Fostul consilier PDM, care a accidentat mortal un copil de 7 ani, a primit o sentință mai aspră

PE SCURT

Iurie Groza, consilierul din satul Corjeuți, raionul Briceni, care pe 25 februarie 2018 a accidentat mortal un copil de șapte ani și apoi a fugit de la fața locului, a primit sentință de trei ani și două luni cu executare.

Anterior, la 20 aprilie, acesta a fost condamnat la doar trei ani și două luni de închisoare, cu suspendare, fiind eliberat din arest preventiv chiar din sala de judecată a Judecătoriei Edineţ, sediul Briceni. În urma tragediei, Iurie Groza a fost exclus din Partidul Democrat.

PE LUNG

Tragedia a avut loc pe 25 februarie 2018, pe strada centrală din satul Corjeuţi, raionul Briceni. Deplasându-se în stare avansată de ebrietate la volanul propriului automobil, inculpatul a virat pe acostament, spulberând un copil, de 7 ani, care mergea cu mama sa.

Impactul a fost atât de violent, încât minorul a decedat pe loc, iar inculpatul și-a continuat drumul, deplasându-se la domiciliul său, unde și-a parcat mașina, după care s-a culcat. La scurt timp acesta a fost reținut, iar la demersul procurorilor – plasat în arest preventiv, unde s-a aflat până la sentința primei instanțe.

Prin sentința Judecătoriei Edineţ, sediul Briceni, inculpatul a fost recunoscut vinovat de „încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârșită în stare de ebrietate” și „părăsirea locului accidentului rutier”. Pentru aceste infracțiuni, magistrații l-au condamnat la trei ani și două luni de închisoare, cu suspendare. Inculpatul a fost atunci eliberat din arest preventiv chiar din sala de judecată.

Amintim că, rezultatele testării alcool-scopice au arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,86 mg/l, iar în sânge concentrația de alcool indica 2,40 g/l.

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.