Connect with us
"
"

Sănătate

LIVE TEXT/ 122 cazuri noi de infectare. Zero cazuri noi în r. Ștefan Vodă

Publicat

pe

PE SCURT

Ora 17:20

  • Astăzi au fost realizate 598 teste, în urma cărora au fost depistate 122 cazuri de cazuri pozitive. Astfel, totalul numărul de infectări înregistrate în Republia Moldova ajunge la 1560 de cazuri.
  • Astăzi, în raionul Ștefan Vodă, unde 3 localități să află în carantină, nu a fost înregistrat niciun caz nou de infectare.
  • La ziua de astăzi, avem 75 de persoane tratate, 30 de decese cauzate de coronavirusul de tip nou și alte 1455 de cazuri active.
  • Amintim că astăzi și-a început activitatea Centrul de triere de la Moldexpo. Acolo au fost redirecționate 25 de persoane.
  • Astăzi, dintre cele 1400 de biserici de pe teritoriul Republicii Moldova, 323 dintre acestea au oficiat slujbe doar cu participarea preoților, iar două dintre ele inclusiv cu participarea credincioșilor. În cazul celor din urmă a intervenit poliția.

Ora 15:00

Un tânăr care activează în cadrul Asistenței Medicale de Urgență, Eugen Cebotari, cere ca angajații sistemului medical să fie dotați cu echipamentul necesar. Acesta declară că angajații Asistenței Medical de Urgență sunt dotați cu măști de protecție din bumbac, pe care sunt nevoiți să le poarte câte două odată.

La scurt timp după publicare acestei adresări pe pagina sa de Facebook, tânărul a șters-o. Deocamdată, ministra Sănătății nu a venit cu o reacție.

Ora 14:25

Femeia care a fugit din spitalul Sf. Arhanghel Mihail, în acestă dimineață, a revenit singură la spital. Potrivit primelor informații, motivul evadării acesteia ar fi fost condițiile din spital.

Ora 13:20

O femeie de 39 de ani infectată cu Covid-19 a fugit din spitalul din Chișinău unde era internată. Aceasta riscă să fie amendată cu până la 25 de mii de lei.

Ora 11:40

O femeie de 63 de ani din orașul Tiraspol a murit răpusă de noul tip de coronavirus. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale confirmă decesul din regiunea transnistreană, menționând că detalii vor fi prezentate mai târziu.

Ora 10:50

Centrul COVID amenajat la sanatoriul „Constructorul” și Institutul Mamei și Copilului au rămas în această dimineață fără curent, după un incendiu la o stație electrică din sectorul Botanica. Suplimentar, aproximativ 40 de mii de consumatori din sectorul Botanica fără energie electrică.

Ora 10:20

În perioada 13 – 18 aprilie, pentru cetățenii Republicii Moldova care vor să revină acasă, vor fi organizate șase zboruri charter din Roma, Amsterdam, Veneția, Paris, Londra și Berlin.

Ora 8:40

  • Dintre cele 1438 de cazuri de infecție Covid-19, doar 120 sunt de import.
  • În stare gravă sunt 153 de persoane.
  • Ieri au fost externate 19 persoane.

PE LUNG

Ora 15:00

Un tânăr care activează în cadrul Asistenței Medicale de Urgență, Eugen Cebotari, cere ca angajații sistemului medical să fie dotați cu echipamentul necesar. Acesta declară că angajații Asistenței Medical de Urgență sunt dotați cu măști de protecție din bumbac, pe care sunt nevoiți să le poarte câte două odată. Ochelarii de protecție care ar urma să fie aruncați după ce sunt utilizați, de fapt sunt reutilizați, asta după ce acești sunt dezinfectați. Sacoșele speciale în care urma să fie depozitat echipamentul deja utilizat au fost înlocuite cu pungi de gunoi.

„Înainte să afirmați că noi suntem singurii responsabili de faptul că ne infectăm, convingeți-vă că asigurați cadrele medicale cu un echipament decent pentru a lupta cu acest virus”, a declarat Eugen Cebotari în adresa ministrei Viorica Dumbrăveanu.

O mică declarație către Ministrul Sănătății și Președintele Republicii Moldova.

O mică declarație către Ministrul Sănătății și Președintele Republicii Moldova.Video – Cebotari Eugeniu

Geplaatst door chisinau.fail op Zaterdag 11 april 2020

La scurt timp după publicare acestei adresări pe pagina sa de Facebook, tânărul a șters-o.

