Preşedintele portughez a sesizat justiţia după ce a fost numit “clovn” de un jurnalist

Justiţia portugheză a deschis o anchetă pentru a determina dacă a-l numi pe preşedinte "clovn", aşa cum a făcut un scriitor şi jurnalist portughez, necesită urmăriri penale pentru injurii aduse şefului statului.

"Avem deja un clovn. Se numeşte (Anibal) Cavaco Silva". Această frază, care a apărut vineri în cotidianul economic Jornal de Negocios, a fost pronunţată de jurnalistul şi scriitorul Miguel Sousa Tavares, scrie Mediafax.

Scriitorul răspundea astfel, într-un interviu pentru jurnal, la o întrebare privind o eventuală apariţie în Portugalia a unei personalităţi asemănătoare comedianului şi omului politic Beppe Grillo.

La câteva ore după apariţia jurnalului, preşedintele Portugaliei a cerut procurorului general al republicii să determine dacă poate fi asimilată unei "ofense la onoarea" şefului de stat. O anchetă a fost imediat deschisă.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.