Fiți atenți la cauzele pentru care faceți donații

Suntem în pragul sărbătorilor de iarnă, când se lansează cele mai multe campanii de colectare de fonduri pentru copii orfani, bătrâni, familii social vulnerabile. Altfel puteți păți ca în istoria ce urmează.

Un scandal a răbufnit după ce un cuplu și un boschetar au fost acuzați de fraudă. Johnny Bobbitt împreună cu cuplul Katelyn McClure și Mark D’Amico au lansat în 2017 o campanie de colectare de fonduri pentru Bobbit, care chipurile i-a dat femeii ultimii săi 20 de dolari. Procurorii au aflat că această istorie a fost inventată, scrie cbsnews.com.

Johnny Bobbit a fost arestat în Filadelfia, Katelyn McClure și Mark D’Amico s-au predat de bună voie poliției. Cei trei riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la zece ani.

Istoria lui Johnny Bobbit este următoarea:

În 2017, Kate McClure a povestit unor jurnaliști istoria despre boschetarul Johnny Bobbit, care era veteran al armatei marine. Ea a povestit că automobilul ei s-a oprit pe stradă, iar Johnny Bobbit a cumpărat o butelie de benzină pentru ea, cheltuind ultimii săi 20 de dolari.

Apoi femeia a decis să-l ajute să închirieze un apartament. Ea, împreună cu iubitul său Marc D’Amico, a lansat o campanie de colectare de fonduri pe platforma de crowdfunding GoFundMe. Ei au reușit să colecteze 400 mii de dolari.

Peste câteva luni boschetarul i-a dat în judecată pe cei doi, declarând că ei cheltuie banii colectați pentru nevoile proprii.

Judecătoria a studiat conturile financiare ale cuplului apoi a lansat o investigație a fraudei. Astfel, s-a aflat că cei trei s-au cunoscut cu o lună înainte de începerea campaniei de colectare de fonduri. Ei eu inventat istoria lui Bobbit pentru a strânge bani.

Scott Coffina, procurorul din New Jersey, a declarat că această istorie arăta prea frumos ca să crezi în ea. Din păcate, așa și s-a întâmplat.

Banii colectați au fost cheltuiți pe cumpărături, călătorii, cazinouri și bijuterii. Părțile nu se pot împăca referitor la sume pe care cuplul a transferat-o lui Bobbit: avocatul bărbatului declară că el a primit 75 mii de dolari, cuplul declară că au transferat 200 mii de dolari.

Kate McClure a declarat că boschetarul cheltuia banii pe droguri, așa că ei au decis să nu-i transfere toată suma.

Platforma de crowdfunding GoFundMe a declarat că va întoarce banii donați tuturor care s-au implicat în această campanie.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.