Deocamdată, Ministerul Sănătății nu a venit deocamdată cu o reacție.

Ora 13:20

O femeie de 39 de ani infectată cu Covid-19 a fugit din spitalul din Chișinău unde era internată. Poliția a fost alertată la ora 11:20 de către reprezentanții spitalului. Cazul a fost înregistrat, iar la moment se stabilesc toate circumstanțele care au determinat femeia să părăsească spitalul. Aceasta riscă să fie amendată cu până la 25 de mii de lei.

Ora 11:40

O femeie de 63 de ani din orașul Tiraspol a murit răpusă de noul tip de coronavirus. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale confirmă decesul din regiunea transnistreană, menționând că detalii vor fi prezentate mai târziu.

Așa-zisele autorități de la Tiraspol anunță că femeia era internată la spitalul de boli infecțioase din Slobozia. Pacienta avea pneumonie bilaterală și suferea concomitent și de alte maladii. Potrivit acestora, în prezent, în spitalul din Slobozia se află la tratament 93 de persoane cu COVID-19. Șase pacienți sunt la reanimare, dintre care trei la respirație asistată. Până în prezent, din cele 30 decese asociate cu noul tip de coronavirus în Republica Moldova, cinci sunt înregistrate în stânga Nistrului.

Ora 10:50

Centrul COVID amenajat la sanatoriul „Constructorul” și Institutul Mamei și Copilului au rămas în această dimineață fără curent, după un incendiu la o stație electrică din sectorul Botanica.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 06:43, iar pompierii au intervenit rapid, reușind să stingă incendiul spre ora 8:40. Compania „Premier Energy” a implicat mai mulți operatori ai serviciului dispecerat pentru realimentarea prin scheme de rezervă a consumatorilor afectați, iar cele două instituții medicale au fost realimentate cu curent electric deja la ora 08:00.

În prezent, se realizează lucrări de restabilire a echipamentului deteriorat pentru ca toți consumatorii afectați să fie reconectați la energia electrică.

Ora 10:20

În perioada 13 – 18 aprilie, vor fi organizate șase zboruri charter din Roma, Amsterdam, Veneția, Paris, Londra și Berlin.

13 aprilie – Roma, ora 13:10 – preț bilet 145 euro

14 aprilie – Amsterdam, ora 14:10 – preț bilet 154 de euro

15 aprilie – Veneția, ora 17:00 – preț bilet 129 euro

16 aprilie – Paris, ora 14:00 – preț bilet 203 euro

17, 18 aprilie – Londra și Berlin (orele nu a fost specificate)

Conform procedurii stabilite de către Comisia Situații Excepționale, de bilete pentru cursele menționate vor beneficia cetățenii Republicii Moldova care s-au înscris în listele de așteptare ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare prin completarea chestionarelor. Prioritate la includerea pe listele de pasageri vor avea cetățenii din următoarele categorii: studenții, persoanele aflate la tratament medical, cetățenii aflați în dificultate.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova reiterează că, începând cu 29.03.2020, cetățenii pot să se înscrie pe listele de așteptare pentru cursele aeriene de repatriere accesând link-ul corespunzător pentru fiecare stat pe paginile online ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale Moldovei.

Ora 8:40

Dintre cele 1438 de cazuri de infecție Covid-19, iar dintre acestea doar 120 sunt de import. Până la momentul actual au fost realizat 6839 de teste. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în Chișinău – 463, Ștefan Vodă – 178, Soroca – 164, Glodeni – 57, Orhei – 50, Fălești – 48, Hâncești – 38, Cahul – 35, Ialoveni – 34, Căușeni, Taraclia – 15, Strășeni – 14, Criuleni – 13, Bălți – 11, Anenii Noi, Sângerei, Telenești – 10, Ungheni – 9, Călărași, Edineț – 8, Rezina – 7, Briceni, Cantemir, Comrat – 5, Râșcani – 3, Dondușeni, Florești, Leova, Nisporeni – 2, Cimișlia, Dubăsari, Șoldănești – 1. În stânga Nistrului sunt înregistrate 91 de cazuri de infecție Covid-19.

În stare gravă sunt 153 de persoane, 443 sunt în stare medie. Ceilalți sunt în stare satisfăcătoare. La moment, 12 persoane sunt la respirație asistată, 6 sunt la Spitalul Clinic Republican, 6 – la Institutul de Medicină urgentă.

