Oligarh rus, obligat să renunţe la afacerile din Rusia din cauza presiunilor serviciilor speciale ruseşti

Co-proprietarul jurnalului de opoziţie rus „Novaia Gazeta”, miliardarul rus Alexander Lebedev, este obligat să renunţe la activităţile din Rusia din cauza presiunilor serviciilor speciale ruseşti.

"Nu am nicio altă cale(…).O operaţiune bine planificată se desfăşoară împotriva mea. Eu nu vorbesc despre Kremlin, vorbesc despre oficialii serviciilor speciale", a declarat oligarhul rus în cadrul unui interviu acordat cotidianului online Gazeta.ru.

"În prezent, nimeni nu cumpără nimic. Nici bunurile imobiliare din Moscova nu le-am putut vinde", a afirmat Lebedev. Acesta a menţionat că nu exclude opţiunea de a acorda unei persoane de încredere sarcina de a-i gestiona bunurile.

Miliardarul rus s-a arătat în mai multe rânduri drept un critic înverşunat al regimului Vladimir Putin. Totodată, acesta şi-a şi arătat susţinerea pentru avocatul şi bloggerul, Alexei Navalny, unul dintre marii contestari ai regimului preşedintelui rus.

Alexander Lebedev este proprietarul mai multor cotidiane englezeşti, printre care şi „The Independent”, averea sa fiind estimată de revista „Forbes” în acest an la 1,1 miliarde de dolari. Fost agent KGB, Lebedev şi-a făcut cea mai mare parte a averii în anii 90 în sectorul bancar privat.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.