Connect with us

Externe

Inexplicabil! Un crater de dimensiunea unui oraş a apărut în stratul de gheaţă al Antarcticii

Publicat

pe

În stratul de gheaţă al Antarcticii a apărut un crater masiv cu dimensiunea unui oraş. În mod normal, astfel de găuri apar în zonele calde ale coastei Antarcticii. Însă în acest caz craterul pătrunde în adâncimea blocului de gheaţă, fapt ce face ca originea sa să fie inexplicabilă.

În mod normal, un astfel de crater care conţine apă şi este înconjurat de straturi de gheaţă este denumit ”polynya”. Craterul măsoară în jur de 91.500 de kilometri.

Conform Bustle, există două moduri prin care acest tip de cratere pot fi formate.

În primul caz, acestea se formează din cauza termodinamicii, atunci când temperatura apei este mai crescută decât în mod normal. De asemenea, ”polynya” sunt formate pin intermediul vânturilor catabatice. Acest tip de vânturi suflă deseori din zona de coastă.

Conform fizicianului Kent Moore, un astfel de crater a fost descoperit în 1970 în Marea Weddell din Antarctica. Aceasta a dispărut pentru aproximativ 40 de ani şi a reapărut misterios anul trecut. În 2016, craterul a rămas deschis pentru câteva săptămâni după care a dispărut din nou şi a reapărut în octombrie anul acesta.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Acoperișul unei uzine din Rusia a căzut peste muncitori. Tragedia, surprinsă de o cameră video// VIDEO

Publicat

pe

De către

Accident la o fabrică din oraşul Dzerjinsk din regiunea Moscova. Trei muncitori au murit, iar alţi patru au fost răniţi după ce acoperişul uzinei unde lucrau a căzut, din senin, peste ei.

Presa rusă scrie cu referire la Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă că numărul răniților s-ar ridica la 14 persoane.

Potrivit primelor informații în timpul accidentului tragic s-a prăbușit aproximativ 170 de metri pătrați de acoperiș.

Ulterior, totuși s-a constatat că nenorocirea s-a produs în momentul unor lucrări de reparaţie a acoperișului, când se instala material izolant.

La locul accidentului au fost mobilizate 35 de unităţi de intervenţie. Se mai menționează că este vorba despre o uzină de producere a pieselor frigorifice.

Citește mai departe

Externe

Opt orașe care dau locuințe gratuit sau le vând la prețuri de 1 dolar. Iată motivul

Publicat

pe

De către

Mai multe orașe au început să doneze sau să vândă la prețuri extrem de mici apartamente sau case nelocuite, în speranța că vor reuși astfel să repopuleze comunitatea.

Unele administrații locale oferă inclusiv pachete speciale pentru a-i încuraja pe cumpărători să renoveze locuințele vechi și să se mute în orașele respective, scrie Business Insider.

Iată opt orașe care oferă gratuit proprietăți sau le vând la prețuri foarte mici:

Tokyo, Japonia

În Tokyo s-au construit pe bandă rulantă ansambluri rezidențial, însă un raport al Japan Times arată că 1 din 10 locuințe din Tokyo este nelocuită. Un motiv este reprezentat de populația în scădere a Japoniei, ceea ce înseamnă și o scădere a numărului de cumpărători. De asemenea, potențialii cumpărători ocolesc locuințele în care au avut loc crime, sinucideri sau morți, având credința că acestea aduc ghinion.

New Haven, Connecticut

Cei care își cumpără prima locuință în New Haven sunt eligibili să primească până la 10.000 de dolari pentru a acoperi avansul necesar pentru casă. Subvenția vine sub forma unui împrumut cu dobândă 0, care este „șters” după cinci ani.

De asemenea, cei care vor să își renoveze locuințele și să le transforme într-unele eficiente energetic primesc până la 30.000 de dolari pentru proiectul lor.

Tulsa, Oklahoma

Prin programul Tulsa Remote, nomazii digitali pot primi până la 10.000 de dolari pentru a se muta în oraș. Ei beneficiază și de o reducere de 33% la închirierea unei locuințe, cu costurile pentru utilități incluse în preț.

Buffalo, New York

În Buffalo, locuințele deținute de primărie care nu deservesc publicului pot fi vândute la prețul simbolic de 1 dolar. Condiția este ca toți cumpărătorii să locuiască în Buffalo timp de cel puțin trei ani și să renoveze locuința astfel încât ea să corespundă tuturor standardelor cerute de lege.

Baltimore, Maryland

Rezidenții din Baltimore pot primi discounturi atractive și un stimulent de 5.000 de dolari pentru cei care își achiziționează prima locuință și câștigă 80% sau mai puțin decât venitul mediu în zonă.