În total tratate 75 de persoane. Ieri au fost externate 19 persoane.

Directoare executivă și șefă pe toate celea. Omul care face ca lucrurile să se întâmple, căpitana corabiei și geniu matematic nedescoperit - rezolvă orice problemă.

Social

9 iulie 2020. COVID-19, PE SCURT: 195 cazuri noi de infectare și zece decese

Publicat

pe

De către

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în Moldova.

Îți prezentăm știrile succint și compact, astfel încât să fii corect informat, dar și liniștit.

195 cazuri noi de infectare și zece decese

195 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 3 în Transnistria. Din numărul total de cazuri, un caz este de import (Cipru). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 18 666. Total teste efectuate în această zi – 1720.

Din numărul total de cazuri din această zi, 9 sunt lucrători medicali: medici – 2, asistenți medicali – 7.

Până la ziua de azi, 11 936 persoane au fost tratate de COVID-19. Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și protecției Sociale a anunțat despre înregistrarea altor zece decese provocate de noul Coronavirus.

Medică rezidentă la „Toma Ciorbă”: Pentru fiecare gură de oxigen pacienții depun un efort colosal

„Pentru fiecare gură de oxigen pacienții depun un efort colosal. Majoritatea celor care ajung în secția noastră au peste 50 de ani. Orice efort pe care-l fac le provoacă disconfort, mulți dintre ei nu se pot mișca. Inițial, nici noi nu puteam să le explicăm foarte multe, mai ales cum o să evolueze boala. Se știau foarte puține despre virus”, povestește Nadejda Rusu, medică rezidentă la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din Chișinău

Până acum, Nadejda Rusu a vegheat la căpătâiul a 100 de pacienți în stare gravă. Bătălia cu virusul durează, în medie, cel puțin 21 de zile. Sunt trei săptămâni de frică, panică, anxietate, durere și dor de cei dragi. Cel mai greu i-a fost să-și vadă pacienții care nu mai reacționează la eforturile medicilor de a-i resuscita. „În mod deosebit m-a marcat decesul unui pacient de peste 60 de ani. Era un medic. Avea mai multe boli cronice. A fost internat în secția noastră în stare medie, toți credeam că se va vindeca. Însă, din păcate, nu a fost așa. A fost o moarte imprevizibilă”, a povestit Nadejda Rusu, într-un material postat de Ministerul Sănătății.

CNAM va efectua o evaluare la Spitalul Străşeni. Mai mulţi pacienți cu COVID s-au plâns

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a anunțat că va efectua o evaluare la Spitalul raional Strășeni, după ce  mass-media  a relatat mai multe cazuri relatate privind unele condiții necorespunzătoare de internare, de acordare a asistenței medicale și atitudinea unor cadre medicale din Spitalul raional Strășeni. Este vorba despre cazul unei fetițe de nouă luni care nu ar fi putut fi salvată de personalul medical din cauza că aparatul de oxigenare din instituție nu era funcțional, precum și al mai multor pacienți internați cu infecția COVID-19 care s-au plâns pe condițiile nesatisfăcătoare din spital.

Secretar de Stat al MAI: Cetățenii sună la 112 când văd cazuri de nerespectare a măsurilor anti-COVID

Sergiu Golovaci. Secretar de Stat al Ministerului de Interne a anunțat că cetățenii apelează tot mai des la Serviciul de urgență 112 și anunță Poliția, atunci când observă cazuri de nerespectare a măsurilor de prevenire a infecției COVID-19. „A început să apară o practică bună, în viziunea noastră, când cetățenii fac front comun și încearcă să-i pună la respect pe cetățenii care, fie nu vor să creadă, fie din alte motive nu respectă cerințele de prevenire a infecției. Prin intermediul serviciului 112 fac apel la Poliție. La toate apelurile, polițiștii au ieșit la fața locului și încălcările au fost documentate”, a spus el. Pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate  86 de apeluri în acest sens.

Totodată, săptămâna trecută au fost documentate și întocmite procese contravenționale în 210 cazuri. Cele mai dese încălcări vizează nerespetarea regulilor anti-COVID în locurile publice. De asemenea, din cele 210 de încălcări 62 au vizat nerespectarea regimului de autoizolare. „Cetățenii au fost documentați și, cu părere de rău, sancționați… Legea ne permite să aplicăm aceste sancțiuni și noi o să le aplicăm în continuare”, a mai spus Sergiu Golovaci.

