Ploile fac prăpăd în Brazilia. 22 de persoane au decedat, iar 46.900 au fost evacuate din calea puhoaielor

Cel puțin 22 de persoane și-au pierdut viața în sud-estul Braziliei și alte 46.900 au fost nevoite să-și părăsească locuința din cauza ploilor ce durează de mai bine de o săptămână, potrivit unui bilanț difuzat marți de Apărarea civilă din statele braziliene Minas Gerais și Espiritu Santo, relatează EFE, citată de Agerpres.

În cel mai afectat stat, Espiritu Santo, s-au înregistrat până în prezent opt morți și 45 de răniți. Totodată, au fost evacuate 46.200 de persoane. Numărul victimelor a crescut după ce, în această dimineață, trei persoane au fost acoperite de un val de pământ în urma unor alunecări de teren.

Dintre cele 78 de municipii ale statului Espiritu Santo, 45 au declarat deja stare de urgență sau de calamitate publică din cauza celui mai intens sezon de ploi din 1979 încoace. În timp ce nivelul mediu de precipitații în Espiritu Santo este de 300 de milimetri în luna decembrie, în aceeași lună a acestui an s-au depășit 700 de milimetri.

„Acționăm pentru salvarea a numeroase persoane care au rămas izolate în municipii ce au fost distruse”, a explicat colonelul Edimilton Ribeiro, comandant al Corpului de pompieri din Espiritu Santo.

În statul brazilian Minas Gerais, numărul victimelor a ajuns la 14, în special din cauza alunecărilor de teren. Până în prezent, 23 de municipii au declarat stare de urgență în Minas Gerais, unde numărul persoanelor evacuate este de aproape 700.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.