilor, a pus deja 150 de microcipuri oamenilor, relatează The Guardian.

Microcipurile sunt implantate sub piele, între degetul mare și arătător, și sunt similare celor puse animalelor de companie. Acestea le permit oamenilor să deschidă ușile de acces în firmele în care lucrează, să își deschidă birourile sau să își pornească mașina. De asemenea, cipul poate reține și istoricul medical al unei persoane.

CBI, cel mai mare sindicat britanic, care reprezintă angajații a peste 190.000 de companii din Marea Britanie, se opune ferm acestui proiect. „Deși tehnologia schimbă modul în care lucrăm, acest lucru este extrem de inconfortabil. Companiile ar trebui să se concentreze mai degrabă pe stimularea angajaților și pe prioritățile imediate pe care le au, au declarat sindicaliștii.

Steven Northam, fondatorul și CEO-ul companiei BioTeq, a declarat pentru The Guardian că cele 150 de microcipuri implantate până acum au fost pentru persoane fizice și doar câteva pentru angajații unor companii din domeniul ingineriei și cel financiar.

BioTeq a implantat microcipuri și angajaților unei bănci care testează acest tip de tehnologie, iar mai multe microcipuri au fost livrate spre Spania, Franța, Germania, Japonia și China. Un microcip BioTeq costă între 80 și 300 de euro de persoană.

La compania suedeză Biohax, microcipurile se vând cu 170 de euro bucata. Jowan Österlund, fondatorul companiei, susține că microcipurile pot ajuta companiile să își îmbunătățească securitatea, în special cele din domeniul legal și financiar. „Aceste firme operează cu documente confidențiale. Cipurile le-ar ajuta să restricționeze accesul la astfel de documente”, a spus el.

Sursa: Digi24.ro

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com