În 4 luni de pandemie piața auto a scăzut cu 34%

Expertul Economic Veaceslav Ioniță arată într-o analiză că în patru luni martie-iunie au fost înregistrate 6 799 automobile sau cu 3 499 mai puține decât în perioada similară din 2019. Pentru prima jumătate a anului situația nu este atât de dramatică, datorită creșterii cu 25% și 50% a vânzărilor din primele două luni ale anului, care au compensat jumătate din căderea din perioada epidemiei. Astfel, în prima jumătate a anului căderea peții este de doar 13%. Din punct de vedere financiar în 4 luni de epidemie, vânzările oficiale au scăzut estimativ cu 1,2 miliarde lei, de la 3,7 miliarde lei în 2019 la doar 2,5 miliarde lei în 2020. Expertul estimează că în 3-4 luni piața va atinge nivelul de anul trecut la numărul de mașini înregistrate din contul pieții neoficiel a mașinilor de mâna a două. Vânzările oficiale în acest an, datorită faptul că domină piața neoficială a mașinilor de mâna a două va rămâne sub nivelul anului trecut.

Citește mai departe

Social

8 iulie 2020. COVID-19, PE SCURT: 330 cazuri noi de infectare și 11 decese 

Publicat

pe

De către

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în Moldova.

Îți prezentăm știrile succint și compact, astfel încât să fii corect informat, dar și liniștit.

330 cazuri noi de infectare și 11 decese

330 cazuri noi de infectare au fost confirmate astăzi în R. Moldova, în urma procesrii a 2 069 de teste. Din numărul cazurilor noi, 119 s-au înregistrat în Chișinău. Astfel, bilanțul persoanelor contaminate până acum ajunge la 18 471. În prezent se atestă 6 308 de cazuri active.

Anunțul a fost făcut de către secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Constantin Rîmiș. Potrivit lui, 388 de pacienți în stare gravă, dintre care 28 sunt conectați la sistemul de respirație asistată.

Totodată, Constantin Rîmiș a anunțat despre înregistrarea altor 11 decese cauzate de COVID-19. Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 614.

O asistentă medicală din Briceni și una din Bălți au pierdut lupta cu infecția

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a anunţat despre trecerea în nefiinţă a asistentei medicale Tatiana Ghimpu, de 57 ani, răpusă de infecţia COVID-19. Ea activa ca asistentă medicală în cadrul Spitalului Raional Briceni. Tatiana Ghimpu a fost internată pe data de 21 iunie la Spitalul Raional Briceni, ulterior pe data de 27 iunie a fost transferată la Spitalul Raional Edineț.„Exprimăm sincere condoleanţe familiei şi putere să depăşească aceste momente grele”, se arată în mesajul ministerului.

Tot astăzi, Spitalul Clinic Bălți a anunțat despre decesul asistentei medicale din cadrul Departamentului de Pediatrie, Melania Scorpan. Asistenta medicală a fost răpusă de COVID – 19 la vârsta de 65 de ani.  Timp de 42 de ani, ea a fost angajată în secția ATI, din cadrul Departamentului de Pediatrie a IMSP Spitalul Clinic Bălți. Până în prezent 27 de angajați ai sistemului medical au decedat din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus.

Polițiștii de frontieră au primit 8 scanere termografice

Misiunea OIM în Moldova a livrat opt scanere termografice Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Acestea au fost oferite în cadrul proiectului „Consolidarea răspunsului național al Republicii Moldova la criza COVID-19”.  În cadrul proiectului, OIM Moldova va furniza în continuare produse și aparataj de dezinfectare pentru 10 puncte de trecere a frontierei. Valoarea scanerelor donate este de 8000 dolari. Fiecare dintre acestea este echipat cu un senzor de sensibilitate ridicată, cu detector termic a cărui rezoluție este de 160×120, astfel, găsește rapid eroarea și oferă măsurări cu o precizie înaltă. Scanerul termografic nu are un număr limită de control, iar febra poate fi verificată la o distanță de 1-2 metri, evitând contactul.

