Piersicile ne menţin sănătoşi

Chişinău / Moldova.ORG/ — Piersicile fac parte din categoria fructelor care ne ajută să ne menţinem sănătoşi. De ce ar trebui să le avem în vedere mai des în alimentaţia noastră?

Motivele sunt simple:

– Favorizează digestia

– Au o acţiune diuretică

– Întârzie procesul de îmbătrânire

– Au efecte benefice în caz de gută şi reumatism

– Datorită antioxidanţilor din piersici acestea previn cancerul

– Îmbunătăţeşte vederea

– Echilibrarea sistemului nervos

Piersica este recunoscută şi pentru cantitatea mare de vitamina C care acoperă trei sferturi din necesarul zilnic de vitamina C şi pentru faptul că alungă oboseala, insomnia şi stresul.

În pulpa de piersică sunt anumite substanţe care ajută la regenerarea ţesutului pielii. Studiile arată că un consum de aproximativ 400 de g zilnic timp de o lună şi jumătate poate să scadă procesul de ridare cu 50%.

De menţionat şi faptul că acestea conţin 33 de calorii şi aproape 90 % apă .

Hidratează întreg organismul stimulând în acelaşi timp şi procesele metabolice şi este indicat să fie consumate înainte de masă deoarece fibrele pe care le conţin alungă senzaţia de foame.

Dacă reuşiţi să combinaţi piersicile cu mere acumulaţi de aproximativ cinci ori mai mulţi antioxidanţi.

Chiar şi florile piersicului au efect benefic asupra sănătăţii şi sunt folosite ca sedativ şi laxativ sub formă de infuzie.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.