Legume și fructe în valoare de 90 mii lei urmau să ajungă ilegal în Moldova

O echipă mobilă a Serviciului Vamal, responsabilă de prevenirea și combaterea traficului ilicit de mărfuri în zona de centru a țării, a oprit un “Mercedes 614D” înmatriculat în Bulgaria, ce transporta peste 7 tone de legume. Proprietarii mărfurilor nu aveau asupra sa niciun document de însoțire.

Cazul a fost înregistrat în apropierea localității Hagimus, unde o patrulă a echipelor mobile Centru a tras pe dreapta un “Mercedes 614D”, cu numere de înmatriculare în Bulgaria. Șoferul și 3 pasageri aflați în unitatea auto au declarat inițial că nu transportă bunuri sau mărfuri.

În urma efectuării controlului vizual al autovehiculului, angajații vamali au constatat prezența unei cantități mari de legume în compartimentul marfar, pentru care proprietarii nu au putut prezenta documente justificative. De menționat, că abia după realizarea controlului vamal, toți cei aflați în unitatea auto au declarat verbal că marfa le aparține.

Microbuzul a fost însoțit la terminalul vamal din proximitate. În urma controlului fizic amănunțit, au fost descoperite peste 7 tone de legume și fructe: conopidă, bostănei, cartofi, castraveți și căpșuni.

În cadrul cercetărilor s-a constatat că bărbații au ocolit postul vamal intern de control “Hagimus”, având intenția de a se eschiva de la achitarea plăților vamale și ulterioara comercializare a mărfii în Chișinău.

Valoarea totală a lotului de marfă, care aparține celor 4 bărbați cu vârste cuprinse între 20 – 40 ani, se cifrează la suma de peste 90 mii lei. Pentru ilegalitățile comise, făptașii au achitat amenzi contravenționale de 12 mii lei şi urmează să achite taxele aferente pentru cantitatea dată de legume, după care o vor putea comercializa.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.