5 sfaturi pentru a crește productivitatea angajaților

Group of people working out business plan in an office

Succesul unei companii este direct legat de productivitatea angajaților săi. Fie că ai o organizație, care oferă locuri de muncă la Orhei sau chiar în alte țări, este important să identifici soluții, ca să crești eficacitatea subalternilor. O asemenea abordare contribuie la îndeplinirea obiectivelor, la obținerea tracțiunii dorite și la setarea unor scopuri mai ambițioase. La unele joburii de pe delucru.md, precum cele din industria digitală și la posturile de lucru IT, este mai ușor să măsori productivitatea angajaților, datorită proiectelor livrate și a indicatorilor măsurabili. Astfel, este mai simplu să intervii cu modificări, în funcție de necesitate. Citește în continuare, top 5 cele mai eficiente metode de creștere a productivității angajaților. 

  • Acordarea sprijinului

Angajații au nevoie să înțeleagă că indiferent cu ce probleme se vor confrunta la serviciu, managerii vor fi alături și dispuși să-i susțină. Acest aspect este și mai important pentru angajații, care au emigrat, pentru un loc de muncă. De exemplu, persoanele care au obținut un post de lucru în Anglia vor avea nevoie de susținere pe durata procesului de adaptare și de depășire a barierei lingvistice. Oamenii trebuie să înțeleagă că pot fi ajutați să găsească soluții rapide și personalizate la problemele lor. Dacă au această siguranță, ei se vor concentra mai mult pe sarcinile, pe care trebuie să le îndeplinească, se vor simți mai apreciați și pregătiți să-și asume un angajament mai mare.

  • Delegarea responsabilităților

Stabilirea sarcinilor este un pas important pentru îndeplinirea lor. Evaluează capacitățile angajaților și oferă-le spațiu să-și asume responsabilități. De asemenea, investește în traininguri pentru angajați, în care să-și dezvolte abilități de management și să gestioneze eficient procesele.

  • Setarea obiectivelor clar definite

Atunci când angajații au neclarități referitor la scopurile companiei și la direcția setată, poate apărea confuzie și stagnare în oferirea rezultatelor. Pentru a evita această situație, angajații trebuie să cunoască în profunzime ce rezultate sunt așteptate de la ei.

  • Oferă bonusuri pentru performanțe 

Angajații au nevoie să fie remunerați pentru reușitele lor, ca să devină mai productivi. Trebuie menționat că salariul nu este un beneficiu, ci este plata lunară pentru timpul și efortului angajatului. Din rândul bonusurilor fac parte: tichete de masă/ transport, vouchere cadou sau suplimente la salariu. De asemenea, fii sincer/ă cu angajatul și oferă-i feedback constant.

  • Evită suprasolicitarea echipei

Când sunt setate mai multe sarcini cu același deadline, oamenii vor fi epuizați, iar productivitatea lor este afectată. Încurajează angajații să lucreze doar în timpul zilei de muncă, să nu stea la birou peste program sau să muncească în weekend. De asemenea, deleghează și prioritizează sarcinile, ca să previi burnout-ul colegilor.

Nevoile angajaților se schimbă constant și nu poți să le ceri să fie zilnic, în egală măsură de productivi, dacă nu contribui la eficiența lor. Oamenii au nevoie să înțeleagă care este  standardul de performanță, solicitat de la ei, iar șefii/șefele trebuie să aibă grijă de motivarea subalternilor. Obiectul, spre care trebuie să tindă managerii, care-și doresc angajați implicați, este ca oamenii să vină motivați la job și să depună toate eforturile, pentru îndeplinirea taskurilor și creșterea companiei.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.