Codrii Tigheci – rezervaţia plină de istorie (FOTO)

Rezervaţia peisagistică „Codrii Tigheci” este amplasată în partea axială a regiunii orografice de silvostepă – Colinele Tigheciului, care pornesc din Codrii Moldovei Centrale spre sudul republicii pe o lungime de peste 100 km, la o altitudine maximala – 301 m, şi cuprind 2750 de hectare.

Pe teritoriul rezervaţiei se întâlnesc 9 specii de plante rare incluse în Cartea Roşie a Republicii Moldova. Aici se întâlnesc diferite specii de plante: albăstriţa, dumbrăviţa purpurie, căpşuniţa roşie, ghiocelul, bujorul străin. Unele din aceste plante sunt scrise în cartea roşie, fiind pe cale de dispariţie: ghiocelul, căpşuniţa roşie şi bujorul străin. Există şi arbori pe care rar îi întâlnim, stejarul pufos, scumpia şi altele.

Aici a existat şi o mănăstire cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, iar acum, în acel lor se află o răscruce. În Codrii Tigheciului puteţi să vă opriţi şi la Fântâna Zânelor, o fântână ce a rămas acolo de când era Mănăstirea.

Aceste locuri au aparţinut domnitorului Constantin Cantemir, tatăl lui Dimitrie Cantemir.. Plină de istorie, rezervaţia „Codrii Tigheci”, aşteaptă încă să fie descoperită, acest pământ păstrează multe valori spirituale şi merită să devină un Parc Naţional.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.