Fiica cea mai mare a lui Putin a devenit coproprietara unei companii ce va realiza un proiect de 30-40 miliarde ruble

PE SCURT

Maria Voronțova, numită în presă drept fiica cea mai mare a președintelui rus Vladimir Putin, a devenit coproprietara companiei Nomeko, scrie pagina rusă a BBC citată de Meduza.io.

Nomeko participă la construcția unui complex medical de înaltă tehnologie în regiunea Leningrad, care se va specializa în lupta împotriva cancerului. La momentul actual acesta este cel mai mare proiect de investiții private în îngrijirea sănătății din Rusia, costul său fiind estimat la 30-40 de miliarde de ruble.

PE LUNG

Centrul va fi unul dintre cele mai bine dotate complexe medicale din lume. Pentru construcția complexului urmează a fi alocate un teren în zona de pădure de 30,4 hectare, iar suprafața complexului fiind preconizată de aproximativ 110 mii de metri pătrați.

Faptul că fiica cea mai mare a lui Putin este Maria Voronțova, a scris revista The New Times în 2016. Potrivit Reuters, ea s-a nascut pe 28 aprilie 1985. Atunci se relata că Voronțova a studiat medicina la Universitatea de Stat din Moscova, a făcut studii postuniversitare la Centrul Național de Cercetare Medicală (NMIC) specializat în endocrinologie din cadrul Ministerului Sănătății al Federației Ruse. În 2017, ea și-a susținut teza de doctor cu privire la tratamentul copiilor cu animism hipofizar. Voronțova este vicepreședintele Societății ruse al tinerilor endocrinologi. Site-ul societății spune că Maria Voronțova știe patru limbi: engleză, germană, franceză, olandeză.

The New Times și Reuters au scris că Voronțova s-a căsătorit cu un om de afaceri din Olanda, Jorrit Jost Faassen. După ce a făcut cunoștință cu fiica lui Putin, el a lucrat ca director pentru dezvoltări afaceri la Gazprom și a intrat în consiliul de administrație al companiei de consultanță MEF Audit, a scris The New Times. Potrivit revistei, Voronțova a născut o fetiță. Ea a semnat câteva dintre lucrările sale de cercetare cu numele de familie Faassen.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.