370 de studenți de la Medicină implicați în lupta anti-COVID

Igor Șarov, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, a venit cu un mesaj de mulțumire în adresa studenților care s-au implicat în lupta anti-COVID. Potrivit lui, circa 370 de studenți de la  Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” sunt angajați ai instituțiilor medicale și lucrează ca asistenți medicali, mulți dintre ei – în prima linie în lupta cu COVID-19.  Studenții-mediciniști au realizat acțiuni de voluntariat pe două filiere: au acordat consultanță persoanelor la linia verde instituită de Agenția Națională de Sănătate Publică și, respectiv, au activează în calitate de asistenți medicali și infirmieri în diverse instituții medicale din țară.

Studenții de la Universitatea Tehnică a Moldovei au confecționat viziere pentru personalul medical din întreaga țară, iar cei de la Universitatea de Stat din Moldova au oferit consultanță și suport psiho-emoțional solicitanților în încercarea de a depăși această perioadă dificilă. De asemenea, pe perioada pandemiei, studenții multor universități din țară au susținut și au promovat zeci de afaceri în mediul online, începând cu producătorii agricoli autohtoni și finalizând cu librării și cursuri de limbi străine. „Sunteți un exemplu de curaj, devotament și responsabilitate socială. Suntem mândri de voi!”, se arată în mesajul ministrului. De notat că, până la ziua de azi, au fost confirmate 2546 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate.

Punctul de trecere a frontierei Costești-Stânca își reia activitatea

Punctul de trecere a frontierei moldo-române Costești-Stânca și-a reluat activitatea de astăzi, u începere de  ora 08:00. Astfel, a fost restabilit traficul prin punctul de trecere menționat atât pentru călători, cât și pentru transportatorii de mărfuri, însă în condițiile de menținere a anumitor restricții de circulație impuse pe perioada pandemiei. Poliția de Frontieră precizează că numărul punctelor de trecere a frontierei deschise traficului se ridică la 24 – șapte la hotarul cu România și 17 – la cel cu Ucraina.

Donațiile pentru combaterea COVID-19 pot fi vizualizate pe platforma tender.health

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat despre noua funcționalitate a platformei tender.health, care permite vizualizarea și analiza datelor despre donațiile externe si interne ale partenerilor Republicii Moldova, donate pentru consolidarea capacităților instituțiilor medico-sanitare publice, implicate în tratamentul COVID-19. Noua funcționalitate permite vizualizarea donațiile oferite, dar și unde, și în ce mărime au fost distribuite acestea. „Datele despre contracte și facturi sunt prezentate în format de tabele și grafice clare, cu funcții de filtrare pentru analiză și monitorizare. Analiza datelor din contracte și facturi permite evaluarea și îmbunătățirea eficienței planificării și utilizării banilor publici”, susține ministerul.

Citește mai departe

Social

Pandemia în Italia: „Cu toții a trebuit să învățăm o lecție”

Publicat

pe

De către

Acuzată că a reacționat prea târziu, că a permis răspândirea virusului COVID-19 prin întreaga Europă, după cinci luni de luptă cu coronavirus, se pare că Italia reușește să iasă la lumină, iar numărul zilnic de  infectați devine tot mai mic. 

Primele cazuri de infectare cu COVID-19 au fost înregistrate în Italia la sfârșitul lunii februarie. În doar câteva zile, numărul celor infectați a depășit câteva mii, în pofida faptului că Italia a fost țara care a impus cele mai dure restricții, dar prea târziu, spuneau oamenii, afirmând că autoritățile italiene au avut momente de ezitare, când era foarte important să acționeze. Astfel, Italia a devenit în mai puțin de o lună epicentrul pandemiei, depășind China.

Totuși, pe termen lung restricțiile au adus rezultate bune. „Perioada aceasta de aproximativ două luni de izolare a fost benefică pentru noi și pentru cei din jur și asta se vede după numărul tot mai mic de infectați”, spune Nata Scobioală.

Pandemia în Italia: „A fost o lecție pentru toți”

Ce se întâmplă acum în Italia, una din cele mai afectate țări din lume de Covid-19? Ne povestește Nata Scobioală stabilită în orașul Marsiliana.

Geplaatst door Moldova.org op Dinsdag 7 juli 2020

Ieșirea din carantină s-a făcut treptat și cu multă precauție, autorităților fiindu-le frică de provocarea unui nou val de infectare. Revenirea la „normalitate” s-a făcut în mai multe etape, timp în care erau efectuate tot mai multe teste. 