Harmony, Minnesota

Rezidenții din Harmony pot primi până la 12.000 de dolari pentru a-și cumpăra o locuință în oraș, un efort al autorităților locale de a mări populația de doar 1.000 de locuitori din micuțul oraș situat în sudul statului Minnesota.

Gary, Indiana

În august, autoritățile din Gary, Indiana, au anunțat că scot la vânzare opt case la prețul de 1 dolar. Pentru a le cumpăra, doritorii trebuie să fie de acord să renoveze proprietatea în decurs de un an și să locuiască în oraș cel puțin 5 ani.

Ollolai, un micuț sat de pescari din Italia

Ollolai, un micuț sat de pescari din Italia, rămâne fără locuitori. În ultimii 50 de ani, populația a scăzut de la 2.250 de locuitori la doar 1.300 și continuă să scadă. Guvernul a decis astfel să scoată la vânzare toate proprietățile abandonate din localitate, care pot fi achiziționate cu doar 1,25 dolari sau 1 euro. Însă există și o condiție: cumpărătorii trebuie să renoveze proprietatea în decurs de trei ani.

Sursa: Digi24

Citește mai departe

Externe

Mormânt vechi de 4 400 de ani, descoperit în Egipt. Ce au găsit înauntru i-a uimit pe arheologi

Publicat

pe

De către

Un mormânt vechi de peste 4.400 de ani, care i-a aparținut unui preot de rang înalt din Egiptul Antic, a fost descoperit de arheologii egipteni în situl Saqqara, aproape de Cairo, scrie BBC News.

Anunțul privind descoperirea a fost făcut, sâmbătă, de Ministerul Antichităților din Egipt. Oficialii anunță că mormântul îi aparține unui preot pe nume Wahtye și datează din timpul celei de-a V-a dinastii egiptene care a domnit între anii 2500 și 2300 î.e.n.

Mormântul este diferit de tot ce s-a descoperit până acum datorită foarte bunei conservări, a culorilor uimitoare păstrate pe picturile dinăuntru și a sculpturilor intacte descoperite aici.

În interior pot fi văzute picturi în care preotul de rang înalt pentru care a fost ridicat mormântul apare alături de mama sa, de soția sa și cu alți membri ai familiei. În mormânt s-au găsit și statui de mari dimensiuni și colorate ale defunctului și ale altor membri ai familiei sale.

Situl Saqqara, aflat la sud de Cairo, este o vastă necropolă, în care se află celebra piramidă în trepte a faraonului Djoser, prima construită în era faraonică egipteană.

Sursa:Libertatea.ro

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Social4 ore în urmă

Taxe de înscriere – până la patru mii lei în grădinițe și 800 euro la școli// VIDEO

Taxele pentru înscrierea copiilor în unele grădiniţe din Chișinău variază de la 400 până la 4.000 de lei, iar în...

Social5 ore în urmă

Două familii din Ungheni și Strășeni, care au rămas fără locuințe, vor primi bani din partea Guvernului

Două familii din Ungheni și Strășeni, care au rămas fără locuințe, în urma unor incendii, vor primi bani din partea...

Social5 ore în urmă

Distincţii pentru militarii Armatei Naţionale reveniţi din Kosovo

Militarii din cel de-al nouălea contingent al Armatei Naţionale, reveniţi recent din operaţiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo,...

Politică5 ore în urmă

Igor Dodon, decorat cu Ordinul Cavalerilor Sfântului Mormânt// FOTO

Președintele Igor Dodon a fost decorat cu Ordinul Cavalerilor Sfântului Mormânt. Distincția i-a fost înmânată astăzi de Patriarhul Ierusalimului Teofil...

Economie6 ore în urmă

Depozitarul central unic al valorilor mobiliare are deja un oficiu separat

Depozitarul central unic al valorilor mobiliare (DCU) avansează în procesul de constituire și are deja un oficiu separat, situat pe...

Social6 ore în urmă

AIR Moldova va achita 2000 euro unui tânăr pentru întârzierea zborului Londra – Chișinău cu 8 ore// VIDEO

Compania aeriană Air Moldova a fost obligată să achite 2080 de euro lui Ion Andronache pentru întârzierea unui zbor cu...

Cultură7 ore în urmă

Săptămâna în care s-au făcut peste 2 mii de fapte bune

„Nimic nu-ți oferă o mai mare satisfacție decât un gest frumos față de cineva. Vreau ca oricine ar face voluntariat,...

Advertisement

Opinii

Advertisement
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com