Vladimir Putin:Mai bine să fiu pesimistul cu coniac, decât optimistul cu ploşniţe

Preşedintele rus Vladimir Putin, vorbind vineri la Clubul Internaţional de discuţii Valdai despre relaţiile existente pe plan internaţional, a povestit un banc, pe care ruşii îl numesc „cu barbă”.

„Pesimistul bea coniac şi oţărându-se zice:”Miroase a ploşniţe”. Iar optimistul prinde o ploşniţă de pe perete o striveşte, o miroase şi zice: „Aduce a coniac””, a povestit Putin, citat de gazeta.ru.

Şeful statului rus a continuat: „Mai bine aş fi pesimistul, care bea coniac, decât optimistul care miroase ploşniţe”.

Tot la Clubul Internaţional de discuţii Valadai președintele rus, Vladimir Putin, a recunoscut că Rusia l-a ajutat pe fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici să fugă în Rusia în februarie a.c., după ce-a fost înlăturat de la putere în contextul protestelor de stradă violente de la Kiev.

De asemenea, Vladimir Putin a ţinut un discurs extrem de critic la adresa Statelor Unite. Liderul de la Kremlin a vorbit despre presiunile pe care SUA le fac asupra UE de a menţine sancţiunile împotriva Rusiei.

Putin a reproşat SUA că vor să impună o dictatură globală şi a dat asigurări că Rusia nu are de gând să intre în rândul clienţilor care se supun.

Clubul Internaţional de discuţii Valdai a fost înființat în 2004, aici participând în fiecare an analiști politici din diferite țări și fiind discutate teme care le permit participanților străini să cunoască mai bine Rusia.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.