De fiecare dată, oamenii erau îndemnați să fie responsabili și prudenți, în special persoanele în etate, care erau cele mai vulnerabile. După cumpărături putea merge doar un singur membru al familiei. Purtarea măștilor a rămas obligatorie, iar începând cu luna mai, localnicii au putut ieși pe terenurile sportive și să se plimbe, păstrând distanța unul de la celălalt de cel puțin 1 metru. 

La începutul lunii iunie au fost deschise barurile și restaurantele, unde oamenii pot intra doar dacă poartă măști de protecție și își dezinfectează mâinile. Mesele sunt aranjate în așa fel încât să păstreze distanța dintre clienți. 

În prezent, Italia, care are o populație de peste 60,4 mln de oameni, înregistrează 241.819 de infectați, dintre care 34.869 au decedat. Autoritățile susțin că restricțiile sunt relaxate, dar oamenii trebuie să continue să fie precauți și atenți cu sănătatea lor și a celor din jur. 

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Politică6 ore în urmă

Rezumat din Parlament: angajarea răspunderii și minus două ore de democrație

Pe ordinea de zi ședinței au fost puse inițial 42 de proiecte de legi. Printre acestea au fost și alte...

Social8 ore în urmă

Turist în Moldova: Duruitoarea Veche, Râșcani

Duruitoarea Veche este una din cele mai cunoscute destinații turistice din Republica Moldova. Totuși, ne-am gândit că s-ar putea să vrei...

Social14 ore în urmă

9 iulie 2020. COVID-19, PE SCURT: 195 cazuri noi de infectare și zece decese

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

EconomieO zi în urmă

Cât costă să-ți reînnoiești încălțămintea

Sigur ai și tu măcar o pereche de încălțăminte preferată, pe care o porți cu plăcere, dar care ajunge într-o...

SocialO zi în urmă

„Raiul” sovietic și turnătorii. Interviu cu Viorica Olaru-Cemîrtan, Doctoră în istorie

Viorica Olaru-Cemîrtan este istorica care a cercetat luni în șir arhivele ascunse de sovietici despre deportările din Basarabia, a discutat...

CulturăO zi în urmă

Neesențialii: artiștii

Ei sunt oamenii care și-au pus talentul și toată dedicarea la bătaie și au încercat să-și creeze o viață bună...

Social2 zile în urmă

8 iulie 2020. COVID-19, PE SCURT: 330 cazuri noi de infectare și 11 decese 

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

Advertisement

Politică

Divertisment2 zile în urmă

Va interzice Putin curcubeul?

PE SCURT Pe 3 iulie, la o întâlnire dintre Vladimir Putin și membrii grupului de lucru pentru amendamentele la Constituție,...

Politică6 zile în urmă

Protest în regiunea transnistreană: „Noi nu vă limităm în totalitate”

PE SCURT Pe 2 iulie, în Râbnița a avut loc un protest după ce așa-zisele autorități transnistrene au anulat permisele...

PoliticăO săptămână în urmă

Ce înseamnă schimbările în Constituția Rusiei și cum ar putea influența regiunea transnistreană. Explicăm

PE SCURT De pe 25 iunie până pe 1 iulie are loc referendumul pentru modificarea Constituției Federației Ruse. În regiunea...

Politică2 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. Trei sate moldovenești din stânga Nistrului au trecut în subordinea Tiraspolului?

PE SCURT Așa-zisele autorități transnistrene anunță că aproape 80% dintre cazurile de COVID-19 au fost tratate.  Thomas Mayr Harting, reprezentantul...

Politică3 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. „Discriminare. Autoritățile moldovenești nu au anulat bacalaureatul pentru studenții din regiune”

PE SCURT Astăzi, 16 iunie, în regiunea transnistreană, se încheie starea de urgență, însă restricțiile rămân în vigoare. Acest lucru...

Istorie1 lună în urmă

„Politicienii folosesc divizarea în societate, manipulând cu preferințele alegătorilor”, spune o doctoră în Științe Politice

PE SCURT Instalarea stării de urgență pare că a amplificat problemele politice și divergențele existente în societate, la fel ca...

Politică1 lună în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană: Tiraspolul sugerează că s-a descurcat mai bine decât Chișinăul

PE SCURT Biroul Politici de Reintegrare a anunțat că au fost ridicate unele restricții de circulație pentru locuitorii satelor din...

Advertisement

Opinii

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
« iun.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031