O mare bancă din România dispare din 3 ianuarie

Una dintre cele mai cunoscute bănci comerciale din România îşi încheie activitatea începând de mâine, a informat instituţia bancară, instruindu-şi clienţii asupra posibilităţilor pe care le pot avea de acum încolo, scrie Adevarul.ro.

„Bancpost şi Banca Transilvania devin aceeaşi bancă la finalul anului 2018, aşa încât din 3 ianuarie 2019 te aşteptăm la BT cu Oferte de Bun Venit!”, scrie pe pagina de internet a Bancpost.

În ceea ce priveşte clienţii Bancpost, aceştia au facilitatea de a folosi cardurile de debit Bancpost inclusiv la bancomatele BT având aceleaşi comisioane la ridicarea de numerar pe care le au la ATM-urile Bancpost Integrarea Bancpost în Banca Transilvania a fost începuta în aprilie anul trecut.

Pe lângă Bancpost, Banca Transilvania a achiziţionat de la Eurobank Group, în aprilie 2018, companiile ERB Leasing şi ERB Retail Services, derulând şi în cazul acestora programe de integrare.

Fuziunea Banca Transilvania – Bancpost a devenit efectivă juridic la 31 decembrie 2018. Bancpost, cu active totale de 2,5 miliarde de euro, are o reţea de 147 de sucursale în România şi peste 1 milion de clienţi, fiind una dintre cele mai mari pieţe ale Eurobank în afara Greciei.

Prin preluarea acesteia, Banca Transilvania, locul doi în piaţa bancară locală, se apropie semnificativ de prima poziţie în topul băncilor, după active, încă ocupată de Banca Comercială Română.

Bancpost a fost achiziţionată la 75% din valoarea activului net, pentru aproximativ 178,67 milioane euro, iar în plus BT a preluat un împrumut subordonat în valoare de 80 milioane euro datorat de Bancpost către foştii acţionari.

Pentru ERB Retail Services IFN, Banca Transilvania a plătit 40,42 milioane euro, iar pentru ERB Leasing IFN suma de 6,79 milioane euro, mai scrie Adevarul.ro.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.