Cinci locuri misterioase din România (FOTO)

În România sunt câteva locuri pline de mister, care te provoacă să ajungi fie şi dintr-o simplă curiozitate. Se spune că pe acolo spiritele se plimbă nestingherite, există siluete care zboară sau chiar fenomene ale naturii de neînţeles. Astăzi, vom merge imaginar la cinci locuri enigmatice din România, iar de ajutor ne va fi ghiduri-turistice.info

Primul popas e la Triunghiul Bermudelor din spaţiul românesc. Acesta se află chiar în inima Ardealului şi e cunoscut cu numele de Pădurea Baciu. Mulţi din cei care au fost pe la misteriosul loc afirmă că au simţit ceva neobişnuit, inexplicabil chiar. Se spune că foşnetul frunzelor din copaci se transformă într-un zgomot ciudat şi majoritatea persoanelor au descris aceleaşi simptome: greaţă, stări de vomă, ameţeală, leşin, anxietate, depresie sau chiar pete şi arsuri pe piele. Deocamdată, specialiştii strâng din umeri.

Un alt loc plin de mister este Sarmizegetusa Regia. Majoritatea persoanelor care au ajuns la Sarmizegetusa susţin că energia de aici depăşeşte cu mult ceea ce ar putea înţelege omul. Sunt persoane care garantează că sacerdoţi nevăzuţi mai susţin ritualuri, că numeroase duhuri încă bântuie locul şi că se simte prezenţa a numeroase entităţi, ghizi spirituali şi fiinţe superioare nouă.

Mistere şi la Peştera de la Polovragi. Un loc cunosc prin faptul că aici, se spune, că ar fi trăit Zamolxe, zeul suprem al geto-dacilor. Se presupune că această peşteră are numeroase tuneluri pe sub munţi, care duc către diferite locuri din România, că ascunde multe comori ale Dacilor, mai mult, că în interiorul ei ar exista chiar şi răspunsurile tuturor întrebărilor pe care oamenii de ştiinţă le caută de mult timp. E un motiv suficient pentru ca un număr mare de localnici neînfricaţi şi de turişti aventurieri să intre în peşteră în căutare de bogăţie sau de răspunsuri. Însă, majoritatea dintre cei care au încercat acest lucru au ieşit afară speriaţi de câte-un lucru paranormal.

La Poeni, un sat micuţ de la poalele Munţilor Poiana Ruscă, poveştile oamenilor sunt interesante şi uluitoare. Deşi în zonă nu există lupi de mai bine de un secol, zeci de persoane mărturisesc că au fost atacate anume de lupi. Specialiştii spun că respectivele animale atacă oameni doar dacă sunt turbaţi, urmele de pe corpul oamenilor şi descrierile lor nu indică altceva. Oamenii locului, însă, au poveste lor, ei cred că e vorba de un lup necurat, care vine în sat doar ca să le facă rău.

O altă destinaţie potrivită pentru curajoşi este Balta Vrăjitoarelor, aflată la cam jumătate de oră de Bucureşti, în satul Boldureşti. Deşi nu este prea mare, doar de câţiva metri, în fiecare an, în ajunul unor sărbători, aici se adună vrăjitoarele din toată lume, majoritatea de etnie rromă. Pe malul apei fac anumite ritualuri şi afirmă că aici se deschid foarte uşor porţile către alte lumi. Mai mult de atât, unii oameni din zonă susţin că au văzut numeroase animale care nu vor să bea apă din acest loc, alţii că au văzut tot felul de fenomene stranii în jurul bălţii: fulgere, sfere de lumină, că a început să bată vântul sau să plouă din senin. Însă, doar în acest loc etc.

 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.