Implanturile medicale pot fi periculoase!

De Stela Roman

Software Freedom Law Center (SFLC), organizaţie pentru apărarea drepturilor omului, a făcut publice rezultatele unor cercetări independente privind programele incluse în implanturile medicale. Conform acestui raport, nici unul dintre organele de control, medici sau pacienţi nu are dreptul să vadă codul sursă al acestor programe. Acest lucru înseamnă că nimeni nu poate da vreo garanţie în privinţa calităţii acestor produse.

Implanturile cardiace şi pompele de insulină sunt folosite de milioane de oameni. Afară de funcţiile lor de bază, aceste implanturi colectează şi transmit cu ajutorul protocoalelor wireless informaţii privind starea de sănătate a pacienţilor. Din păcate, nici măcar Food and Drug Administration, care este responsabilă în Statele Unite de evaluarea calităţii şi eficienţei implanturilor, nu le poate cerceta "pe dinăutru".

Raportul SFLC atrage atenţia asupra faptului că în 2010 în 6 cazuri din 23 problemele apărute cu implanturile medicale au fost legate de greşeli în programe. Totuşi situaţia e de aşa natură încât deşi aceste implanturi au o importanţă extremă pentru sănătatea pacienţilor, nimeni nu are vreun control asupra programelor instalate acolo, iar pacienţii au de ales între a avea încredere oarbă în producători şi a renunţa la tratament.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare