Autorităţile de la Chişinău intenţionează să deschidă bănci în regiunea transnistreană

La începutul săptămânii curente, Ministerul Economiei a organizat la Tiraspol o şedinţă de lucru cu agenţii economici din stânga Nistrului. Unul din subiectele discutate a fost situaţia sectorului bancar din regiunea transnistreană.

S-a convenit că partea transnistreană va elabora şi prezenta spre examinare Băncii Naţionale a Moldovei un mecanism de conlucrare în vederea deschiderii filialelor de bănci moldoveneşti în raioanele de est ale republicii.

A fost efectuat, de asemenea, un schimb de informaţii despre problematica convertirii valutei şi efectuarea operaţiunilor valutare. În acest sens s-a menţionat că întreprinderile din regiunea transnistreană care sunt înregistrate permanent sau temporar la Camera Înregistrării de Stat al Republicii Moldova au posibilitatea să efectueze operaţiunile de convertire a valutei.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare